• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-02-13 20:37:00 följande:
    Men tycker du alltså att det är mindre förfelat när en person angriper några utvalda och gör det över tid och i princip varje inlägg de skriver - också när inläggen är riktade mot/till helt andra personer? Är det prov på ryggrad och anständighet?
    Jag förstår mig inte på den personliga konflikten i tråden.

    Jag tycker att klyban kunde avhålla sig från inlägg där an bara frågar vad detta har med pandemin att göra. Den stämpeln kan man ju sätta på mitt inlägg också.

    Men jag ser det också som att han bara är en person medan han förlöjligas av en hel skara - att han då använder medel han vet har effekt förvånar mig inte.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-02-14 10:26:47 följande:
    Fast du har väl inte sett några exempel på trakasserier alls i den här tråden bortsett från "kotteriet" av "kritiker" som "trakasserar" "debattören" klyban? Så har jag förstått din - i och för sig väldigt glidande och undanglidande - inställning till detta. Är det korrekt uppfattat?
    Jag tror att svaret i mitt förra inlägg räcker.

    Jag skulle gärna se att den här tråden inte till stora delar präglades av oförsonlighet.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-02-14 10:39:17 följande:
    Jag kommenterar så sällan jag kan klybans inlägg, medan han kommenterar i princip allt jag skriver. Det tycker jag för min del gränsar till förföljelse och det saboterar tråden och de eventuellt intressanta diskussioner som kunde ha förts i den (även mellan människor av mycket olika åsikter). 

    Det är väldigt förenklat att påstå att klyban förlöjligas av en hel skara och att han därför beter sig som han gör. Det enda som händer när "skaran" ignorerar hans inlägg är att han fortsätter på exakt samma sätt. Det är - vid sidan av att vara provocerande och tröttsamt på alla de sätt - och innebär att det ibland är svårt att helt undvika att ändå komma med någon respons på något av allt han vräker ur sig eftersom det för mig personligen då och då känns störande att det får stå helt oemotsagt. Särskilt när han missförstått i princip allt jag skrivit och fortsätter mala över ibland åtskilliga sidor sådant som ju inte alls är ens det minsta sant eller i närheten av att vara korrekt uppfattat. 

    Jag skulle utan vidare avstå från att någonsin skriva något till eller om klyban om han gjorde detsamma. 
    Ja, det tror jag är den enda vägen bort från den här konflikten, det sistnämnda alltså.

    Vore jag moderator sså skulle jag rensa från allt jag bedömde huvudsakligen bottnade i konflikten, vilket skulle innebära att en el del av mina inlägg också försvann.

    Det är svårt för oss som inte är en del av konflikten att undvika att bli en del av den - eller åtminstone uppfattas som en del av den.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-02-14 10:52:34 följande:
    Vore jag moderator skulle jag banna klyban på livstid, men nu är jag inte så då skulle jag i stället mer än gärna nöja mig med den lösning jag skrev och som du höll med om. 

    klyban? Vad sägs? Du kommenterar inte mina inlägg, inte direkt och inte indirekt - vi avslutar absolut all kommunikation i samtliga trådar om alla ämnen och nämner inte varandra i något som helst sammanhang här på familjeliv. Jag gör detsamma - skriver inget om dig, inget till dig, kommenterar inte dina inlägg vare sig direkt eller indirekt. Allt du behöver göra är att säga ja och så tar det här slut så fort du gjort det. 
    Visst är det möjligt att banna nick och för dem som använder samma ip-adress så blir det väl på livstid eller åtminstone så länge de inte byter bredbandsleverantör eller abonnemangsform.

    Men Familjelivs problem är ju att personer som bannas oftast avvänder sig av tjänster som gör det möjligt för dem att skifta ip-adress.

    Jag har för mig att jag tidigare i tråden länkade till ett inställsamt klagokväde som en sådan krumelur postade på Flasback för nästan 10 år sen där han klagar över de sionistiska och kommunistiska moderatorern på FL. Min gissning är att hen har varit aktiv med några hundra nick sen dess och då i synnerhet i trådar där hen kan skriva helt anonymt.

    -
    www.flashback.org/t1820754
    -

    Apropå något helt annat - eller kanske inte. Min erfarenhet av konflikter är att de brukar lösas bäst när ingendera av sidan känner sig ha uppnått den fullständiga segern eller lidit ett fullständigt nederlag.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-14 17:08:20 följande:

    Enda sättet och påvisa detta om premisserna är falska eller inte, det är saklighet får påvisa vilket av dom två det är och i saklighet av COVID-19.
    Om inte det kommer, så betyder det att det padirac säger står oemotsagt.


    Vad skulle krävas för att du lägger ner vapnen i din del av konflikten med Påven Johanna och pyssel?
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-02-14 10:36:46 följande:
    Förföljelsen är mångårig. Är det för att klyban får en föraktfull respons på sina trakasserier och trådförstörelse du envisas med att ständigt kalla den enbart "konflikten"?
    Jag kallar den för konflikten för att jag vare sig kan eller vill ta ställning.

    Jag deltar uppenbarligen mycket sällan i trådar där den mångåriga konflikten har gett avtryck. Förutom i den här tråden har jag bara lagt märke till den i en tråd tidigare.

    Jag gissar att ingen av er tre tycker att det skulle vara särskilt givande om det mångåriga fortsätter att vara mångårigt i många år till.


  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-14 18:03:48 följande:
    Och med mig ...
    Jag har ett svagt minne av att det någonstans i den här tråden framgår att du inte är en del av ursprungskonflikten, alltså det måste ju rimligen finnas en gammal tråd där konflikten tog sin början. pyssel har ju länkat till en tråd - men jag tror inte att det var den första.

    Men rätta mig om jag har fel.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-14 23:12:51 följande:

    Vad tycker ni om de som trängt sig före i vaccinationskön?
    Jag tycker att man absolut inte ska slänga bort några doser, men hur svårt kan det vara att ragga upp några gamlingar i närområdet och vaccinera dem i stället för ett antal chefer eller andra med administrativt arbete?
    Det beror väl lite på situationen, men jag kan tycka att ett antal personer borde nog bli avskedade för detta fusk. 


    Jag tycker de borde hänföras till en särskild testgrupp. De har ju fått sin första dos och sen kan de få vänta till sist på den andra dosen.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-15 09:38:56 följande:
    Lockande, men då kanske den första dos de fått, anses bortslösad ändå. Fast ja, om FoHM går med på detta så.
    Jag vet inte om du har läst det senaste från VG-regionen. Där ar man delat en länk som var avsedd för vårdpersonal och på så sätt har privatpersoner kunnat gå förbi riskgrupper.

    Jag tycker att de som gjort detta inte bara skulle gå miste om en eventuell andra dos. Det borde finnas något lagrum de kunde dömas utifrån.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin