• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Mr BaBabelino) skrev 2021-03-17 21:34:34 följande:
    Så kan det vara. Jag delar inte ditt intresse för avpixlat.
    Anonym (Mr BaBabelino) skrev 2021-03-17 21:32:37 följande:
    Tack, men nej tack. Jag delar inte ditt intresse för hen-figurer på flashback.

    Överlag så begränsar det fundamentalister ytterligare att de enbart håller sig till sin "bibel".

    För icke-troende kan det vara av intresse att till exempel veta hur de ryska trollen och deras marionetter på avpixlat/samhällsnytt agerar under pandemin, inte minst sett till försöken att skapa ett större vaccinmotstånd med benämningar som "ap-vaccinet" eller "dödsvaccinet".

    Enskilda figurer som har sin språkliga, emotionella och kulturella hemvist bland de ryska trollen är förstås ointressanta (även om det kan vara lite förvirrande när de avpixlat språket så till den milda grad att FL blir en sionistisk och kommunistisk sajt som befolkas och styrs av vänstertroll) men företeelser som aktiviteten bland de ryska trollen och i förlängningen syftet med aktiviteten - eller motsvarande bland marionetterna på avpixlat - är vare sig ointressant eller harmlös
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-03-18 06:49:35 följande:

    Missat dessa troll som så, men väl diskussionen är lite annorlunda än vanligt.
    Kanske astras är känsligt för tex grapefrukt, och det är ur nått sånt som det kommer av.
    Men om det vore, så borde mer biverkningar manifestera sig och det hör jag inget om, så får nog anta det inte är så.


    Grapefrukt?

    17 miljoner vaccinerade med AZ:s vaccin, av dessa har några få fått misstänkta allvarliga biverkningar och någon har avlidit, ingen i Sverige.

    Men man kan ju fundera på hur många tiotusentals liv som räddats tack vare AstraZenecas vaccin.

    Jag hoppas att FHM:s panikstopp inte får allvarligare konsekvenser än att några fler dör än annars och att misstänksamheten mot vaccin bara blir lite större än annars.

    Och sen får man väl hoppas att ingen tomte föreslår ett stopp för hjärtoperationer, det händer ju att folk dör under operationen även om de allra flesta blir bättre och räddas till livet.
  • FDFMGA
    Anonym (Mr BaBabelino) skrev 2021-03-18 08:15:33 följande:
    Du får såklart läsa vilka var du vill. Vi har alla olika behov.
    Aha, så du menar att du tillåter mig att läsa vad jag vill. Jag tolkar din mening "Du får såklart läsa vilka var du vill.", så.

    Det var jättejättesnällt och jättejätteduktigt av dig.

    Nu ska jag fundera på vilka jag ska läsa och var jag ska göra det, kanske rentav här där jag ärSkrattande
  • FDFMGA

    Så jävla tragiskt - en på miljonen som vaccineras med AstraZenecas vaccin drabbas av något som kallas trombocytopeni och bland andra FHM stoppar vaccinet.

    Inte nog med att man aktivt bidrar till att underblåsa vaccinmotståndet - beslutet innebär att folk som annars hade fått leva vidare kommer att dö.

    Det finns inga läkemedel som är biverkningsfria.

    En på miljonen och ingen i Sverige. För mig är stoppet obegripligt - men jag antar att det kan relateras till FM:s roll i Pandemrixskandalen och till beslut som fattas mer mot bakgrund av prestigetänkande än vetenskap.

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-03-18 20:03:35 följande:
    Verkligen märkligt och inte minst synd, särskilt med tanke på hur långsamt det går framåt med vaccineringen. Och nu ska de alltså läsa och begrunda och försöka förstå i dagar innan de kan fatta beslut. 
    Ja, det återstår väl bara att hoppas att så få som möjligt av dem som annars hunnit vaccineras hinner dö medan Folkhälsomyndigheten funderar.
  • FDFMGA

    Läsvärd artikel om ur Carl Bildt la ner den svenska vaccinproduktionen (SBL i Solna i det område som lustigt nog kallas Ingenting), hur Morgan Johansson föreslog att man återupptar den svenska vaccinproduktionen (2005) men hur detta vare sig gjordes av Alliansen eller den efterföljande S-regeringen.

    Däremot köper tydligen Iran svenskproducerat vaccin Glad

    www.svd.se/en-dos-carl-bildt-racker-inte-langt

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-03-19 18:04:25 följande:

    Nu avbryter Finland vaccineringen med Astra Zenecas vaccin under en vecka medan två fall av blodpropp utreds. 


    Trist och överdrivet - men Finland har mot bakgrund av hur pass låg smittspridningen är där betydligt bättre förutsättningar att pausa än Sverige och många andra länder.

    Över 50.000 vaccindoser som ligger och väntar här i Sverige läste jag igår och detta när det fortfarande finns många, många över 80 som ännu inte erbjudits vaccin medan många långt under 65 som vare sig jobbar med äldre eller covidsjuka redan är vaccinerade.

    Det ska bli intressant att se om Region Stockholm kommer att följa FHM:s skärpta rekommendationer att riskgrupperna ska vaccineras först eller om man fortsätter att se vaccinet som en fringis för anställda inom regionen.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-03-21 08:48:21 följande:
    Blir lite förundrad (eller, nej, egentligen inte) över hur ansatt med frågor och kommentarer du blir. Det måste ju vara enklare att ställa frågorna till den du håller med, som gärna vill ha en dialog och som även känner sig smickrad av uppmärksamheten.
    Efter vad jag kan förstå så syftar du på att klyban ibland ställer en fråga till Påven Johanna i stället för till mig - ur mitt perspektiv spelar det ingen roll.

    Jag tror att om man som du upplever att uppmärksamhet på FL kan vara smickrande eller oönskad så kanske man borde försöka skapa sig en något stabilare förankring i den verkliga världen.

    Dessutom - visst har inläggen i tråden minskat kraftigt sedan moderatorn gick in med den mycket tydliga uppmaningen att diskutera ämnet och inte deltagarna i tråden - men sett till ämnet har inget gått förlorat.

    Själv försöker jag alltid replikera på inlägg som kommenterar mina och då oftast utifrån hur jag bedömer den kommenterades förutsättningar och intentioner - men visst, jag kan förstå att man avstår från dialog med vissa.

    Vad jag inte förstår mig på är behovet att ständigt upprepa detta faktum.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-03-20 13:50:37 följande:
    Har Stockholm börjat vaccinera äldre än?
    Javisst - men man har inte hunnit särskilt långt med de som är mycket gamla men klarar sig själva eller har ringa behov av hemtjänst.

    En grupp människor som skulle behöva AstraZenecas vaccin nu.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-03-20 15:45:32 följande:
    Ja, det är sant.

    Astra Zenecas vaccin är det vi har den största tillgängligheten av läste jag här om dagen, men många hade kanske varit skeptiska att ta det nu ändå i och med att expertmyndigheten vill avvakta med att rekommendera det tills de skaffat sig en egen bild av vad EMA redan berättat att de kommit fram till. 

    De började skicka ut vaccinationserbjudanden till de över 80 år i måndags. Men nu finns det ju inte tillräckligt med vaccin...
    I Storbritannien ar man ju vaccinerat äldre med Astras vaccin en längre tid utan larm om att biverkningarna utgör ett problem.

    Förhoppningsvis så kommer det ett besked från FHM i början av nästa vecka att man kan börja vaccinera igen utan förbehåll - alternativt att AstraZenecas vaccin i första hand reserveras för riskgruppen äldre.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin