Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 18:02:02 följande:
    Då kanske du kan berätta varför det tog regeringen 1 helt j-a fucking år att få fram detta lagförslag.

    Tänk om viruset varit mer smittsamt och mer dödligt. Hade det varit vettigt att då sitta och vänta i ett år på att regeringen ska få framett förslag?
    Väldigt enkelt svar: De måste ha en majoritet för sitt förslag. De hade ett förslag redan i april, men fick ingen majoritet för det. En av demokratins få nackdelar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 18:14:30 följande:
    Det verkar tyvärr som att du Andrea utvecklats till trådens största spammande. Du upprepar onödiga anklagelser och påstår att andra inte vet hur samhället fungerar utan att kunna specificera vad som skulle vara fel. Du saknar helt intresse för att ta del av andras synpunkter.

    Klyban och Padirac har åtminstone förstått nu att regeringen inte är folkvald. Vi kan ju glädjas åt det iallafall även om de fortfarande har mycket att lära.
    Nej. Jag håller det i alla fall kort. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 18:16:19 följande:
    Och om man kraftigt minskar öppettiderna kan man komma åt en stor del av problemet utan att röra grundlagen.
    Just det här har inget med grundlag att göra. Att skicka folk i hemkarantän, att ha utegångsförbud - det har med grundlagen att göra, inte affärers verksamhet, nedstängning eller öppettider.

    Och man KAN INTE minska öppettider utan den här nya lagen. Man kan med nuvarande lagarna bara begränsa öppettider eller om man får sälja alkohol i restauranger, barer och liknande, men affärer kan man inte göra något åt. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-28 18:47:18 följande:
    EN gång? Ända fram till oktober har det ju sagts att Sverige gör rätt och alla andra fel. Det var fel att stänga ner samhället, för då kommer smittan att öka när man öppnar igen. Det var fel att stänga skolorna, för barn sprider inte smitta. Det var fel att stänga gränserna, för det stoppar inga virus. Det var fel att ha rekommendationer som förändras med tid eller plats, för då blir folk förvirrade. Det var fel med munskydd, för då slutar folk hålla avstånd. Det var fel med smittspridningsappar, för de kränker integriteten.
    Jag misstänker här att du tolkar det som har sagts väldigt snett. Att t.ex. ta beslut att inte stänga skolor i Sverige innebär ju inte automatiskt att man kritiserar andra som gör annorlunda. Det är ju som att säga att varje gång man själv tycker eller tror något så tycker man att alla andra gör fel??? 

    Förresten så trodde de inte ens så olika. Det var ren försiktighetsåtgärd att de stängde skolorna i andra länder. Just för att de tyckte att man inte vet så säkert än. Kunskapsläget och även bedömningen av den var samma, men omständigheterna kan skilja sig. Skolorna i Sverige tar hand om barn på ett sånt omfattande sätt, det är inte riktigt så i centrala och södra Europa, där inte heller lika många mammor jobbar. Dvs. i Sverige (gäller nog hela Norden) är det mer än bara kunskapsförmedling som försvinner för barnen. 

    Även det här med smittspridningsapparna är ingen kritik på andra länder, det togs inte ens upp andra länders appar. Att stänga gränserna - även där utgick man väl ifrån Sverige? Eller annars gällde det kanske inte strategin utan handel mellan länderna? Då kan det ju påverka Sverige. Och att det var fel att stänga ner för att smittan skulle öka igen sedan - visst, det har de sagt. Och alla vet att det är så. Och Tegnell vet också - och har sagt det - att man i vissa situationer ändå bör stänga ner, framför allt när det gäller tät-befolkade länder. 
    .

    Som sagt, jag har inte sett eller läst något ifrån Tegnell eller FHM som skulle ha kritiserat andra länder fler än en gång. Det får du belägga i så fall. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 21:27:18 följande:
    Herr Löfvén skulle med sin auktoritet som ledare kunna begära att pappersvändarna raskar på ordentligt. Är det för mycket begärt?
    Det kan han inte, det är just det som är poängen. Han måste ju gå efter lagen. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-12-29 12:35:16 följande:
    Det var inte ett citat från AB utan från FHMs egen sida. 
    Då var det kanske sammanhanget och skriverier runt omkring som jag reagerade mot.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-29 14:47:12 följande:
    Åh fan - har han sagt att man inte får hämta en klocka som lagats hos urmakaren.

    Fast lite har han sig själv att skylla, när han delvis kapitulerat och förfallit till symbolpolitk.

    Och så har för övrigt även Schweiz passerat Sverige vilket innebär att vi inte längre återfinns bland de 25 hårdast drabbade länderna.

    Mina tankar går till alla de människor ute i Europa som är hårdare drabbade än vi i Sverige.
    Visserligen, det låter inte bra att han har varit i en galleria. Men som Tegnell idag också sa, så vet vi ju inte omständigheterna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-29 15:03:25 följande:
    Jo, det kan han visst. Vi har yttrandefrihet i det här landet.
    Jag trodde väl att du menar mer än att han bara ska SÄGA något. Det skulle ju krävas något mer konkret, men det får man då inte enligt lagen. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-29 16:45:13 följande:

     


    Intressant är också att Ryssland har massor av icke registrerade COVID-19 dödsfall, i storleksklassen 100000-150000 st döda.


    Det var det jag trodde hela tiden....  Men även för Tyskland ser det inte så bra ut längre, över 31.000 döda.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-29 18:22:12 följande:
    Det verkar dessvärre så.

    Får mig att tänka på den där syftningsfelsklassikern, apropå rådgivare.
    Erik den.... vilken det nu var? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin