• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-12-26 22:08:53 följande:
    Det är det väl du som gör? Jag kallar klyban för fluffer och du kallar klyban för stolpiller. 

    Tur att du önskade honom God Jul i alla fall - vore ju himla trist för stolpillret om hans organiska insatser inte ens varit värda det. 
    Nej, jag kallade inte klyban för stolpillret och det är jag helt övertygad om att du känner till.

    Jag förknippar inte ens stolpiller med homoerotik, men i den änden kanske dina erfarenheter och din kunskap väger tyngre.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-26 22:40:12 följande:
    Associationer i all ära, men tiden får utvisa om du blir föremål för en lektion i "konfirmationsbias" av självaste klyban som kan hjälpa dig på traven med att få tolkningarna att sprida ut sig som en solfjäder en stekhet sommardag. Vi får väl se om du går fri för frågan varför "man inte låtsas om att diskutera faktan om solfjädern". Om nu inte hans egen bias står i vägen, det har den ju gjort hittills, för att gå emot er få som står upp för trådens mest respektlösa inlägg och användare som bäst trivs i "kejsarens nya kläder".
    Beror inte det på hur mycket prinsen eller prinsessan på ärten man är.

    Själv tycker jag inte att personangrepp och missförstånd är så mycket att bry sig om så länge det bara berör mig. Och i den bemärkelsen är den här tråden rätt beskedlig jämfört med hur det kan vara i andra politiska trådar.

    Jag skulle nog i stället klassa utsagorna om att Tegnell och Löfven har blod på sina händer, att avsikten med strategin är att folk ska dö, att attityderna hos de som anser att Sveriges strategi är hyfsat okej kan liknas vid de som var förhärskande i Tyskland under nazismen som de i särklass mest respektlösa.

    Jag har för övrigt ingen annan kunskap om skyttegravskriget mellan dig och Påven Johanna å ena sidan och klyban å andra, ja bortsett från tråden du länkade till tidigare.

    För mig är det bara en obegriplighet som tyvärr sätter sin prägel på hela den här tråden.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-26 22:45:56 följande:
    Givetvis har jag inget till övers för varken personen som svarat mig respektlöst och hänvisat till mina inlägg med egna osanningar i flera år, eller något till övers för hans värdelösa inlägg utan substans. Det finns inga framgångsrika metoder i samma trådar, annat än att hålla med, vilket jag inte gör.
    Det är inte min erfarenhet.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 22:54:51 följande:
    Jag har ingen aning om varifrån du hämtade ditt stolpiller, du kanske lånade det av Padirac? 

    Jag är öppen för vad allt homoerotiska människor menar att homoerotik är - jag är inte rätt människa att ha preferenser där. Dock får jag väl medge att jag är förvånad över hur den/det har utvecklats här. 

    Att fluffet skulle erövra en sådan upphöjd position hos flera av dem som aldrig dragit sig för att unisont hö-höa över sin egen förträfflighet var lite oväntat och irriterande eftersom det omöjliggör en vettig diskussion.
    Jag är ledsen, Påven Johanna. även homosexinsinuationer har jag blivit immun mot efter ett antal år på Familjeliv.

    Men kanske jag är en kortväxt homosexuell som går igång på stolpiller eller också ger du bara uttryck för dina egna böjelser.

    Skulle det till äventyrs vara så att det är det senare som gäller så är det helt okej vad mig anbelangar. Jag har inte mycket till övers för inställningen till homosexuella i nyauktoritära länder som Polen och Ungern.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-26 23:04:53 följande:
    Med tanke på att ni var tre klybaner som glatt strömmade till när idioten gjorde sina första hjärndöda framstötar så tar jag därför klyban och hans tråden igenom mässade "konfirmationsbias" och dina egna skolgårdsreferenser på största allvar. Alltså på stort allvar i "diskussionen om diskussionen".
    Jag skulle aldrig kalla någon för en hjärndöd idiot.

    Inte ens den som kallar andra för detta.

    Jag tycker att du och Påven Johanna är fullständigt blinda för att ni bara trappar upp ett krig ni påstår er inte vilja ha.

    Eller kan det vara så att bägge sidor i det här kriget är nöjda med hur slagfältet ser ut?
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-26 23:22:25 följande:
    Du är ju inte föremål för idiotin. Konstigt hur selektiv du är i dina anonyma omsorger. Är det en genusfråga för dig?
    Nej, efter vad jag har förstått är klyban man, men jag anser att det är precis lika illa att kalla en kvinna för hjärndöd idiot.

    Är det en genusfråga för dig?
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 23:34:49 följande:
    Mina böjelser? Enligt dig gånger flera i den här tråden är jag ju kår i fluffern? Och det är inte okej vad mig anbelangar men det fick jag ju inte välja utan tvärtom bara utstå.
    Hatkärlek skrev jag. En synbios betraktar jag det som, alltså en konflikt bägge sidor anstränger sig för att upprätthålla.

    Du kan på allvar inte mena att någon utanför tumnisseklustret ska finna det trovärdigt att man förklarar att någon är fullständigt obetydlig gång på gång, år efter år.

    För övrigt har SvD en resonerande debattartikel där det faktum att 50 procent av de som vaccinerades med AstraZenecas vaccin kunde vara smittspridare

    "Och vad vet vi om flockimmunitetsutvecklingen? Astra Zeneca försökte i en liten studie att också utvärdera vaccinationens effekt mot att bli asymptomatiskt infekterad, det vill säga att som smittbärare ändå kunna överföra smittan. Skyddet var nu klart mindre, cirka 50 procent, men med osäkra siffror. Så frågor består: vad händer med skyddet mot sjukdom och död efter två, tre månader och vad innebär eventuellt bristande effekt mot asymptomatisk infektion och därmed lägre flockimmunitet?"  

    www.svd.se/vaccin-inte-en-sjalvklar-vag-till-flockimmunitet
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-26 23:48:01 följande:
    Det händer att det även är en genusfråga när män försöker sig på att mästra mig på mäns vis.
    Aha, och vilka män har mästrat dig på mäns vis och vilka uttryck har det tagit sig?
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-27 08:19:38 följande:
    Nej, du hade väl sagt något i stil med: "Hos tumnissarna kan man inte längre konstatera några funktioner hos det centrala nervsystemet varför väl tummarna får anses vara några sista reflexartade händelser av ringa värde" och så skulle du och Padirac blinka till varandra så där lite flirtigt genom att hastigt damma av någon bok ur kurslitteraturen från en 7,5 poängskurs på åttiotalet som ni omständligt och oändligt torrt refererar till. 

    klyban skulle störta fram och fråga mig, pyssel och FGAM vad vi har med Covid-19 att göra och Ella med punkten skulle nicka gillande men nöja sig med en liten golfapplåd eftersom hen inte är någon känslomänniska. 

    Jag avskyr för min del att vara förföljd av klyban och hans underliga kommentarer och det provocerar mig att du hela tiden och på alla de sätt antingen insinuerar eller påstår att jag skulle gilla eller vara nöjd sakernas tillstånd. Jag försöker så långt det är mänskligt möjligt att ignorera honom men han svarar på absolut ALLT jag skriver och gör det på samma idiotiska sätt tills dess att jag ändå ger någon respons tillbaka. Men det spelar alltså ingen roll om jag ignorerar, svarar artigt, håller med eller säger emot - han fortsätter med galenskaperna i den här tråden och i alla andra och alltid.

    Han svarar när jag skriver något till dig eller när jag svarar Padirac eller AndreaBD också, och det är om möjligt ännu mer irriterande. Därtill tror han ju att det SAKLIGHETEN i hans inlägg som jag har något emot, den saklighet som alltså nästan aldrig ens existerar.

    Det felinställda egot har götts ordentligt i den här tråden där han blivit utnämnd till naturvetenskaplig expertkommentator och liknande. Det har förstås gjort situationen ännu värre och det ihåliga huvudet fyllt med än mer varm luft. 
    Den texten skulle jag ha funderat på och kanske gissat att en hybrid mellan dig och klyban med vissa inslag av pyssel verkar vara upphovspersonen.

    Min inställning här som i verkliga livet är att man måste försöka anpassa sig, skapa sig ett förhållningssätt som innebär att man inte fastnar i konflikter man egentligen ogillar eller rentav mår dåligt av.

    Dessutom skadar det inte om man försöker förstå andras förhållningssätt utifrån det egna. Jag stör mig inte på att du och pyssel har funnit varandra men du stör dig på att padirac och jag delar åsiktsgemenskap i den här tråden. Det finns ett annat fast nick här på FL, som för övrigt delar din uppfattning om klyban, som jag genom åren nästan alltid delat åsiktsgemenskap med. Jag tyckte det var mycket välgörande när vi plötsligt tyckte helt olika i en samhällspolitisk fråga.

    Jag vet inte varför du skriver på FL. Själv fastnade jag när jag upptäckte att antifeminister och högerpopulister hade för vana att gemensamt flabba åt någon företeelse de inte förstått och hur fruktansvärt arga de blev när man satte en spegel som reflekterade deras beteende framför dem.

    Som jag skrivit tidigare i tråden så brukar vi vara aktiva på skilda delar av forumet. Jag hoppas verkligen att du och pyssel får ut mer av det ni skriver där än här - att sitta fast i en konflikt man inte anser har någon lösning måste vara en aning oinspirerande.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-27 01:46:16 följande:
    Nej, så ska man väl inte säga om sina lagkamrater.
    Jag betraktar inte pyssel och klyban som lagkamrater.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin