Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-19 20:43:39 följande:

    Tegnell varnar nu för en tredje våg. Det betyder väl att det sannolikt inte blir någon tredje våg. Det tackar vi för.


    Det vet man aldrig. Men i några andra länder är man mitt inne i tredje vågen.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-20 00:20:22 följande:
    Exakt, det enda man vet är att Tegnell brukar ha fel.

    Men jag erkänner att det är svårt. Är det en tillfälligt avmattning vi ser i Stockholm? Kanske till följd av att folk besöker färre personer under julledigheten. Vi får se. Man vet inte.
    Alla "brukar ha fel", för att det finns så himla många möjligheter vad som kan hända. Det är som att spela roulette och hoppas på att pricka in rätt siffra. Skillnaden är att man i andra länder inte ens förväntar sig att någon ska kunna förutsäga sånt. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-01-20 06:11:36 följande:

     


    AndreaBD skrev 2021-01-19 23:48:28 följande:
    Det har vi väl vetat hela tiden - vi i Sverige i alla fall. Det fanns inte resurser, inte folk, inte saker och ting på plats. Nja... det där med att smittspåra själv kan ju mycket väl ha varit en nödlösning. 

    Förresten du som är på tyska sidor, fanns det inte en munskydds studie ifrån Gera som stödde munskydd funkade.
    Och nu i höstens/vinters spridning inte alls kan påvisa detta, utan haft en väldigt bred spridning.
    (Tror det var Gera måste jag tillägga)


    Jena? Ja, det finns det. Jag har inte tittat på den i detalj. Risken är ju alltid att det finns andra faktorer som har påverkat eller att det bara visar en speciell situation. Men jag vet inte, måste titta närmare.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-22 12:26:05 följande:
    Jag är ledsen, jag förstår inte ditt inlägg. 
    Jag tyckte det var ganska tydligt.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 14:03:46 följande:
    För att förtydliga, kritiken är t.ex. riktad mot att Sverige varit oerhört sena med att anpassa och använda lagarna, och rekommendationerna har varit tandlösa. I många andra länder har det varit tidiga rekommendationer (och lagar när det gått) om att sitta i karantän om någon i hushållet blivit sjuk, sitta i karantän efter resa, använda munskydd, inte samlas mer än ett väldigt litet antal, inte resa etc etc.
    Tro det eller ej, men många andra länder ger också omfattande friheter och rättigheter till sina invånare.

    Ja, tänk hur det fungerade i t.ex. Österrike, Tyskland, Italien, Spanien etc på 30talet, och tänk så lite det har att göra med denna diskussion. 
    Man kan inte ändra en lag snabbare om man inte får majoritet för det. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-01-25 21:10:48 följande:
    Jag har svårt att tro att flygplanen i sig smittade några personer.

    Lastning och lossning och utfärd med passagerare är tillåtet också.. - att Sveriges mäktigaste svetsare inte stoppat varor och medborgare från att komma in i Sverige tyder på handlingsförlamning, det har ju trots allt gått ett år . Det borde ju vara snabbt åtgärdat vid flygplanets dörr kan man tänka... mannen med specialistkompetens valdes ju helt säkert till statsminsiter för en situation som denna med svängdörrar på flygplanen som kommer och går med laglig last och inkommande och utgående passagerare.  Hur svårt ska det vara att stänga gränsen egentligen, det finns väl mat i affärerna - vi behöver inga flyg. STOPPA FLYGEN NU 

    De som inte skulle besöka sina mödrars dödsbädd kanske besöka sina fäders eller barns dödsbädd eller hade någon laglig rätt att komma in i Sverige, annars skickades de väl tillbaks precis som vid tidigare tillfällen - kanske fick en finsk barnfamilj flyga vidare till Finland också... 
    Är det så illa att vi måste stoppa alla flyg? Tyvärr så har jag nämligen ett flyg bokat (till Tyskland), och jag skulle verkligen inte resa om det inte vore absolut nödvändigt. Det är ett plötsligt dödsfall i familjen och det finns ingen annan som kan ta hand om det. Och det är om en och en halv vecka, och det blir olika besked varje dag om vad som gäller..... :( 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-25 22:16:02 följande:
    Så vem tror du styr över FHM? Jesus?
    Kanske inte Jesus, men inte regeringen heller. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 10:09:49 följande:
    Folkhälsomyndigheten är en statlig myndighet som lyder under Socialdepartementet. 
    Okej, regeringen får tillsätta generaldirektör. Däremot får de inte styra arbetet som pågår.
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-01-26 10:25:09 följande:
    Nä, det är väl inte så så illa att livet för alla privatpersoner och verksamheten för alla företag sätts på undantag. Dessa typer av begränsningar finns enbart i läge av krig eller krigsliknande situationer i Sverige.

    Mitt inlägg var en raljant extrapolering av FGAMS insinuanta och raljerande inlägg om flygplan från Oslo och London...
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-25 20:09:30 följande:
    Ser man på, här rekommenderas det att göra som i de flesta andra Europeiska länger. Men det lär väl inte bli av, för Sverige går ju sin egen väg.

    Dessutom landade plan från både Oslo och London i Sverige i dag, jag antar att inte alla skulle besöka sina mödrars dödsbädd ... innan någon förklarar för mig om hur det funkar för svenska medborgare, vilka som undantas etc, så vill jag bara berätta att jag känner redan till det. 

    www.expressen.se/debatt/en-tsunami-av-nya-cov.../
    Jag tror inte svensk tillfällig pandemilag förbjuder befolkningen att flyga eller flygbolag att bedriva verksamhet  - så länge bolagen sköter smittskyddsåtgärder vid och runt resan.

    Det som kan hända är att du möjligvis hamnar i en svår situation väl på plats i Tyskland och har svårt att ta dig hem från Tyskland, få vård tex.. om du har svenskt medborgarskap kommer du över gränsen tillbaks i alla fall. Begränsningar förändras i takt med att läget i världen förändras - om du kan flyga hem eller inte kan just nu ingen veta.

      
    Jag har inte svensk medborgarskap. Dumt nog har jag inte brytt mig om det. Nu har jag ansökt, för ett år sedan, men det tar tydligen drygt tre år att bearbeta (sanslöst!). Kan ändå inte tänka mig att jag inte skulle kunna komma tillbaka?  
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 11:59:58 följande:
    Det fanns dessutom en stor ovilja att ens kalla det för "andra våg". Andra länder sades ha en andra våg men i Sverige fanns det enligt FHM ingen anledning att benämna det så. 
    Det kom ju senare i Sverige, så det var bara på gång i Sverige när det redan var en uppenbar andra våg  i andra länder. Förresten så har flera länder tredje och fjärde vågen numera.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin