Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-11-17 14:35:17 följande:
    Blir lätt så när sakkunniga får komma på banan och som använda fakta i deras arbete, och att de vet mer lär ju knappast vara en överraskning.
    Finns det inga sakkunniga bland ledamöterna i kommissionen menar du? Haha! 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-11-17 15:00:08 följande:

    Som sagt vad, de som arbetar med detta dagligen vet givetvis bättre än en kommission som inte arbetet med detta högt tidsbegränsat.
    Det fattar alla.


    Så varför tillsatte regeringen en kommisson för att granska hanteringen av pandemin? Varför tillsätts någonsin kommissioner, tror du? Varför säger Lena Hallengren så här:

    "Coronakommissionens ledamöter har hög integritet, djup kunskap och mångårig erfarenhet. Deras arbete kommer att ge oss viktiga slutsatser."

    Fattar inte Sveriges socialminister vad "alla" fattar?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-11-17 15:14:18 följande:

    Och vem har mer och arbetet med det betydligt mer?
    Har du funderat på detta när FHM kritiserar vissa delar av rapporten, eller struntar du bara i det?


    Inget svar som vanligt. Men jag noterar att du avfärdar socialministerns kompetens såväl som kommissionens. Haha!
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-11-24 17:05:52 följande:
    Nja, han kan vara lite väl drastisk. Jag tror dock inte att han var den enda som trodde det. 
    Drastisk? Du anklagade honom för att vara gaggig. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-11-24 18:11:44 följande:
    Löjlig nivå på diskussion.
    Det förstår jag att du tycker. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-11-25 09:28:08 följande:
    Precis. Dessa faktorer har gjort att Gieseckes prognoser inte stämde helt och hållet. Men utan dessa hade han haft helt rätt. Och jag var övertygad om att han - tyvärr - hade rätt.

    Det som jag ibland tycker är svårt att förstå är skillnaden mellan FHM och tyska Robert Koch Institutet. Båda gör i princip samma jobb, båda ska föreslå rätt strategi för regeringen och informera folk. FHM anses hela tiden ha fel och ursäktar sig jämt och folk förväntar sig nästan inget bra, medans tyskarna har en jäkla respekt för RKI, som också uppträder självsäkert och påpekar att de hade rätt då och kommer att ha rätt med det här också......  

    Ändå skiljer det sig knappt, det som FHM och RKI säger. Det som RKI inte "kan veta", då säger de nämligen rakt ut "det där har vi ingen aning om hur det kommer att bli". Och folk accepterar det, eftersom det så klart finns saker som man inte kan veta. Bara svenskarna förväntar sig att FHM måste veta allt. 
    Så nu har han enligt dig inte längre en begynnande demens? Eller är han dement men har trots det rätt?

    FHM ursäktar sig jämt? Det tycker jag verkligen inte att de gör. Inte håller jag med dig om att svenskarna - i alla fall inte den här svensken - förväntar sig att de ska veta allt heller. Jag förväntar mig att de säger att de inte vet när de inte vet och att de inte tycker sig veta bättre än alla andra experter när de facto inte gör det. Jag förväntar mig att de förordar försiktighetsprincipen när de inte vet istället för att vara arroganta och nonchalanta och jag förväntar mig och hade önskat något helt annat än tvärsäkra och totalt felaktiga uttalanden om hur Sverige "peakat" när Sverige verkligen inte alls gjort det. Dylika rent farliga uttalanden tycker jag för min del är åt helvete. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-11-25 15:06:22 följande:
    Jag har ju där också sagt att han kanske bara inte längre bryr sig vad andra tycker och är lite mer framåt. Som pensionär kan han göra det. 

    Dessutom så är det min erfarenhet att dementa kan ha väldigt klara tankar  - bara inte hela tiden. 

    Det är ju det jag menar - att de har tassat runt lite i onödan. Istället för att säga att man kan veta vissa saker. Men jag är också övertygad om att svenskarna inte skulle godta det utan vidare. Och det har vi ju sett - folk tjafsar ju om saker som inte går att ändra som om de vore barn. Det är helt enkelt bortskämt-faktorn! 

    Som jag och andra sa flera gånger tidigare: Det går inte att gå efter något försiktighetsprincip när man inte vet vilket som är försiktigast. 
    Så du skulle efter din erfarenhet säga att den demente Giesecke har väldigt klara tankar när de överensstämmer med dina?

    Jaha. Det var inte så du skrev. 

    Jag noterar dina generaliseringar om "svenskarna" och hur bortskämda du tydligen anser oss vara. Lite obehaglig inställning, men det är kanske något genuint tyskt att bete sig så? 

    Som jag och andra har sagt flera gånger, det är klart att det går att använda sig av försiktighet i ett skede om vilket man vet mycket lite. Att stå och basunera ut att vi inte kommer att få se något annat än enstaka importfall och att vi nått toppen av smittspridningen när vi hade 131 fall är till exempel väldigt lätt att undvika. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-11-25 17:56:25 följande:
    Än så länge har inte jag anmält i alla fall. Även om jag visserligen tycker att det börjar bli lite väl tjatigt, men då lägger jag bara ner diskussionen. Otrevligheterna är man ju tyvärr van vid, man blir väl avtrubbad.
    Själv tycker jag inte att det är särskilt trevligt att säga att "svenskarna är si och de är så och de är bortskämda". Brukar du göra så mot fler nationaliteter och folkgrupper eller är vi det utvalda folket...?
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-11-25 18:59:43 följande:
    Åh, jag har blivit avstängd ett antal gånger och säkert fått fler inlägg borttagna än en genomsnittlig kritiker kan räkna till.

    Men jag har inte samma behov som du att basunera ut att jag återigen är förfördelad.

    Andrea blir förmodligen aldrig avstängd och får mycket sällan inlägg borttagna - men till skillnad från dig och mig balanserar hon heller inte på gränsen till vad som är godtagbart på FL, vilket du och jag gör stundtalsGlad
    Trots att du många gånger demonstrerat dina behov av att basunera ut att du minsann inte blir avstängd för att du minsann vet att uttrycka dig så att du inte blir det? Där ser man. 

    Jag tycker att hon väldigt ofta är väldigt mycket över gränsen. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-11-28 16:34:34 följande:
    Vi pratar om mutationer, och att dessa är väntade i en pandemi och detta är till de som inbillar sig annat om mutationer.
    Det är väl ingen som förnekar att virus muterar? Det folk försöker prata om är vilka åtgärder man bör vidta för att minska och minimera den stora sjukligheten i befolkningen som kan leda till så hög belastning i vården att de som arbetar i den inte klarar av det längre och att de som behöver vården inte får det omhändertagande och den behandling de behöver ha. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin