• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-19 20:19:11 följande:
    Tack så mycket för länken (även om det var helt onödigt, fick det väl dig att känna dig snäll och duktig).
    Du får gärna säga till om du har några problem med att förstå statistiken etc, så kan du få hjälp. Du får även gärna säga till om du inte hittar någon lämplig kurs i hur man kan debattera på internet utan att mästra folk och idiotförklara dom. Har man inga argument kan man ju alltid bli otrevlig, men det kanske finns hopp för dig också. 
    Ja, du får gärna tolka statistiken i inlägget jag länkade till.

    Det kan ju vara intressant med synpunkter som att jag räknat fel, att Storbritannien inte borde ingå i urvalet, etcetera.

    Men det är väl som du skriver: "Har man inga argument kan man ju alltid bli otrevlig"

    Jag har för övrigt mångårig erfarenhet av debattörer som blir kränkta in i märgen när de inte ostört får kränka andra.

    Det här replikskiftet inleddes med att du ifrågasatte klybans påstående att dödligheten i Sverige ligger på ett europeiskt genomsnitt.

    Hade du ägnat dig åt argumentation hade du kunnat ifrågasätta varför jag kommer dragande med en EU/UK-jämförelse när påståendet gällde Europa, som omfattar lite fler länder.

    Jag skulle ha svarat på det med någon mer eller mindre trovärdig förklaring, men min uppfattning är att du sällan eller aldrig argumenterar på annat sätt än som i inlägget jag svarar på nu.
  • FDFMGA

    I somras när smittspridningen var låg, när det inte rådde någon brist på testmaterial, när regering och FHM hade gott om tid att förbereda sig inför andra fasen i nordemin, då försatt man alla möjligheter - till skillnad från grannländerna Norge och Finland.

    Klackens ramsor har alla samma budskap i publiksporten NM i coronabekämpning. Det är fullt möjligt att ingen annan hejarklack är lika blind för spelets förutsättningar som denna klack. 

    Det handlar inte om en nordemi, utan om en pandemi - lyfter man blicken bortom Norden och ser till EU så har länderna där haft låg smittspridning, hög testkapacitet, möjligheter till hårda restriktioner - inte desto mindre har EU drabbats lika hårt som Sverige.

    Jag bor så att det ganska ofta har hänt att jag stött ihop med delar av Stockholms fotbollsklackar - jämförelsevis har ju dessa verkligen blick för spelets förutsättningar. 

    Nationalismen tycks innebära att det inte är möjligt - eller förenligt med den nationalistiska agendan - att se pandemin som annat än en nordemi.

  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 18:57:15 följande:
    I tråden finns medlöpare som stolt deklarerar att de åker till köpcentrum en dag som denna för att studera hur folk använder sina munskydd.
    Nejdå, vi var och handlade julklappar och höll rekommenderade avstånd utom vid det tillfälle en maskerad man trängde sig.

    Vi har definitivt förmåga att observera andra människors beteende medan vi handlar, efter vad jag har förstått finns det till och med kritiker i tråden med den förmågan.

    Medlöpare är däremot en märklig beskrivning - som hämtad ur samma politiska åskådning där begrepp som godhetsknarkare används.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-19 20:26:26 följande:
    Min forskning? Ja, det ante mig att du inte riktigt har koll på vad forskning betyder.
    Det var ju du som efterlyste jämförelser mellan enheter annat än länder, så du kan ju ägna dig åt det om du vill. 
    Rekommenderar att du inte är så otrevlig.
    Oj, det var avsett som ironiFlört.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-20 13:16:53 följande:
    Det är faktiskt märkligt hur alla(?) svenskar som bär munskydd trängs, medan finländare som bär munskydd håller avstånd. Kan det ha att göra med vad som egentligen har blivit sagt om munskydd i respektive land, och hur man har sagt det?

    Jag läste en artikel om konspirationsteorier idag. Där konstaterade en psykolog att även om felaktiga fakta bör motarbetas, så har det sina risker att upprepa det felaktiga påståendet i samband med att man korrigerar det. Folk tenderar nämligen att vagt komma ihåg att det visst fanns ett samband mellan X och Y, men de kommer inte ihåg detaljerna.

    I Sverige har man i flera månader om och om igen sagt att MUNSKYDD inte kan användas som en ursäkt för att öka TRÄNGSELN. Så om man applicerar teorin ovan på det här, så kommer folk ihåg att munskydd och trängsel hör ihop på något sätt, men de minns inte hur. Det logiska är ju att munskydd kan kompensera för att trängsel...?
    Men det där var ju mitt svar på anonyms upplevelse av mitt inlägg, där hen fått för sig att jag är en medlöpare som åker till köpcentrum för att studera hur folk avvänder munskydd.

    Läs i stället mitt inlägg från igår, där jag skriver att alla utom en person följde rekommendationerna.

    Min främsta invändning mot munskydd är att de ger legitimitet till släpphänthet från myndigheter och politiker avseende kostsamma åtgärder som möjliggör distanshållning.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-20 18:15:06 följande:
    Du får väl avhålla dig från ironi då.
    Tveksamt om ironiska texter mår särskilt bra av att skrivas så att de förstås av alla och envar.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-12-20 21:02:40 följande:
    jag tycker att ironi och sarkasmer besvaras bäst på samma sätt som huvudpersonen besvarar sådant i Haseks mest kända bok.  

    Som du skriver så ä de finaste ironierna de som går måltavlan förbi med medhåll
    Mm, få kan ju vara vänligare än Svejk när han avslöjar innehållet i en pösmunk.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-20 22:38:21 följande:
    Citerar denna klokskap som tål att upprepas, och hoppas att din svans läser det och kan ta det till sig när det s.a.s kommer från rätt sändare.
    Ja, på förekommen anledning så stötte jag på den problematiken nu i helgen - men den svans som inte förstod var inte "min".
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-20 21:56:52 följande:
    Myndigheterna kan väl knappast bli släpphänta, om de i flera månader har predikat om hur munskydd inte ersätter trängsel. Privata näringsidkare då möjligen.

    Du resonerar precis likadant som FHM har gjort i månader. Samma diskussion existerar knappt i Finland, där myndigheterna har en helt annan inställning. Här är det självklart att man ska hålla avstånd OCH använda munskydd.
    Tidigare i tråden har jag länkat till två tyngre kritiker av den svenska linjen - som bägge gett uttryck för varianter av synsättet att med munskydd på kan man trängas mer.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-20 23:11:48 följande:
    Jaha ja, själv läste jag svaret du fick som både ironiskt och t.o.m en smula sarkastiskt, men du var väl så inne i ditt eget ironiserande att du missade vad som fanns i repliken.
    Nejdå, men visst händer det att jag slarvläser, men inte just då. Fast jag syftade på svaret på svaret, skrivet i Svejks anda.

    Men det är väl bra hursomhelst att vi kan vara överens om att ironi som skrivs för att förstås av alla inte längre är ironi.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin