Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-21 00:21:01 följande:
    Tydligen har Tegnell sagt att vid lokala utbrott ska man testa alla. De hade olika definitioner på vad lokala utbrott betyder, den som frågade tyckte alla inom ett geografiskt område skulle testas, Tegnell tyckte att alla inom tex en arbetsplats skulle testas. Skulle ju vara kul om FoHM kunde formulera detta klart, så att alla vet vad som gäller. 
    Lite sunt förnuft kan man väl förutsätta! Det finns väl ingen anledning att testa en hel kommun?
  • AndreaBD
    Anonym (Hm) skrev 2021-04-20 12:49:41 följande:
    Hur mår våra kroppar av alla dessa vaccin som vi kommer få i framtiden?
    Ett vaccin efter det andra.
    Rena drömmen för läkemedelsföretag som ropar hurra för alla intäkter dock.
    Vacciner påverkar nog inte kroppen i längden, utan mest bara i några dagar när kroppen reagerar och bildar antikroppar. Jag skulle inte tro att det påverkar kroppen mer än så. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-21 00:21:01 följande:
    Tydligen har Tegnell sagt att vid lokala utbrott ska man testa alla. De hade olika definitioner på vad lokala utbrott betyder, den som frågade tyckte alla inom ett geografiskt område skulle testas, Tegnell tyckte att alla inom tex en arbetsplats skulle testas. Skulle ju vara kul om FoHM kunde formulera detta klart, så att alla vet vad som gäller. 
    Min poäng där var också hur han betedde sig. Dvs. han nöjde sig efter att ha frågat fem gånger och påstod att det som Tegnell svarade inte var sant. 
  • AndreaBD
    AndreaBD skrev 2021-04-21 11:13:49 följande:
    Min poäng där var också hur han betedde sig. Dvs. han nöjde sig efter att ha frågat fem gånger och påstod att det som Tegnell svarade inte var sant. 
    nöjde sig INTE menade jag.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-21 22:46:02 följande:
    I en del länder testar man en hel kommun, by, stad etc. Tydligen tycker myndigheterna där att det finns en anledning.
    Det kan finnas anledning i andra länder, ja. T.ex. om det finns betydligt sämre hygieniska förhållanden än i Sverige eller om man knappt har någon smitta och verkligen vill få bort viruset helt och hållet. Vilket inte går i Sverige i nuläget. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-04-20 23:45:39 följande:
    Den här skribenten ogillar kritiker som anser att Sveriges strategi är misslyckad eftersom dödstalet är så högt. Skribentens försvar är att andra länder har ännu högre dödstal. Det mesta i artikeln handlar om dödstal, ur olika synvinklar och i olika sammanhang. Lite väl enkelspårigt.

    Skribenten anser att Folkmyndigheten framstår som ytterst ödmjuk, när de medger att det är svårt att stoppa smittan. Här använder han begreppen fel. Man KONSTATERAR att det är svårt att stoppa smittan, och man är MEDGER ödmjukt att man har gjort vissa misstag. Men FHM medger inga misstag alls.

    Skribenten kritiserar kritikerna för att ha räknat fel, men glömmer helt bort den där flockimmuniteten som FHM sade skulle infinna sig för ett år sedan.

    Vetenskapsakademin har en inte direkt vetenskaplig hållning. Det samma anser jag om FHM, t.ex. angående deras inställning till att testa barn. Onödigt, eftersom de oftast inte blir allvarligt sjuka. Man tänkte inte på att det kan vara bra att samla in så mycket data som möjligt om ett virus som är helt nytt, eftersom vissa virus bevisligen kan påverka hälsan längre fram i tiden. Nu står man där med de långtidssjuka barnen och har ingen aning om vilka av dem som faktiskt hade covid-19. Det här uppmärksammades i finsk press häromdagen.

    www.hbl.fi/artikel/postcovid-hos-barn-och-unga-i-sverige-forbryllar-lakarna/

    Svenska regeringen borde ha tagit initiativ till diskussioner de nordiska länderna emellan för att... undvika splittring. Skribenten kunde ha nämnt att svenska politiker öppet i medierna anklagade de andra nordiska länderna för att förstöra det nordiska samarbetet, när man ville fortsätta med att hålla smittan under kontroll.

    www.hbl.fi/artikel/nordiska-radet-tar-upp-den-inskrankta-rorelsefriheten-i-norden-sverige-valde-en-annan-linje-och-d/

    "? Det är fullständigt klart att Sverige har valt en annorlunda linje och på grund av det har det inte funnits så stora möjligheter att koordinera i Norden."
    Jag har för mig att det är de andra som har valt en annan väg? Man hade en gemensam europeisk plan för pandemier och det är Sverige som har följt den, medans de andra länderna inte har gjort det. Och det är faktiskt så, jag har kollat planen i detalj, vi diskuterade det förut här i tråden. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-04-21 20:05:28 följande:
    Flockimmuniteten är desinformation? Ja, det stämde ju i varje fall inte. Och konspirationsteorin går ut på att FHM bidrog till att flockimmunitetstankarna fick fotfäste, medvetna om de var felaktiga?

    www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/tegnell-kan-bli-flockimmunitet-i-stockholm-i-maj/

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/hoppfulla-teorin-sa-nar-vi-flockimmunitet-redan-i-juni/

    www.hbl.fi/artikel/sveriges-statsepidemiolog-efter-nordisk-oro-over-svenska-turister-immuna-svenskar-kan-vara-sakrare/

    ?Anders Tegnell, statsepidemiolog på svenska Folkhälsomyndigheten, tycker inte att det finns fog för sådan oro.

    ? När vi kommer fram i sommar kan det vara så att vi har så pass många immuna i Sverige så att det kan vara säkrare att svenskar kommer dit än någon annan.?

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/teorierna-om-coronaviruset--som-visade-sig-vara-felaktiga/

    ?I flera månader väntade vi på en flockimmunitet som aldrig kom?
    Det är väl två olika saker om man hoppas på att flockimmunitet ska bidra till att bli av med problemet eller om man satsar på att flockimmunitet ska vara lösningen. 

    Sedan har det nog funnits två missförstånd där:
    1. Vi måste ju på något sätt uppnå flockimmunitet ändå, men uppenbarligen genom vaccination. Det är många som inte har förstått att man kanske har tänkt så. 
    2. Tyvärr så har FHM (och regeringen) bidragit till missförstånd genom att inte vara tydlig med att man har vissa begränsningar pga rådande lagar.  
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-04-21 14:00:05 följande:
    Tvärt om - alla dessa vaccin stärker kroppar och räddar liv

    "Vaccin, en global succé inom hälsa

    Vaccinationer räknas som en av de största hälsoframgångarna i världshistorien. På 1970-talet vaccinerades mindre än 10 procent av alla barn mot de sex vanligaste dödliga barnsjukdomarna: mässling, polio, stelkramp, kikhosta, difteri och tuberkulos. Idag vaccineras 87 procent mot lunginflammation, 86 procent vaccineras mot polio, difteri, kikhosta och stelkramp och 86 procent liksaså får vaccin mot mässling. Under 2018 fick 116 miljoner barn vaccin mot de sjukdomarna. Men fortfarande finns det miljontals barn som inte har blivit vaccinerade och saknar det livsviktiga skyddet. Var 20:e sekund dör ett barn av en sjukdom som hade kunnat förhindras med vaccin. Varje år räddas dock mellan två och tre miljoner barn från att dö i vanliga sjukdomar tack vare vaccin. Under de senaste 20 åren har över 20 miljoner liv räddats (1). "


    Jo, det låter rimligt. Det skulle ju också bidra till att stärka kroppens immunförsvar att ha gått igenom t.ex. barnsjukdomar. Då bör ju vaccinationerna ge liknande effekt.
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-04-22 23:24:06 följande:
    Jag tycker att både debatten och regering/myndighet blev bättre under hösten på att belysa de legala ramarna och förvaltningens förutsättningar,
    Ja visst. Och jag antar att det är  för att de då började se möjligheter att ändra vissa lagar så att man skulle ha möjligheten att göra något. Det hade ju sett lite väl ynkligt ut om de hade erkänt förra våren att man inte kan göra något pga bestående lagar och att man inte heller vet vad man ska göra åt det.  
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-04-26 23:37:24 följande:

    Nu blir jag väldigt frågande, förstår du inte ens vad de sade där?
    Undrar då inget de sade tydde på att ingen strategi fanns, bara att de inte var klubbad i regeringen.
    Låter som du inte sett en enda presskonferens, är det rätt uppfattat?
    För hade du, så hade du aldrig skrivet ett så stort fel.


     


    Och sen har jag upprepat strategin säkerligen 500 gånger, och flera av dessa direkt riktiga till dig innan.
    Hur kommer det sig du tror vi skulle glömt av detta?
    Eller har du glömt av detta?
    Får faktiskt känslan om att du vet precis ingenting om Sverige och med tanke på dessa grava missar vi får i dina inlägg, där du tror ingen strategi fanns.

    Är perpleax rejält där, hur kan du ens ha missat detta efter alla dessa upprepningar på alla plan i Sverige  Förvånad


    Exakt! Ingenstans sägs det att Sverige inte skulle ha haft en strategi, bara att regeringen inte har presenterat en egen variant av det för att de tyckte att FHM kunde sköta den delen.

    Och det var en bra sammanfattning, artikeln. Det svarar ju på just dem frågorna som så många tjatar om. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin