Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-13 09:31:17 följande:
    Så att tro att FoHM vet bäst är en helt felaktig uppfattning - det handlar snarare om att de inte vet och absolut inte vet bäst.
    Precis, jag tycker det går inte att säga än om något har funkat bra i ett annat land. I regel kan man ju inte avgöra säkert vad en förbättring exakt beror på. 

    Tegnell var med på en kort frågestund igår på TV och han fick också någon fråga efter om den här förbättringen beror på att man har gjort si eller så (kommer inte ihåg mer exakt) och han sa uttryckligen: Vi vet inte det än, det är väldigt svårt att säga. Och det finns risk för att vi inte ens kommer att veta det om några år. 
  • AndreaBD
    AndreaBD skrev 2021-01-13 10:45:59 följande:
    Det ÄR ganska bortkastat tid att jämt behöva förklara för en person att saker och ting visst finns, att hon bara missar det för att hon inte bor i landet. 

    Hur mycket folk har skrivit är ointressant. 
    Tillägg: Man KAN ju faktiskt också ta reda på först om dessa saker finns i Sverige, innan man skriver inlägget. Det är helt förståeligt om det händer någon gång. Men här är det ju så ofta. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-13 11:09:48 följande:
    Några långa haranger om Finland, har jag inte skrivit, men det är ok om du blandar ihop mig med ABC, jag tycker den personen skriver bra inlägg. Spammar tycker jag inte heller att jag gör, jag är helt on topic med rubriken på denna tråd. Är du?

    Men kasta inte bort din tid med att förklara saker då, det är frivilligt och du behöver faktiskt inte alls. 

    Newsflash - med hjälp av teknikens underbara värld, kan även de utanför Sverige höra och läsa vad Tegnell och hans polare säger och gör.

    Om antal smittade och döda går ner kraftigt efter tex en lockdown, brukar det tolkas som om det finns ett samband där ... det är väl inte så underligt. 
    Oki, jag diskuterar mer en gång, måste tyvärr ta hand om oförväntade händelser nu. 
  • AndreaBD
    Simmaellersjunk skrev 2021-01-18 10:08:34 följande:

    Det är väl helt uppenbart att Sveriges strategi styrdes av vår brist på material och beredskap, och i så här i efterhand vägrar både regeringen och Folkhälsomyndigheten att erkänna att de hade fel. För de är så vuxna och ansvarstagande, eller hur?

    Problemet är delvis att det är regeringen som utser högsta chefen i varje myndighet. Vi vet till exempel genom Peter Springare att polisen som organisation delvis är politiskt styrd. Samma gäller förmodligen Folkhälsomyndigheten.

    Problemet är också att de flesta svenskar befinner sig på samma mentala nivå som en 5-åring. Man har blind tillit till stat och myndigheter, även när dessa bevisas göra bort sig totalt. Henrik Jönsson (Youtubern) visade i en tidslinje hur mycket Anders Tegnell har sagt som varit helt fel. Ändå tror svenskarna fortfarande på Tegnell som om han vore ett helgon.


    Men bristen på material är ju inte Folkhälsomyndighetens ansvar. Beredskap om vad man gör om man får en pandemi - den fanns från FHMs sida. Även om den var anpassat till en influensa-pandemi, men det var ju idet som var mest sannolikt. 

    Jag tror man har för krångliga rutiner på många ställen. Vissa saker tar lite för lång tid.
  • AndreaBD

    Jag ser att det är några som diskuterar Corona-strategi-programmet som gick på TV igår. Är det bara jag som stör sig på det respektlösa sättet som utmärkte dessa två programledare? Att inte låta statsministern prata till punkt utan avbryta honom flera gånger, att insinuera, eller t.o.m. anklaga dem att ha släppt viruset fritt, eller att vara ute efter flockimmunitet - varför? Man kan ju få fram samma om man ställer mindre hetsiga frågor, frågor som insinuerar onda avsikter delvis. Jag tror inte ens att de själva tror att det är så. De vill bara visa sig duktiga, driftiga, ifrågasättande. Men det blir bara ovärdigt på det sättet.

  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-18 16:38:52 följande:
    Förstår att det kan upplevas som en chock när vänsterns företrädare får kritiska frågor. Enligt lag är det faktiskt inte förbjudet.

    Frågan om flockimmunitet och inkompetens är berättigade.
    Det har inget med vänster eller höger att göra eller med om frågan är berättigad - det handlar om vanlig hyfs. Kan inte folk uppföra sig någorlunda civiliserade? 

    Och man kan förstås alltid fråga, men att ställa frågor där de VET att det inte är så - det är bara att försöka sprida desinformation, samtidigt som man kan hävda att man inte har sagt så, man har ju bara frågat..... Vidrig sensations-journalism!
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-18 21:53:03 följande:
    Du menar förutom råden att bära munskydd i alla situationer nära människor (inte bara vissa tider och platser), ventilera utrymmen väl och desinfektera ytor? Och att upplysa folk om att man smittar mycket två dagar innan man själv får symptom?
    Just det har Anders Tegnell sagt emot i stora TV-intervjun igår. Han sa, man smittar mycket dem första dagarna som man är sjuk och man smittar också (men inte mycket) under ungefär två dagar innan symptomen bryter ut. Och det har han sagt förut också. 

    Och det är också det som jag har läst tidigare, så om du har annan information så får du länka den. 

    Och dem övriga råden har han ju inte heller påstått att man inte skulle göra, det har dock inte ansetts vara en av dem åtgärderna som kan göra MYCKET skillnad. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-18 23:00:37 följande:
    Laboratory data suggests that infected people appear to be most infectious just before they develop symptoms (namely 2 days before they develop symptoms) and early in their illness. People who develop severe disease can be infectious for longer.

    https://www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-how-is-it-transmitted

    H
    är säger WHO att perioden när man smittar mycket börjar 2 dagar innan man själv får symptom. Min son träffade en kompis 1 till 2 dagar innan kompisen hade symptom. Min son blev smittad. Skitkul. 

    Beträffande WHO andra råd, nej, Anders har inte avrått, men han har ju verkligen inte rekommenderat det som WHO rekommenderat. För Anders vet tydligen bättre än världsorganisationens experter på WHO. 
    Det är första gången jag ser det, att det står att det smittar mycket. Jag har nämligen sett på andra ställen att det står att man smittar mest dem första dagarna och att man KAN smitta redan innan.

    Helt överens är man uppenbarligen inte, och WHO verkar alltid vara extra-försiktig och tänka på att det måste passa ALLA länder. Så de tar med det mesta. Sedan är det väl inte så konstigt att det inte kan vara likadant i alla länder och att man utformar reglerna i det egna landet efter omständigheterna? Som sagt, WHO är i en annan position. De tänker på hela världen och målar därför upp värsta möjliga. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-01-19 01:52:29 följande:
    Alltså, det är ju då precis som vanlig förkylning och influensa, och det de sagt tidigare att covid-19 bara smittar om man har symptom, det insåg ju många av oss var direkt ologiskt redan från början. Bra de kommit så långt iallafall nu då, första gången jag ser det. Hoppas bara sveriges styrande inser det snart också.
    Vanlig förkylning och influensa kan väl smitta redan innan man har symptom, men jag har alltid trott att det inte var jätte-smittsamt då?  Alltså inte lika mycket som under dem första dagarna med symptom? 

    Oh... jag tror jag fattar nu! Teoretiskt är det kanske lika smittsamt i dem två dagarna innan, men eftersom man då inte hostar och snuvar och sprider det så mycket så blir folk inte lika lätt smittade ändå. I WHOs uttalande stod väl också att det var i labbet som man konstaterade att det var mycket smittsamt även innan? Jag är säker på att svenska experterna vet om detta, men bedömer att man i praktiken smittar mer när man har symptom
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2021-01-19 08:58:38 följande:
    Så nu vet du hur WHO "egentligen menar" också? Har du något belägg för att de skulle "måla upp värsta möjliga" eller är det bara en egen åsikt?
    Tegnell bl.a. har sagt att de ju måste täcka för alla länder, att de får ta med allt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin