Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-10-31 10:12:10 följande:

    Tvärtom - till och med förolämpningar som dina gör mig glad. Samtidgt är det sorgligt att se vuxna människor som uppför sig som osäkra högstadieelever med behov av att platta till och förnedra andra. 

    Men, det finns ju folk till allt 


    Ja, det borde du sluta upp med. Det är missklädsamt att du håller på så. Men en del förblir ju osäkra tonåringar livet ut och det är väl i den kategorin du får placeras.

    Jag känner mig dock aldrig förnedrad av vad osäkra högstadieelever försöker platta till mig med. Särskilt inte när det rör sig om Wikipediacitat.
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-10-31 10:34:55 följande:

    Jo, jag borde kanske sluta vara glad.

    Men, det finns som sagt folk till allt - detta visar denna tråd om inget annat


    Näsch, kan du finna en strimma av glädje i att uppföra dig som en högstadieelev trots att du (väl?) är vuxen så får vi alla väl trots allt unna dig det.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-10-31 13:51:56 följande:

    Coronakommissionen säger nu att det var de som spreds främst. Jag vet inte heller hur de kan komma fram till så olika resultat.


    De har väl helt enkelt inte haft tillgång till klybans expertis.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-31 20:01:38 följande:

    Ett helt flyg per dag ifrån Kina, inte mycket att hänga i granden dô!
    Och vad hjälper det med Kina för dig, strainen som tog sig här var en av FR/GB/USA, mycket missar där för dig.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-31 19:54:57 följande:
    Nej Sverige var länge osårbart, finns ju få kineser där

    Sedan fortsatte det på det spåret, bara för att WHO påbjuder munskydd, testning, smittspårning, karantän etc finns det ingen anledning till att Sverige borde lyssna på det. 

    8:e plats till 54:e plats, berättar att våra rekommendationer har fungerar utmärkt och den svåra och tuffa hand vi blev tilldelat oss med smittan:
    Detta är en av faktan som ni tror ni kan låtsas bort.


    Du som är så intresserad av fakta och forskning och den röda tråden som enligt dig sägs leda till konsensus - vad är din kommentar till vad AndreaBD berättar för dig att kommissionen sade?
    AndreaBD skrev 2021-10-31 13:51:56 följande:
    Coronakommissionen säger nu att det var de som spreds främst. Jag vet inte heller hur de kan komma fram till så olika resultat.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-31 20:30:07 följande:

    Detta är avhandlat sedan länge, och då får ställa frågan till dom varför de inte kommer ihåg vilken strain det var, och varför de använder en rapport som inte är anpassningsbar till vår initiala hand vi blev tilldelad oss.

    DU får faktiskt lyfta blicken lite, så missar du inte såna här saker, eller är det medvetet?


    Så jag och den av minnesförlust drabbade Coronakommissionen bör lyfta blicken till den nivå du klyban befinner dig på? Är det så jag ska förstå ditt inlägg?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-31 22:56:37 följande:

    Inget du skriver där ändrar vart strainjen som tog fart i Sverige kom ifrån, och det var inte Alp och IT där, undra varför man tar en rapport om andra länder som inte fungerar.
    Du berättar du inte vill lyfta blicken, och stå stirra på en punkt som är också inkorrekt, berättar att det är medvetet av dig.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-31 22:18:55 följande:
    Kommissionen har efter ett gediget arbete kommit fram till att efter vecka 9 kom smittan för första gången till Sverige och den kom från Österrike och Italien. Samtidigt kom den till Norge, Danmark och Finland. 
     
    Påstår du att du vet bättre än Kommissionen? 

    Rapporten ska inte anpassas till någonting, den redovisar vad som faktiskt hände efter en detaljerad undersökning om detta. 

    Varför grundar man sig på en rapport som inte är för Sveriges situation och den hand vi blev tilldelad oss?
    Det blir en inkorrekt analys när man använder fel material, strainens var inte IT och alp, utan FR/GB/USA.
    Och IT och alp-strain tryckte man tillbaka bra.

    Och sen lyfter vi, så inser vi hur väl vi har arbetat sen, och gått ifrån 8:e till 54:e plats, och det är det väldigt tyst om, så bara antar det är för pinsamt att ge kred för detta gedigna arbete.


    För vi har lärt oss sedan länge, kritiken är av en agenda och inte vad som faktiskt sker.


    Det är ett uttryck, och ett uttryck som berättar vi fick en "hand" tilldelat oss med smitta, som var omöjlig att göra något och att vi sen fick arbeta ifrån de premisser att den bara fanns där.


    Och sen har vi sett succén i att vara världsledande i på per capita död och en 8:e plats, och nu en 54:e plats genom det gedigna arbete som skett.
    Jag förstår att detta är nått som ni inte vill prata om i klustret, agendan är politiskt motiverad och just pga mestadels ska säga tvärtom och bryr sig inte om fakta som säger nått gått bra.

    Men det är faktiskt rätt intressant och du inte längre vet vad vi pratar om i tråden.
    Så vad är det du ens kommenterar nu när du berättar att du inte vet vad tråden handlar om?


     


    Och det som cementerar alltihopa och denna agenda, det är den totala oviljan att lösa frågan för framtiden, då agendan är helt ointresserad av göra nått bättre.
    Ja, och sen vet vi ju vem som tog bort en viss beredskap, och vandra ned för en fråga som berättar detta varje gång, ja, det tål inte agendor.
    Men denna typen av politik, den är inte intresserad v att lösa sakfrågor, det kommer vi få lära oss enare mer intimt.
    Men vissa kommuner har redan börjat lära sig.


    Nej, det är ju inte vad jag, Padirac eller AndreaBD skriver som har betydelse utan vad den av regeringen tillsatta Coronakommissionens arbete och utlåtande är. Och det andra delbetänkandet - det som behandlar bland annat smittspridning och testning - menar att du klyban har fel.
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-11-02 20:11:54 följande:
    Ja, frågan kvarstår - och jag ser inget svar på den.

    Vad jag tycker eller inte tycker påverkar inte vilket utrymme regering, riksdag och myndigheter har i fråga om annan verksamhet, 

    Kanske vill du berätta vad du tycker? Eller varför inte fortsätta berätta vad du anser att andra tycker, tänker och tror. Det är om något 'elastiska tankebanor' Skål 

    Jag uppfattar det som att du tillskriver ( eller i alla fall i inläggen skriver att) andra skribenter har uppfattningar som du kanske underförstår utifrån dina egna uppfattningar och förställningar.  Om det verkligen tror att det otur så får jag gratulera dig till en aningslöshet som är få förunnat. 

    Det är nog inte otur att tråden spårar ur med personlig påhopp, nedlåtande hån och återkommande avstängningar - det är helt enkelt så att kritiken av strategin inte är bättre än så ....
    Padirac skrev 2021-11-02 23:33:41 följande:
    Trevligt att du tycker det är roligt med påpekanden - alla är nte lika roade av det uppenbara. 
     
    Padirac skrev 2021-11-02 18:25:53 följande:
    Jo, det är jättebra att läsa innantill FoHMs rapport och coronakommissionens delbetänkande.

    Det är också jättebra att att ange från vilket material du läst och citerat.  Nu var det du citerat lätt att hitta och det var alltså två olika material från olika tidpunkter som tog upp två olika saker. Som jag förstod det vill du använda detta för att ge belägg för ett påstående som inte stämde i sak med vad något av materialet tog upp.

    Mika Salminen håller troligen inte med dig i sak om vad du dragit för slutsats om FoHMs förhållande till kunskap, snarare tvärt om. Denna slutsats  baserar jag på det material du länkat till då och nu.
    Ja, det är inte utan att man undrar hur det står till när du inte själv alls verkar tycka att du ägnar dig åt annat än någon sorts välvilliga bildningsförsök trots att du hela tiden gör dig skyldig till exakt vad du menar att andra gör. 

    Att du inte blir avstängd för vad du håller på med är väl för att moderatorerna tycker att "pappskalle" är så mycket värre än något mer omständligt som "kartonnageförvaring för förklaringar givna utifrån wikipediapremisser men som i övrigt bara används för förvaring av fjärrkontrollen till Apple-tvn".

    Och då har jag inte ens nämnt din märkliga allians med Don Hominem som mal på om sina anklagelser om agendor och HUR MYCKET UNDERLIGT ANNAT IRRELEVANT OCH MISSUPPFATTAT SOM HELST.

    Mika Salminen är förresten garanterat inte så imponerad av dig som du är av dig själv.

    Bah. 

    .

    För övrigt håller jag med Nicklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå unversitet och ordförande för Pandemifonden - Svenska sällskapet för virologi när han (i en intervju i DN) säger att Sverige borde testa och typbestämma lika mycket som man gör i Danmark. När det inte görs så tar det förstås längre tid att upptäcka nya varianter och förstå vilken utbredning de har. Han säger vidare att testar man mycket kan man smittspåra mer och smittspårar man mer kan man begränsa smittspridningen. Smittspårar man mindre blir det svårare att bryta smittkedjor. Detta i sin tur leder till mer smittspridning, och i längden högre belastning på sjukvården. 




  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-11-03 08:50:13 följande:

    Det enda du berättar är att du vägrar ta in den faktan som finns i tråden redan.
    Men det gör du nog för du deltag inte heller i den sakligheten då.

    Och det är rätt intressant och se att fortfarande har du glömt och berätta vad det var....


    Det som jag noterar också och genomgående, inga som helst förslag på lösa frågan vidare existerar, men antar för man vet i den änden står vi med KD och M som tagit bort mekanismer i en beredskap som hade gått använda i pandemin.


    Dock så fick vi en hand tilldelat oss som inte våra Nordiska grannar delade med oss, där av vi switchade över så snabbt till den strategin vi haft nästan direkt.
    Men det är en del komik att luta sig på en rapport som inte återger Sveriges smitta och vart majoriteten av smittan var ifrån, och det var då inte IT och Alp-strainen, som var en en strain vi tryckte tillbaka väl i smittsspåringstrategin vi hade först som strategi, då vi hade en parallell okänd del var en FR/GB/USA strain.

    Detta är fakta sedan länge nu, och detta hade du sett om du hade gått och tittat tidigare i tråden som jag uppmanade att du skulle göra, men du valde ignorera den faktan, och vad tror du dig nu säga när du gör det?
    För enda vi ser en person som vägrar ta in fakta som inte passar agenda och narrativet.


    Så för dig fungerar fakta och forskning med en röd tråd för att nå konsensus på det sätt att initiala fynd och teorier aldrig kan motsägas av fakta som nåtts efter vidare utredning, andra studier, utökade undersökningar eller dylikt? 

    Och regeringen tillsatte enligt dig en inkompetent kommission för att utreda Sveriges hantering av pandemin? Den samlade kompetensen kommissionen har och de resurser den tilldelats för att utföra sitt uppdrag är undermåliga?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-11-03 10:25:42 följande:
    Så referenser till Mika Salminen betyder i din värld att man är imponerad av sig själv, eller? Solig

    Jag tror inte Mika Salminen känner mig eller ens vet att jag finns eller refererar till en referens till hans samtal i finsk TV - så att han skulle vara imponerad eller inte imponerad av mig verkar långsökt förutom att det är irrelevant och det som någon nyss kallade nonsens.

    Det finns många sätt att uttrycka sig - att säga att någon är en pappskalle är ett sätt att uttrycka sig som inte är förenligt med FLs regler, dessutom är det säkerligen offtopic - och vi har alla olika sätt att framföra våra tankar och åsikter och hur vi värderar andra skribenters sätt att framföra deras tankar och åsikter. Hur vi värderar oss själva och andra skribenter är en annan sak och dessa saker skall normalt hållas utanför trådarna.

    För övrigt tror jag också att mycket testning är bra, den bästa effekten av test vore kanske om alla testades  regelbundet med ett garanterat säkert test. Nu uppfattar jag det som att det tyvärr just nu inte är praktiskt möjligt att genomföra av fler olika skäl och att det kanske inte ens fyller den funktion som man kan hoppas på.
    Bara när de är så självgoda som dina är. 

    Jag inte bara tror, jag garanterar att han inte vet att du finns. Därför blir det ju bara ännu mer absurt när du pratar om honom som om ni ingår i samma arbetsgrupp eller som om det är till dig han vänder sig när han vill bolla sina tankar om sitt arbete och uppdrag. 

    Nähä, det menar du inte att det gör? Du är verkligen en stjärna på att sparka in öppna dörrar du. 

    Du uppfattar det? Ja, det är ju genomgående enbart på det sättet du förmår uppfatta saker. 

    Det är för övrigt fruktansvärt hur illa du har tillåtits behandla ABC genom hela den här trådens existens. Vidrigt.
  • Pope Joan II

    Absurt uttalande (och likaledes absurd tolkning av smittskyddslagen) av FHMs nya GD rörande kommissionens kritik gällande den uteblivna breda testningen. Inte klokt!

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin