Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-10-30 12:20:04 följande:

    Jag väntar fortfarande på er.


    Vad menar du?
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-10-30 16:09:01 följande:
    Efter att svininfluensan inte blev något farligt, och inte SARS heller, så kan man ju förstå att de trodde det. 
    Nej, det kan man inte. Du kanske förstår och har överseende med den sortens förödande misstag men jag och väldigt många andra har det inte.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-30 16:40:05 följande:
    Menar du att du glömt vad som diskuterades om, okey, bara antar att det inte var nått du vill då.
    Anonym (ABC) skrev 2021-10-30 15:38:47 följande:
    Avgörande för att den initiala importen gav upphov till en omfattande lokal smittspridning i Sverige var att exponerade uppmanades gå till jobbet och leva sina liv som vanligt.

    omni.se/tegnell-medger-miss-i-virusbedomning-...

    Stängda gränser hjälper naturligtvis inte, medborgare måste ju tillåtas resa in i landet. Gränskontroll däremot hade hjälpt, om alla som anlände från områden med hög smittspridning hade uppmanats att isolera sig. Sedan hade det varit på sin plats med hushållskarantän.

    Den initiala handen vi blev tilldelad oss, var missbedömningen.
    Verkar som detta fakta är det svåraste för klustret att ta in.

    Och du verkar inte förstår detta, kanske om du hade bott i Sverige så hade du hängt med bättre, för hundratals upprepningar bara leder till glömska av dig märker jag.
    Är det politisk agenda tro, för vad annars kan det vara att man vägrar ta in den enkla.


    Kanske inte den blåbärskompotten skulle tatt bort beredskapen som fanns och när man tittar i backspegeln.
    På tal om förödande misstag då.


    Jag menar att jag inte förstår vad du menar när du skriver "Jag väntar fortfarande på er" som svar på att jag bad dig försöka lyssna på coronakommissionens presskonferens där de ju beskrev att den initiala hand Sverige tilldelades inte är den du tror.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-30 23:35:41 följande:

    Klarar du inte av att sakligt beskriva vad du vill, än dumpa en hel PK på oss utan ens adressera vad du vill.och med vad.

    Det som jag finner mest perplext, och det är att ni är helt ointresserad över vad lösningen skulle vara.

    Och helt ointresserad av den diskussionen.

    Men jag har länge insett att det spelar ingen roll vad FHM hade gjort eller Regering o det de kan stödja med, man skulle ändå valt det precis omvända.

    Och det är rätt udda att man inte adresserar hur väl vi har lyckats efteråt.

    Och resan ifrån vara världsledande i per capita döda, till nu 54:e plats.

    Gillar ett argument ni haft en del i klustret, och hur vi hade liknande smittspridning som våra grannar och när inga test fanns.

    Och sen drag slutsatsen det var Sveriges fel, men den initial smittan och den hand vi fick tilldelat oss.

    Det är den som gjorde vi är där vi är nu, för vi hade rätt bra framgångar att trycka tillbaka IT och "Alp"-strainens.

    Inte till större nytta, då FR/GB/USA strainen, var redan här och spridd.

     

    Som Padirac sade, en omstart av fakta som man nu låtsas om inte existerar.


    Menar du alltså att du önskar en hel och ordagrann återgivning av en presskonferens snarare än att du som är så intresserad och som säger dig vara så kunnig inom ämnet själv åhör materialet som det refereras till? Så går det inte till i särskilt många sammanhang över låg- och mellanstadienivå.

    OM du hade bemödat dig om att lyssna till presskonferensen eller läsa kommissionens betänkande hade du vid det här laget slutat tala om spridningen på det sätt du hittills gjort och fortfarande gör.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-31 00:03:11 följande:

    Jaja, jag får väl vänta tills det kommer då, och nått säger mig aldrig vi kommer till den sakligheten, då du är medveten i bristerna.

    Men tror du verkligen att jag frågade om en ordagrann återgivning, för då är det mer illa ställt än jag någonsin kunde ana och om du trodde det.


    Vad är det du efterfrågar då? Jag har ju redan refererat till vad kommissionen sagt angående den initiala smittspridningen? Det har för övrigt även Padirac gjort.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-31 01:26:09 följande:

    Ja, och den var den hand vi blev tilldelad oss, och sen började pandemin med denna hand.
    Detta är avhandlat tidigt i tråden och gammal skåpmat.(Bara för dig att läsa tillbaka, allt finns där redan om hur det var.)
    Det som är perplext, det är att kritikerklustret pratar aldrig lösningar och för att förhindra den initiala hand.
    För det är kontraproduktivt, för det berättar vem som tog bort viss beredskap, och det funkar inte för kritikerna.
    Så den kritik som kommer ifrån klustret, den har bara ett syfte och ett politiskt syfte och detta fast än FHM inte ens är partipolitik.
    Och den lättförstådda Tegnell, visat sig i efterhand och det hånet mot mig, svingade tillbaka med full kraft, och när det sen visat sig att förstå Tegnell går inte för kritikerklustret, då de väljer ignorera allt som inte passar agendan.

    Det var värre i Ryssland än vad vi först hörde, men vi visste ju redan att de hade manipulerat siffrorna, dock inte med så här mycket.
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/eEO6GR/sparkade-statistikern-tusentals-fler-ryssar-dor-varje-dag
    Och nu pratar vi om två i världen ~5000 per capita, men oroa er inte, det finns många fler länder än Ryssarna som manipulerar sina siffror.
    Nu är det säkerligen mer, men innan var var det 420000 officiella döda i Indien, och de inofficiella med en nolla bakom, man gick till parker för hugga ned träd för ens ha chansen att elda upp kropparna.
    Och det innebär ~4,5miljoner döda där.(~3300 per capita)
    Och bägge dessa länder låg bakom Sverige innan, G I G A N T I S K T  långt  bakom.(Indien fortfarande om man ska ignorera den inofficiella uppskattade siffran.)
    Det är mycket intressant att man i sin kritik inte vill prata om detta längre, utan allt är dåligt.

    Dock berättar det med all tydlighet att FHM har lyckats utmärkt med sina rekommendationer och åtgärder.
    Och det får ju inte ske säger klustret, och jag är helt övertygad det inte spelar någon som helst roll vad FHM hade gjort, så hade klustret intagit den omvända positionen till var beslut.
    För det är så agendor fungerar, de är inte intresserad v en framgång som går emot agendan.
    Men ifrån 8:e i världen till 54:e, är det berättar en sak att vi haft stora framgångar med vår strategi.
    Och en strategi som infattar alla i samhället och inte bara de med virus.

    Men klustret accepterar bara noll döda annars kommer agendan, det vet vi efter din protest pope med 2500-5000 döda normala influensa år.


    Och hur arg du var på att vi kritisera din kritik som en del ggr som helt fel, och att du inte gillade sakligheten pga den berättade något helt annat än din agendan.(Vad nu den är, för vi får aldrig reda på vart den kommer ifrån, dock udda en lättförstådd FHM, inte går återge korrekt.)


    Jag låter din jämbördige buddy Padirac förklara det åt dig. Se här vad han skriver om vad coronakommissionen förklarade angåenden den initiala handen:
    Padirac skrev 2021-10-29 16:55:26 följande:

    Kommisionens rapport motsäger de uppgifter om olika virusmutationer som pekar på att smittan från Italien- och alpresenärerna inte var det som skapade den stora initiala smittan.


    PS: 2500-5000 personer dör inte årligen av influensa. Det är inte normala siffror oavsett vad dina källor: "fackfolket", polarn och farsan har sagt till dig. Det händer ibland att dödligheten i influensa uppgår till de siffror du nämner (där 3000 är det högsta jag läst om) men i normalfallet, normalåret, dör 200-700 människor av säsongsinfluensa eller följderna av densamma. Över 1000 avlidna i säsongsinfluensa är ovanligt och inte vanligt som du tror. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-10-31 09:22:59 följande:
    Kanske komemr det mer forskning om spridningen, Coronakommissionen gör ju helt enkelt andra bedömningar av materialet trots att de säger att de inte vet, att det är mer troligt osv.  de säger att det är 'få' importfall vecka 9 som och sedan en omfattande inre spridning i Sverige och spelar ned betydelsen av de strains som inte är från alperna. De närmaste veckorna efter v9 skulle enligt coronakommissionens utredeningen en explosionsartad smittspridning inom Sverige skett. Det talar i sig inte mot tidigare kunskap från FoHM, också de sade att det fanns en omfattande smitta som inte kom från alp-resenärerna. Att viruset kunnat mutera så snabbt att det skiljde sig från alp-resenärerns virus håller coronakommissionens studier för troligt, även om de int eet eller kan vara säkra på det.  FoHMs tidigare studier och tidigare studier i Danmark pekar inte på att detta är troligt utan menar att det var en parallellimport. Coronkommissionen säger att i de fall det var en parallellimoprt så kommer den ändå furpsungligen från alp-områdena.  Om detta är hårklyveri eller inte kanske mer studier och forskning kan visa.

    Oavsett var den initial smittan kom från så förändrar det inte i sak skillnaderna mellan Sverige och Finland/Norge - Sverige hade en initial smitta som inte de andra länderna hade - vilket också bekräftats av coronakommissionen och till exempel Mika Salminen som sagt att FInland fick någa extra veckor med förberedelser och åtgärder.  Finland och Norge har sedan fler egna styrkor i sin hantering som saknas i Sverige - beredskapslager, mindre äldreboenden, andra lagar, lokala smittskyddsläkare.  
    Ja, kanske det du. Det jag har refererat till, och som din kompis vägrar att ta in, är emellertid vad coronakommissionen sade på presskonferensen.
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-31 09:33:07 följande:

    Finns mycket intressant i Kommissionens material.
    T.ex. verkar det som om den hand vi fick oss tilldelade i Sverige, var likadan som handen i de nordiska grannländerna. Intressant är även att skillnaderna på smittspridningen i de olika länderna verkar bero på hur man lyckades dämpa spridningen genom restriktioner. 

    Tidigare spekulationer i tråden om det fanns COVID19 i Sverige mycket tidigare, t.o.m. i november eller december 2019, torde kanske inte upprepas nu, efter Kommissionens resultat. 
    ++++++++++++++++++++++++++++++++

    Utredning av den initiala smittspridningen av SARS-CoV-2 till och inom Sverige

    Som ovan nämnts finns det inga indikationer på närvaro av av SARS-CoV-2 i Sverige före vecka 9 då 13 fall diagnostiserades, förutom importfallet från Kina. 


    Tidig import av virusvarianter från italienska och österrikiska alperna initierade sannolikt en betydande del av den fortsatta smittspridningen i Sverige under den första pandemivågen Många (67%) av de undersökta virussekvenserna är unikt svenska och mer än hälften kan kopplas till nio svenska eller nordiska smittkedjor. Både reseanamnes och de fylogenetiska analyserna indikerar att import från italienska och österrikiska alperna under vecka 9?10 var mycket viktig för att etablera dessa inhemska smittkedjor och därmed den fortsatta smittspridningen i landet. Ett kluster inom genotyp 20C (20C:G24368T) med troligt
    ursprung i Österrike förefaller ha varit extra viktigt och utgör knappt 50% av de undersökta sekvenserna.
    Tidigt etablerade smittkedjor med ursprung i alpområdet dominerade smittspridningen under våren 2020 även i våra nordiska grannländer
    Vi jämförde mönstren för virusets spridning i Sverige med de i Danmark, Finland, Island och Norge. I dessa länder, precis som i Sverige, finns många land-specifika smittkedjor som förefaller ha etablerats genom tidig import av virusvarianter från alpområdet. Detta talar för att skillnaderna i incidensen av SARS-CoV-2- infektioner mellan länderna och stor del beror på hur man lyckats dämpa den fortsatta inhemska smittspridning genom restriktioner. Skillnader i fortsatt virusimport från utlandet kan också ha bidragit till skillnaderna i antalet fall i de nordiska länderna, men bedöms ändå vara en mindre viktig faktor under den första pandemivågen.
    Haha, ja. Men nej. Det kommer inte att hända. Den ene begriper inte vad som sagts och den andre föredrar att tvihålla i FHMs utsagor framför att tro på vad kommissionen kommit fram till (trots lite vaga formuleringar om att "vi väl får se vad fortsatta studier och forskning kommer fram till" så är det ju uppenbart att hen inte kommer ändra sig om inte FHM gör det och det håller jag för totalt osannolikt att de någonsin skulle göra). 

    Jag har inte läst intervjun med GD som jag tror kommit ut idag, har du gjort det?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-10-31 10:01:57 följande:
    Jag tror att den hållning du presenterar i inlägget - att inte ändra uppfattning om nya data kommer - är precis det du i inlägget  anklagar andra för - hahahaa

    Jag förundras över hur oreflekterade tankar och uppfattningar kan vara vara - tack för ett gott skratt 

    För all del. Du kan väl inte ha alltför mycket att vara glad över. 
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-31 10:02:55 följande:
    Stämmer nog, är man faktaresistent så kan man göra sina egna tolkningar. Om Kommissionen säger att det inte finns indikationer på X, tolkas det som att de inte har en aning om X.

    Har inte läst intervjun, men tittat lite på de olika rapporterna från Kommissionen som ofta är en tragisk bekräftelse på att FoHM och regeringen skött sig illa. 
    Nu missförstods ju också vad jag skrattade åt, så det ger ju vid handen (hehe) hur det är ställt i övrigt. 

    Såg du att du numera är hemmahörande i England? De flyttar runt dig lite som det passar dem beroende på hur illa coronasituationen är i diverse länder och som de då menar borde innebära att du inte bör yttra någon kritik mot Sverige. Särskilt inte om den är i linje med coronakommissionens mycket skarpa kritik! 

    Ja, herregud.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin