• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-12-26 18:46:57 följande:

    Man får inte heller missa att vår statsskuld minskat mot det allra minsta mot andra länder i Europa och under COVID-19.


    Att det nu dras upp statsskulden, för jag anse att det är ett fruktlöst försök och med tanke på hur bra ekonomi vi har och låg statsskuld.


     


    Och låna utan syfte betala tillbaka, det låter mer som Greklands ~190% statsskuld av BNP.


    Ja i Grekland har man fått känna på att den som är satt i skuld inte är fri.

    Hursomhelst blir jag perplex av att tongivande och agendasättande kritiker i tråden anser att vi som nation kan låna obegränsat utan att behöva amortera eller att tongivande kritiker upprörs över att Wallström ansåg att saudiarabisk så kallad rättskipning är medeltida.

    Jag tänker mig att orsaken till vurmen för det saudiska synen på straff kan bottna i den upprördhet man kan se bland kritiker över det faktum att svensk smittskyddsstrategi har sin utgångspunkt i den enskilda individens frivilliga ansvarstagande, inte i vilka straffskalor som skall tillämpas för de som inte följer givna direktiv.

    Man kan för övrigt notera att Ungern som brukar vara svenska nationalisters idealstat sedan länge har passerat Sverige sett till andel döda.

    Det nyauktoritära stolpillret leder bara till sura uppstötningar - till skillnad från den vetenskapliga solfjädernSolig
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-12-26 19:36:41 följande:
    Ahh, det var du som fick tjänsten proctor blev totalt avvisad från..

    Påståendet att Tegnell inte tänkt så långt precis som vanligt - var mycket riktigt helt utan grund. Fram med relevant och saklig kritik istället för struntprat
    Grattis!

    Sex negativa tummar. Måste vara nytt trådrekord. Du har en enig kritikerkår emot dig Skrattande
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-26 20:46:28 följande:
    Den enskilda individens frivilliga ansvarstagande? Du menar detta som lett till höga siffror av döda och smittade, att folk gått och jobbat när de varit smittade, gått på köpcentra, haft fester osv? Ok ...
    Ja, jag är väl medveten om kritikerkårens synsätt. Men bara oss emellan så anser jag att det mesta som framförs av klustret är befängt. Visst har vi misslyckats att skydda många mot smittan, precis som man gjort i andra länder.

    Vårt misslyckande är inte större än våra EU-grannars och skulden till att just vi i Sverige misslyckats vilar tungt över alla oss som stillatigande accepterat eller aktivt medverkat till ett samhälle där äldre satts på undantag.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-26 20:34:43 följande:
    7
    Aha, den siffran får mig att tänka på ett inslag i Kalle Ankas jul.

    Men det är i mitt tycke rätt gulligt med tummarna i tråden och samstämmigheten inom kollektivet kritikerkåren.

    "En för alla - alla för en"Solig
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-12-26 21:34:53 följande:
    De söker möjligtvis kontakt - enligt en av de stora tänkarna i tråden är tydligen respons på inlägg kontaktsökande

    Jag använder mest gamla familjeliv och är lyckligt ovetande om dessa 'kontakförsök' - men som Sarte menar, jag behöver inte dessa negativister för leva i ett helvete
    Testa nya, det är intressant att klyban får minustummar oavsett vad han skriver, alltså även om han skriver att solen skiner idag så är det negativt. Tummarna står alltså i mycket liten utsträckning för en respons på innehållet, i stället är det markörer för samhörighet eller antagonism. 

    Familjelivs variant på Flugornas herre, enligt mitt sätt att se.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-26 21:44:31 följande:
    Bara oss emellan så tycker jag att vi har lyckats sämre än många andra länder att skydda de äldre. Vården för äldre i Sverige har länge varit åt helsike. En äldre släkting till mig var sjuk för ett par år sedan, prover togs och sedan hände ingenting. Jag ringde till läkaren och undrade om de gett upp ... han blev väldigt tyst. De gjorde ingenting mer, sedan dog släktingen. Det hade säkert gått att fixa men de brydde sig inte. För dyrt. 
    Ja, svensk sjukvård har dessvärre fått fungera som en nyliberal experimentverkstad, i synnerhet här i Stockholm där man slagit sönder väl fungerande enheter med Värdebaserad vård och annan konsultinitierad smörja.

    Vi har numer en väl fungerande sjukvård för personer som kan ta sig in i systemet via andra vägar än vårdcentralerna. Själv ringde jag senast till det sjukförsäkringsbolag som mitt företag anlitar och fick en tid dagen därpå hos en privat specialistläkare. Detta efter att vårdcentralen förklarat att jag kanske skulle hinna bli frisk, eftersom jag skulle behöva vända på tid hos en allmänläkare i några månader.

    Jag har ingen erfarenhet av hur sjukvården fungerar i andra länder, men förhoppningsvis är inte klasstillhörigheten lika avgörande för om man ska få en bra vård eller inte.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 21:58:53 följande:
    Nämen oj då.
    FDFMGA skrev 2020-12-26 21:34:49 följande:
    Aha, den siffran får mig att tänka på ett inslag i Kalle Ankas jul.

    Men det är i mitt tycke rätt gulligt med tummarna i tråden och samstämmigheten inom kollektivet kritikerkåren.

    "En för alla - alla för en"Solig
    Var är egentligen det homoerotiska klustrets egna lilla fluffer? 



    Aha, jag antar att du syftar på stolpillret.

    Men tankefelet du gör är att du överför dina egna böjelser på andra.

    Men det må vara detsamma, anser du att stolpiller är uppeggande så kör på, vetja.

    Lycka tillSkrattande
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 21:58:53 följande:
    Och, om ni förlåter - en sak jag alltid undrat över - är ni kortväxta? Nu för tiden spelar ju sådant tack och lov liten eller ingen roll men för vår generation (jag kanske bara inbillar mig att ni är 60-talister?) var det ju tyvärr väldigt viktigt och något som alltid ledde till överkompensation hos de pojk-könade som var i avsaknad av tillräcklig längd (kroppslig, jag efterfrågar sannerligen inte hur det står till med det av klyban fluffade - jag vill inte veta!).



    Sry. Bommade din fråga om längden.

    Jag antar att du syftar på kroppslängden. Medellängd, eller något däröver.

    Hoppas att du är nöjd med svaretFlört
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-12-26 21:56:23 följande:
    Ja, det är väl i deras fall klyban som tar dem in i deras egna Sartreska minustummehelvete - fast en stor tänkare i tråden menar att responsen (med deras minustummar) är kontaktförsökSolig

    Detta minustummande skulle inte kallas übermensch-ligt av Nietzsche är jag säker på, jag ser inget av den ensamma, oändligt olyckliga, oändligt lyckliga, i ensamheten utan fruktan, utan hämndbegär levande människan bland 'tummisterna', tvärt om :-/
    Jag associerar till en skolgård där man får bekräftelse av tillhörighet när man gemensamt kan signalera att man tillhör ett kluster som utgör att isolat gentemot de andra på skolgården.

    Du hittar för övrigt samma systematiska tummande i en del av de andra trådarna där våra nationalister samlas.

    Nåväl. Om inte sagan om Mäster skräddare hade haft ytterligare en lördag hade den slutat med att "Det bidde en tummetott" men nu slutade den ju med att "Det bidde ingenting"
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-26 22:20:39 följande:
    Om han får tummen ner för att ?solen skiner?, är det helt enkelt för ?det inte har något med covid-19 att göra. Så nu vet du.? *jag kan också tolka*
    Jag har kollat tillbaka och jag tror att nästan 100 procent av klybans inlägg har fått minustummar, även sådana som är fullständigt intetsägande.

    Då handlar det om person och inte åsikter - eller hur man framför sina åsikter.

    Återigen. Jag uppfattar det som att du och Påven Johanna är trötta på att bli missförstådda eller att få kommentarer som "Vad har detta med pandemin att göra?".

    Tror du att den metod ni tillämpar gentemot klyban kommer att innebära framgång eller skulle det kunna finnas alternativa metoder?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin