• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-30 23:29:52 följande:
    Ja, en del i vänsterklustret är så fokuserade på person att de blir upprörda över att en del är anonyma med sin anonymitet. Aldrig skådat något liknande faktiskt.
    Själv har jag i tråden sett att en del direkt ger sig på person om denne inte håller med.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-31 00:01:58 följande:
    Fascinerande att du tycker det är högre nivå på inlägg som består av ????? än av inlägg som faktiskt försöker säga något. Intressant. Men visst, det är lättare med inlägg som säger ???? än de som säger något annat. Nu förstår jag hur du funkar, tyvärr. 
    Det är aldrig fel att förstå hur någon eller någonting fungerar - det brukar göra det lättare att förhålla sig till verkligheten om det finns en förståelse.

    Själv fick jag bekräftat att det i tråden fortsätts med härskarteknik och att ge sig på person istället för sak. Jag säger inte att jag  tyvärr förstår det, utan ser det som att jag vet bättre hur jag ska förstå denna typ av inlägg och bättre förhålla mig till dem. 

    Keep up your work - jag lär mig mer och merSolig
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-31 11:00:58 följande:

    Visste man eller visste man inte i mars att viruset spreds via närkontakter mellan människor? Att det var ett coronavirus, det visste man. Vad visste man om coronavirus i största allmänhet i mars?

    En teoretisk möjlighet är ju också att ett virus sprids via vattenledningsvattnet i vissa bostadsområden. I ett sådant läge skulle det naturligtvis vara rätt att säga att alla ska gå till jobbet som vanligt. Tror du att FHM funderade på om detta kunde vara en smittväg då i mars?

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/vattenburen-smitta/


    Jag tror nog det går att påstå att FoHM hade en god kunskap om coronavirus och hur de smittar i allmänhet i mars 2020 och långt före det utan att tumma på sanningen.

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/

    "De sju coronavirus som man vet kan smitta människor ger väldigt varierande symtom, vissa av dessa virus är mycket vanliga och orsakar oftast vanlig förkylning. Varianterna sars, mers och covid-19 kan orsaka betydligt allvarligare luftvägssjukdom.

    Covid-19

    I slutet av 2019 bekräftades att ett nytt coronavirus som kan smitta människor identifierats i staden Wuhan i Kina. Smittspridningen tros ursprungligen ha skett till människa från djur på en marknad, men visade sig snart smitta från människa till människa. Utbrottet pågår fortfarande. WHO har den 11 mars klassat det som en pandemi.

    Viruset orsakar feber och luftvägsbesvär och lunginflammation. Allvarlig sjukdom har främst drabbat äldre och de med bakomliggande sjukdomar.

    Läs mer om det nya coronaviruset"

    "Uppdaterat: 2020-03-19"
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 09:22:21 följande:
    Eller om det är din logik som är svajig. För du pratade väl ändå om den expertmyndighet som du brukar uttala dig starkt positivt om vad gäller inte bara deras agerande utan särskilt deras kunskap, eller? Men nu menar du (?) att FHM saknar den kunskap som du annars tyckt att de har? De kan alltså inte mycket om virus? Om andra Coronavirus? Om smittvägar? Om uppskattningar av farlighet när det gäller nya sjukdomar? Om att snabbt sätta sig i kontakt med globala organisationer för att bedöma nya situationer osv. 

    Ja, det var ju anmärkningsvärt att de först fick så strålande recensioner om det är så här du egentligen anser om dem. 

    Själv tycker jag att det är den enklaste delen i det hela. "Tills vi vet mer, undvik allt som går att undvika." Det råd de senare gav - jobba hemifrån alla som kan - hade till exempel varit lämpligt att komma med redan från början. Det hade varit en sådan försiktighetsåtgärd som de kunnat vidta utan att veta särskilt mycket om vad försiktig skulle innebära i det här fallet. Men istället lät det så här (att det var en åtgärd, som så många andra åtgärder, som skulle vänta tills man hade en hög smittspridning):

    www.expressen.se/tv/nyheter/direkt-med-niklas.../

    PS: i intervjun pratar Tegnell också om den så kallade "handen", den tyckte han inte fanns i mars när intervjun gjordes. Då hittade de inga mängder av smittade när de provtog så "handen" var visst ingen "hand" då. 

    PPS: Det är en sevärd intervju. Om du inte redan sett den är jag övertygad om att den verkligen kommer att tilltala dig. Finns flera körsbär för dig att plocka där.

    PPPS: Jag lyfte fram en av sakerna det talades om i intervjun som jag för min del reagerade på. Jag orkar inte transkribera den för att killa Padirac under hakan, men den finns ju där - möjlig för alla att se och själva lyssna till. 
    Jättebra länk - för de kritiker som återkommande undrar över en del saker kan följande konstateras och en mängd påståenden som skrivs  tråden kan med denna länk förpassas till högen av missförstånd, desinformation eller konsprirationsteorier

    FoHM har tät kontakt och erfarenhetsutbyte med andra länders expertmyndigheter/organisationer om vad so m kan göras och vad som fungerar elle rinte fungerar

    De tester som gjorts 11e mars visade inte en stor allmän spridning  - detta vet man idag inte stämmer då ytterligare tester med genomsekvensering visade på en stor allmän spridning som inte kom från alpresenärerna.

    Det är inte AT som är upphovs mannen till hanteringen utan det är en stor grupp människor på FoHM som arbetar med detta.

    AT nämner lagstiftning och förvaltningsmodellen med självstyre flera gånger

    Det fanns i mars 2020 inte så mycket vetenskaplig kunskap om covsars2

    AT tror inte att det går att hindra smittan att komma in i Sverige, man smittar när man håller på att bli sjuk

    AT säger det troligen kommer en andra våg i Sverige till hösten

    PS: från mitten av mars rekommenderades vi på min arbetsplats att arbeta hemifrån i den mån det gick, rekommendationen baserades på FoHMs råd och rekommendationer.  
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 12:37:05 följande:
    Vad sade han mer efter att han nämnt myndigheternas självstyre? Kommer du ihåg?
    Han sade att olika myndigheter inte bestämmer över andra myndigheter.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 12:37:05 följande:
    Vad sade han mer efter att han nämnt myndigheternas självstyre? Kommer du ihåg?
    Eller om jag skulle köra på koftvarianten som nyttjas i tråden skulle jag säga att jag är anklagad för att ha minnesproblem  - tror att mitt föregående svar är mer kontruktivt, men förståss utifrån vilka motiv som finns för att skriva i tråden{#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 12:41:49 följande:
    Och efter det?
    Jag tänker (just nu i alla fall) inte transkribera hela intervjun, de pratade säkert 5 minuter till så du kanske kan tänka dig att berätta vad du tänker på? Har du hittat ett körsbär kanske?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 12:52:20 följande:
    Då kör jag en Padirac och säger att det var bara en varken mer eller mindre fråga. Så vad är ditt svar?
    Mitt svar är att AT pratade om alla de saker jag tidigare nämnt och jag förstår att du frågar efter vad AT sade men att jag har ingen lust (just nu i alla fall) att trankskribera intervjun.

    Du får gärna titta på intervjun igen och återkomma med detaljer om du vill diskutera delar av den med mig eller någon annan

    www.expressen.se/tv/nyheter/direkt-med-niklas-svensson/anders-tegnell-fortsatter-till-sommaren-sen-andra-vag-i-host/

     
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 13:07:44 följande:
    Titta, det är ju samma länk som jag själv postade. Och, som sagt, jag förstår förstås att folk lyfter fram det de har intresse av att lyfta. 

    Tegnelll pratade också om de saker som jag nämnt. Bland annat det väldigt konstiga svaret om hur "ojämlikt" det vore att låta människor arbeta hemifrån innan man har en stor smittspridning. 
    Så det var inte så svårt ändå att berätta vad du ville prata om

    Här är data för den kända smittspridningen  experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

    Kolla på veckan direkt efter när NE och AT hade intervjun och kom ihåg att AT i intervjun säger att de bara kan uttala sig om det som är känt och det kommer att ändra sig.

    AT säger också att det är upp till varje företag och organisation att utifrån deras förutsättningar bestämma hur de kan och vill arbeta.

    Kommentaren om jämställdhet, ser du att den har haft stor inverkan på någonting  i pandemin eller ser den enbart som konstig?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin