Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (realist) skrev 2020-12-23 16:43:04 följande:
    Ja, professorn i artikeln delar verkligen ut en känga till FHM och kallar dom för ovetenskapliga amatörer (med lite försiktigare ord). Helt rätt av honom.

    Det här är inte direkt smickrande kritik för FHM:

    "Samtidigt skriver myndigheten i sin rapport att det inte går att dra några slutsatser av rapportens data. Något som inte rimmar väl med vetenskapliga principer, anser Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet. 

    - Man brukar inom forskningen prata om ?shit in, shit out?. Stoppar du in bristfällig statistik i diagram, så blir det också svårt att göra vederhäftiga tolkningar av det, säger han." 
    EN persons åsikt....
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-12-23 20:07:16 följande:
    Om jag får lägga mig i så; han är knappast ensam om den åsikten, AndreaBD.
    Men det är inte det det handlar om om man anger en källa. Det gavs intrycket att det skulle vara en officiell undersökning, och det var ändå egentligen tyckande av en privatperson.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-23 20:10:07 följande:
    Här är några fler personers åsikter. Nu var ju första enda personen en expert, men länken visar hur gemene man tänker om detta.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vA6Wmm/fortroendet-for-folkhalsomyndigheten-stortdyker
    Den länken har vi väl redan haft? Och på vilket sätt hjälper det oss att hantera pandemin bättre?  Alla dessa negativa tankar är ju inte konstruktiva. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-23 21:28:26 följande:
    Pope Joan II skrev 2020-12-23 20:28:26 följande:
    Nåja. Det brukar ju duga utmärkt väl när det ligger i linje med din lyriska inställning till hanteringen av pandemin. 

    Är AndreaBD lyrisk, sedan när?
    Vad däremot AndreaBD är och det är att vara saklig utan glömma av saker som har en stor betydelse.


     


    Precis, det tänkte jag också. Jag tror inte ens att jag har någon talang till att vara lyrisk. Eller benägenhet. Jag är inte direkt känslomänniska. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-23 21:40:36 följande:
    Att ta fram ett nytt vaccin tar tid. Men detta har kapitalisterna lyckats med i rekordfart. En häpnadsväckande effektivitet har vi sett. Så vad har kommunisterna åstadkommit? Några vaccin på gång från Cuba? Kina? Nordkorea? När, det går inte så bra där.
    Där har du nog missat något igen. Kina har börjat tvångs-vaccinera folk. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-12-24 08:10:59 följande:
    Har de? Själv hade jag fått mail i natt av en vän i Chengdu och hon skrev att de de nyligen hade haft några nya fall i några områden av staden som snabbt kvästes genom masstestning (som människor frivilligt går med på) och karantän. Hon skrev också att de sedan länge har återgått till sina normala liv både vad gäller arbete och övrigt. Deras "spring festival" och vintersemester börjar snart och de rekommenderas att inte resa så mycket - det är den enda inskränkning de har att förhålla sig till och det är en rekommendation. 

    Massor med människor har förvisso vaccinerats och vad jag förstår av vad mina många vänner berättar så är människor enormt positiva till att låta sig vaccineras. De följer utvecklingen globalt och vet förstås vad det innebär om de skulle få samma okontrollerade smitthärjning som många andra fått. De har dessutom genomgått andra epidemier och minnet av SARS som verkligen skrämde dem lever i högsta grad kvar hos de flesta kineser. 

    Var har du läst om tvångsvaccinationerna?
    Jag kanske borde ha satt det i anföringstecken. Jag menade snarare att de ju inte skulle ha något val i alla fall. Att de allra flesta är positiva till vaccin, det tvivlar jag inte på. Men ifall någon inte håller med så spelar det ju ingen roll. 
  • AndreaBD

    God jul alla! Jag tar mig bara en liten paus emellan....ska strax till min matlagning igen. :)  

  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-24 10:05:25 följande:

    Angående jular är jag inte så selektiv -så jag önskar alla en God Jul!


    Precis. Jag tänkte också det... snacka om selektiv. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-24 11:03:00 följande:
    Hehe, det ska väl till en kommunistregim för något sådant.
    Och/eller en befolkning som är lite oöversiktligt stor. Men vänta och se.... andra länder kanske kör med inskränkningar om man inte gör det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-25 11:44:14 följande:
     FHM baktalar vaccinet).
    Det är fortfarande desinformation, om man upprepar det. Och du bör numera VETA att det är desinformation. Det är nämligen definitivt deras jobb att påminna folk om att de inte ska börja leva som vanligt bara för att det vaccineras. Det tar ju minst ett halvt år tills faran är någorlunda över. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin