• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2021-06-03 15:46:06 följande:
    Intressant att du missat att alla länder inte har lika många döda som oss, vissa länder verkar ha ansträngs sig för att folk INTE ska dö medan vi verkar vifta bort 15k döda som en bagatell.

    Bara det faktum att du verkar skita i att öht fundera över om 15k verkligen hade behövd dö eller om det hade gått att förhindra säger ju allt om din människosyn.  

    Som du såg avhandlade jag även de.


    Dock ser vi en mycket klar sak, efter vi fick den hand vi blev tilldelade av COVID-19, så har vi bevisligen gjort ett bättre jobb än mot nästan alla länder i Europa.


     


    Hade det varit det varit så att vi gjort det sämre, så hade vi gått ifrån 8:e platsen mot toppen, och det ser vi alla att så inte är fallet.
    Men vad länder som Tanzania har med oss och göra är det ingen som vet, och ändrar inget för Sverige och hur väl vi har arbetat upp oss.
    Men såklart det kan man inte erkänna då man vill ropa ministerstyre, flockimmunitetsstrategi och annat tramsande som avfärdat sedan evigheter sedan.


     


    Normala dör 2500-5000 årligen av influensavirus och detta vaccinationer av de äldre till trots.
    Och nu är det en pandemi och dödssiffrorna återspeglar denna, och har inget med Sverige att göra ens, utan PANDEMI.
    Jag inser att du tar ett känsloargument för beskriva nått som dåligt, fast än bevisligen vi gör det bättre än de med liknande hand tilldelat sig.


    Du får lyfta blicken, så ser du allt detta med enkelhet och är avhandlat och påvisat hundratals gånger, glömt redan?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-03 16:30:09 följande:
    Ja precis, du "avhandlar" som om människor vore värdelösa objekt. Du lägger fram det ena argumentet efter det andra som alla handlar om samma sak, det spelar ingen roll hur många som dött, det viktiga är att FoHm (och därmed även du) får rätt.

    Ett extremt känslokallt och oempatiskt sätt att tänka som ur ett psykologiskt perspektiv väcker en hel del tankar... är det såhär det går till när folkmord och annat skit som sker i världen rättfärdigas och normaliseras?

    Hur kan 15 tusen döda och så mycket lidande spela så lite roll förvissa?

    At5t du lägger orden munnen på mig är nått jag bara ignorerar, dock mycket talande att du måste ge känsloargumenation istället för vara saklig.
    Dock ser vi att vi lyckas bra bättre än de som fick en liknande hand tilldelad av smittan, men det är väl därför du står och ropar 15000, som om det skulle ändra nått om det som vi redan konstaterat.


     


    Kanske du inte förstår det är en pandemi, och här ser du fakta på att vi lyckats bättre.
    Är det inte jobbigt att fakta berättar att du har fel?
    Eller kanske det är därför du väljer lägga orden i mun på oss, och i hopp att en gång så missar man diskussionsteknikerna istället för återge saker och ting sakligt.


     


    Även ser det rätt komiskt ut när du ska visa dessa känsloargumentationen över den sakliga, som "värdelösa objekt.", "det spelar ingen roll hur många som dött", "känslokallt", "oempatiskt" och "spela så lite roll".


    Förstår du det är bara dina ord och saknar saklighet., sakligheten berättar detta(Se under):

    Överdödligheten i Europa 2020                                     
    Skillnaden i antal dödsfall under 2020 jämfört med ett genomsnitt för åren 2016-2019 i respektive land.          
                                            


    Liechtenstein, 20,8 procent Spanien 18,9% Polen, 18,7% Slovenien, 18,5% Italien, 17,4% Belgien, 16,7% Tjeckien, 16,6% Bulgarien, 15,1% Storbritannien 15,1% Schweiz, 13,0% Malta, 12,6% Litauen, 12,3% Nederländerna, 11,6% Rumänien, 11,1% Österrike, 11,1% Portugal, 11,0% Slovakien, 10,5% Frankrike, 10,4% Cypern, 9,2% Kroatien, 9,1% Ungern, 8,1% Sverige, 7,6%  Som du ser vi går mestadels nedåt i dessa listor, medans andra går uppåt, det berättar att  det kanske inte går så dålgit som du försöker påstå?(Undrar då du har svaret här svart på vitt!) Grekland, 7,5% Tyskland, 5,3% Estland,  3,1% Finland, 2,7% Island, 1,6% Danmark, 1,6% Lettland, 0,4% Norge -0,4

    Och detta från varit ÅTTA I VÄRLDEN, det berättar att vi har gjort ett bättre arbete än många andra med en liknande hand tilldelat sig.
    Du msåte lyfta blicken, för när du inte gör så återger du inget korrekt om COVID-19.
    Och det går inte ha missat framgångarna vi haft i pandemin mot andra med en liknande initial smitta, annars talar siffrona för sig självt.


    Sen har vi Portugal som verkligen visar vad ett misslyckande är, och där alla IVA platser tog slut och ambulanser stod på kö halva dagar för lämna sin patient.
    Verkar som du har lite svårt för proportioner, då det bevisligen går bättre för Sverige än många många andra.
    Men det är du inte intresserad av vet vi sedan innan, utan det är bara agendan som ska drivas och den medföljande desinformationen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-03 17:03:29 följande:
    Empati ÄR ju en känsla klyban, empati är förmågan att känna vad andra människor känner. En känsla som i denna tråd verkar lysa med sin frånvaro hos vissa.

    Du är duktig på att slända dig med siffror, men saknar totalt förmågan på att sätta något värde på mänskligt lidande bakom siffrorna. Så att fortsätta posta statistik gör liksom ingen skillnad.

    Vi diskuterar sakfrågor, dina känsloargument tar oss bara ifrån sakfrågorna och faktan som du vill förneka.


    Det är nog därför du är där.


     


    Dock är svaret och facit upp tills nu att vi har klarat oss klart bättre än de med en liknande initial smitta som oss.


    Kanske du ska titta en gång till?
    ÖVerdödlighet 2020:
    Liechtenstein, 20,8 procent Spanien 18,9% Polen, 18,7% Slovenien, 18,5% Italien, 17,4% Belgien, 16,7% Tjeckien, 16,6% Bulgarien, 15,1% Storbritannien 15,1% Schweiz, 13,0% Malta, 12,6% Litauen, 12,3% Nederländerna, 11,6% Rumänien, 11,1% Österrike, 11,1% Portugal, 11,0% Slovakien, 10,5% Frankrike, 10,4% Cypern, 9,2% Kroatien, 9,1% Ungern, 8,1% Sverige, 7,6%  Grekland, 7,5% Tyskland, 5,3% Estland,  3,1% Finland, 2,7% Island, 1,6% Danmark, 1,6% Lettland, 0,4% Norge -0,4

    Och det är värt och notera att vi låg 8 i hela världen innan.
    Och sen har vi redan avklarat att alla dödsfall är tragiska och empatin där, detta för långt över ett år sedan.
    har du redan glömt det menar du, undrar då detta är underförstått ALLA mina inlägg jag skriver här och empatin för de som dör, blir svårt sjuka och får problem efter, det är så självklart att jag är förvånad att du inte tycker det
    Och på tal om empati.


     


    Jag går inte på detta, då jag redan berättat exakt en gång i tiden och nu självklart, självförklarande.
    Vilket betyder att du kommer upprepa detta tills du ger upp och svar mer, dock inte mig emot, jag upprepar gärna fakta som folk har svårt för.


    Vad är syftet med din desinformation, undrar då syftet aldrig kan vara att komma fram till nått.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 17:18:38 följande:
    Ja, det var ju ingen rolig dag för regeringen och Stefan Löfven. 
    Kommer du någonsin berätta vad det är?
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-03 17:45:05 följande:
    Ja och det är väl lite det som är problemet, du ser människor som "saker" utan något som helst mänskligt värde, 100, 1000, 15000 vem bryr sig, det är ju bara siffror för dig.

    Nej, att påpeka din brist på empati är inte desinformation, det är fakta.

    Du lägger orden i mun på mig, och inte längre har sakliga argument om COVID-19 och de förbättring vi sett sedan starten som skett.
    Vill du försöka igen och sakligt denna gång om nått om COVID-19 som du undvek och svar på till fördel av ad hominem emot mig?


    Dina ad hominem berättar nu att du är medveten om att det är korrekt det jag sade, och allt också med tanke på ingen saklighet har återbördats.


     


    Och desinformation visste du också redan om att den var om att Sverige har misslyckats så(Desinformation om din ad hominem om mig ROLF, när vi redan ser att så är det inte )
    Och glömma av att vi har en pandemi av ett dödligt virus, ja ,det är ingen som varför vi ska glömma av.
    Kan du utveckla, eller är det för svårt?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-03 18:12:17 följande:
    Du missbrukar i vanlig ordning ord och slänger dig med floskler utan att förstå vad du egentligen säger.

    När man säger "lägga ord i munnen" på någon så betyder det att man säger att personen sagt något personen inte gjort... det är inte vad jag gjort.... för jag har lixom inte påstått att du själv sagt att du är oempatisk. Det jag sagt är att JAG TYCKER att du förhåller dig till 15 tusen döda och allt lidande det innebär på ett oempatiskt sätt. Och det kan omöjligen kallas för "lägga ord i munnen på dig"

    Desinformation är när man lägger fram falsk information i syfte att lura folk. Att påstå att du är oempatisk är en iaktagelse / åsikt från min sida som inte rör ämnet i sig utan handlar snarare om hur du förhåller dig till ämnet.

    Om du inte vet vad orden eller meningarna du använder betyder så är det kanske bäst att inte använda dem?

    Dock pratade vi om något helt annat, men du vill mestadels prata ad hominem och min person.


     


    Det sakliga kvarstår kan vi krasst konstatera, Sverige har gjort ett fantastiskt arbete i från den hand man blev tilldelad sig.
    Och det styrker siffrorna, och det är nu du ska lyfta något som vi redan för över ett år sedan har avhandlat.
    Ingen vet längre vad du vill ha sagt, kommer det snart?


    När man skriver saker man redan vet är fel, och sen tror det är ett försvar och prata om något som vi avhandlat för långt över ett år sedan.
    Så blir man rätt frågande vad du vill ha sagt, dock funkar det inte med lägga orden i munnen på oss.
    För när du gör är det bara du som säger, ingen annan.


    Anonym (man) skrev 2021-06-03 18:16:06 följande:
    Ja precis, en pandemi med ett DÖDLIGT virus, dvs ett virus som dödar människor, som i människor inte siffror. Och problemet är att du inte verkar bry dig speciellt mycket om hur många den dödat...dvs oempatiskt förhållningsätt till andra människors lidande och död.

    Ja, och vi har gått ifrån vara 8:e i världen till vara 33:e.
    Det i sig berättar att vi gjort det bra, och nått säger mig vi kommer sjunka än mer i denna dödsliga.


    Vilket verkar göra dig upprörd att vi gör det bättre än andra som fick en liknade hand tilldelat sig, frågan är varför då det är enkelt att motbevisa dig med överdödligheten i EU/Europa.


    Mycket enkelt också, titta:
    ÖVerdödlighet 2020:


    Liechtenstein, 20,8 procent Spanien 18,9% Polen, 18,7% Slovenien, 18,5% Italien, 17,4% Belgien, 16,7% Tjeckien, 16,6% Bulgarien, 15,1% Storbritannien 15,1% Schweiz, 13,0% Malta, 12,6% Litauen, 12,3% Nederländerna, 11,6% Rumänien, 11,1% Österrike, 11,1% Portugal, 11,0% Slovakien, 10,5% Frankrike, 10,4% Cypern, 9,2% Kroatien, 9,1% Ungern, 8,1% Sverige, 7,6%  Oops!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Grekland, 7,5% Tyskland, 5,3% Estland,  3,1% Finland, 2,7% Island, 1,6% Danmark, 1,6% Lettland, 0,4% Norge -0,4
    pyssel skrev 2021-06-03 18:35:51 följande:
    Ja, där finns det så enorma språkliga svårigheter begreppsmässigt, atr svårigheterna att vara saklig, och ens det minsta insatt, blir bara nästa lager i en sörja av idiotier där han inte ens lyckas skriva sin sidfot korrekt eller får till satsbyggnaden i repeat-meningarna som saknar innehåll. Han har dock äaldrig fått så mycket medvind i en tråd, vilket har den mycket enkla förklaringen att några som inte kan motstå att lapa i sig beröm måste underhålla flödet. Det finns inget att hämta i den diskussionen, det är en tom tunna som skramlar både mest och värst, med ett sanslöst högt eko. Dock har den där tunnan fått en inte helt försumbar konkurrens i den egna hyllningsbubblan.

    Dock är det sakligt att efter den hand vi blev tilldelat oss, så har vi sjunkigt som en sten i dödslistan.
    Det är rätt svårt och göra det sakligare, dock är jag osäker på vad din saklighet är om detta om att vi gör det såpass mycket bättre än andra i EU/Europa.


    Kanske någon saklighet kan förklara detta, eller språklektioner istället?


    pyssel skrev 2021-06-03 18:43:42 följande:
    Inte hunnit titta, är det "sevärt"? Belyste det smitt-o-säkra, framför det säkra igen?

    Det är än ingen som vet vad, och verkar som vi aldrig komemr få reda på det heller.
    Så sortera ned i högen och så fortsätter vi med det vi håller på med, som UPPENBARLIGEN också funkar effektivare än andra länder.


     


    Som du förstår, det var länge sedan vi var på 8:e platsen i per capita död av COVID-19.(33:e plats nu om ni missat Solig )


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 19:25:41 följande:
    Ja, det var ju en minst sagt både svidande och bred kritik som riktades mot regeringen av ett enigt utskott. Så många fel som begåtts! Och till det kommer sedan också hur inkomplett och felaktigt statsråd har uttalat sig på diverse plattformar och i traditionell media och i utrikesministerns fall dessutom i utländsk tv. 

    Och ändå med dessa felen så har vi gjort ett bättre än de andra som fick en liknande initial smitta.
    Det är värt och intressant att sätta blicken på.


     


    Vi får se om du någon gång berättar vad, då vi är inga tankeläsare och på så sätt ta reda på det.
    Och inget svar tolkar jag som att det inte var något du ville lyfta per default och om detta utskott.
    Konstigt att sakligheten saknas.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-03 22:14:58 följande:
    I juli och augusti konstaterades 200-300 fall per dag. Det här anses vara låg smittspridning. Varför väljer du att bortse från det? Varför använder du gång på gång den höga smittspridningen i mars-april som en orsak till att det inte gick att använda sig av stränga karantänsregler från och med juli? Det är som att säga att det regnade i förrgår, därför kan jag inte hänga ut tvätten idag.

    Det känns inte ens som du deltar i en diskussion.
    Varför svarar du inte på nått, och istället bombarderar AndreaBD med frågor tillbaka?


    Jag förstår inte ens vad du vill ha sagt med detta inlägg, men såklart det beror på alla frågorna istället för svara och sen ställa frågor om det är något relevant i det citerade att ta med i diskussionen.


     


    Måste tillstå och säga, att läsa vad du tror om Sverige är väldigt konstiga saker du skriver.
    Och det som är mest konstigt med allt, det är att när fakta ges om en specifik sak, så väljer du att ignorera den faktan nästa gång du skriver.
    Utan du upprepar samma fel om och om inge, och det är där desinformationen börjar.


    Jag är perplexad att man som icke svensk som bor i annat land, tror sig veta det som sker här.
    Med tanke på hur ofta padirac rättar till dina fel, så kommer du tillbaka och berättar samma fel igen och om igen.


    Och då är man på området desinformation, och vad vill du uppnå med det?
    Vore det inte bättre vara saklig med fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för  uppnå konsensus.
    Så pratar vi i alla fall om nått som sker i verkligheten om COVID-19.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-06-03 22:06:20 följande:
    Det var värst!

    Som det ser ut i tråden just nu verkar det behövas lite uppsträckningar i vissa led. Som en liten, eller jag menar låååång, Wikipedialektion om kontrollmakten, som eleven helt fått om bakfoten som "politisk pajkastning". Det blev visst kortslutning av att det finns tillsatta organ för sådan granskning. Spännande att se om den lektionen kommer äga rum med lite farbroraktiga ordlekar eller kanske bjuda på någon itchy metaforisk action, som att springa fram och tillbaka i spegeln med en hel myrstack i armarna. Nä, jag tror det blir en ömsint tillrättavisning. Eller jag vet smile1.gif

    En uppsträckning vore ju diskutera COVID-19, inget som har varit i tankarna.

    En intressant sak som blir bara mer och mer övertydligt och som en del sade kolla man kommer misslyckas att vaccinera så många.
    Och nu är vi uppe i ~5,4 miljoner redan och snart förbi pandemrix om ligger på ~6,1 miljoner doser givna.


    Och den kritik man gav i början var nog den mest osakliga i världshistorien, då den glömde av faktumet att man kan inte spruta in luft i armarna.
    Utan man måste även ha fått en leverans av vaccin och för kunna ge en dos.
    Sånt är viktigt att komma ihåg, vaccin krävs för ge ett vaccin, luft inte så mycket.


    Och när EU är chanslösa emot läkemedelsbolagen, så ropar klustret då att Sverige skulle ta tag i det, och det var hybris av nya mått.
    Men nu ser vi hur enkelt det var, även om det är massor massor MASSOR av jobb.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 22:34:38 följande:
    Ja, det är mycket märkligt. 

    Hade du möjlighet att följa presskonferensen angående KU:s granskning? Där är de också eniga i att regeringens agerande har varit lamt, tamt och långsamt.

    Hmm, vad är det då, du skriver aldrig vad.
    Så det är därför vi alla undrar vad som var..., saklig kritik är den enda kritiken som säger nått.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin