Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2021-01-04 22:20:59 följande:
    Fyra av ?myterna? som behandlas i debattinlägget är fakta. Ventilation, munskydd, presymptomatisk smitta, barns smittsamhet. Personerna bakom insändaren anser att de här fyra faktorerna har betydelse för smittspridningen. FHM däremot har under en lång tid gått ut med att de här faktorerna inte är något man behöver bry sig om, och forskare som har varit av en annan åsikt har av Tegnell avfärdats med att de är hobbyepidemiologer. Vad kan Tegnell då tänkas anse om andra länders stats/chefsepidemiologer som delar de svenska ?hobbyepidemiologernas? åsikter om de här faktorernas betydelse för smittspridningen?

    Var i debattinlägget kommer rädslan in? Menar du att känslor ligger bakom tolkningen av vetenskaplig data? Om man i så fall utgår ifrån att rädsla har styrt epidemiologerna i många andra länder, vilken känsla har styrt FHM i Sverige? Likgiltighet?
    Personen är snarare lite oflexibel i sitt tänkande. Det handlar inte om allt eller inget. FHM har aldrig påstått att masker inte kan hjälpa, att presymptomatisk smitta inte finns, att barn inte smittar .... nu har jag glömt vad det fjärde var, men det var samma sak där. 

    Det som FHM HAR sagt var att det är bättre att hålla avstånd än att att ha mask (när effekten dessutom inte är bevisat), och att det har väldigt negativa följder om barn inte kan gå i skolan, så man ska bara göra det i nödfall. När det gäller presymptomatisk smitta har man inte helt förnekat det, men jag antar att man har tyckt att det är svårt att förhindra det, när man inte hade tester.

    Just det - aerosoler var den fjärde. Framför allt där måste man ju tänka på vad som är rimligt och praktikabel. Två meters avstånd håller ju det allra mesta borta, mycket bättre än maskerna. Artikeln är ju helt oseriös. 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2021-01-06 19:52:37 följande:
    Ska du inte rätta DN nu? En tjänsteman kan ju inte avgå. Du har ju skrivit tiotals inlägg och förklarat det i tråden.

    Nu måste du vara otroligt snopen när du hade fel som vanligt.

    Avgå TegnellKräks
    Han avgick inte heller. Då har DN uttryckt sig slarvigt. Han bad att få andra arbetsuppgifter. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-06 22:10:49 följande:
    Trump påminner faktiskt om vänsterklustret här i tråden. Då tänker jag framförallt på det ständiga förnekandet av sakers tillstånd.
    Det var en extremt osaklig syn på saken! Det är som att säga: Alla som inte tycker som jag, förnekar realiteten. Inget bra argument!
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-06 22:10:49 följande:
    Trump påminner faktiskt om vänsterklustret här i tråden. Då tänker jag framförallt på det ständiga förnekandet av sakers tillstånd.
    Det var en extremt osaklig syn på saken! Det är som att säga: Alla som inte tycker som jag, förnekar realiteten. Inget bra argument!
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-07 02:19:02 följande:
    Förvisso. Men om DN får uttrycka sig slarvigt så må det vara hänt om en FL-skribent gör detsamma, eller?
    Det har jag inga synpunkter på.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-07 09:40:48 följande:
    Mikael Damberg: "Vi hade ett samtal tidigare idag. Han väljer att avgå. Jag lyssnade på honom och delar hans bedömning. MSB som myndighet måste fungera under pandemin Dan Eliasson missbedömde det där och det har fått stora konsekvenser." 
    Han "avgick" då ifrån den befattningen, den uppgiften. Men han slutar ju inte helt. Det händer att folk uttrycker sig lite fel. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2021-01-12 00:06:20 följande:

    Hur kunde en myndighet få så mycket makt? Varför inte en myndighet av experter, utan av tjänstemän som kan lika mycket om virus som en medelsvennson? Kan det svaret vara så enkelt att de...bad om det?

    Eller?

    www.altinget.se/artikel/fhm-onskade-och-fick-avgorande-inflytande-over-regeringens-beslut


    Är du seriös eller vad menar du? Det är klart det är en myndighet av experter! 

    Och artikeln .... man kan väl inte jämföra nuvarande kris med situationen med rysk u-båt och säga att man inte heller gav generalerna makten då. Det är ju just i det här fallet - när det gäller militären - som ingen regering skulle släppa makten. Det är ju en livsfarlig situation. Däremot när det gäller en sjukdom - det är klart att experter vet bättre än vanliga politiker. Och det ÄR en myndighet - det är inte militären heller. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-13 00:01:54 följande:
    Jawohl, inte är det så raka puckar från Tegnell and Co. Det är inte så transparent i Sverige. Och inte lyssnar man så mycket på utländska experter heller i Sverige. 
    Båda påståenden är felaktiga och du spammar hela tiden den här tråden med långa berättelser om hur det är i Finland. Det kan vara intressant att se hur det är i andra länder. Men det här går ju i regel bara ut på att du påstår att det är bättre i Finland, att du påstår att vi inte har si eller så i Sverige. Oftast har du fel och flera håller på att förklara för dig att det visst finns i Sverige, men om man inte bor här så missar man förstås en del information. Bortkastad energi! 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-01-13 00:13:50 följande:
    Kanske får skicka  FoHm på tyska-kurser så att de gör sig begripliga för de som inte snappar upp vad de säger på svenska.
    Just tyska politiker är kända för att prata i innehållslösa floskler och det tyska språket är väldigt lämpligt om man vill prata obegripligt byråkratspråk. Det är nog i så fall snarare mentaliteten som kan bidra. Tyskar är generellt mer direkta än folk i Norden. 

    Såg just från tysk TV att man har problem, dels med organisationen av vaccinationerna. T.ex. så skickar man ut SMS med kallelse till vaccination med en länk som äldre människor (och det är ju dem som ska vaccineras) inte begriper sig på. Och skolorna skulle ha öppnat i förgår, men det blev ändring i sista minut, nu kan det bli två veckor senare i vissa områden, men det varierar och alla verkar göra olika. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-13 10:35:38 följande:
    Du borde verkligen sluta anklaga deltagare i den här tråden som ser på handhavandet av pandemin på ett annat sätt än vad du själv gör för att de skulle "spamma" tråden. Oförskämt och felaktigt. 

    FGAM har för övrigt skrivit inlägg som tar 59 sidor i anspråk medan du själv har skrivit inlägg över 169 sidor. 
    Det ÄR ganska bortkastat tid att jämt behöva förklara för en person att saker och ting visst finns, att hon bara missar det för att hon inte bor i landet. 

    Hur mycket folk har skrivit är ointressant. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin