Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Karibeate skrev 2021-03-26 21:43:34 följande:
    Du, tack detsamma.
    Ett icke-anonymt nick var ingenting för dig ser jag. 
  • Pope Joan II

    Fruktansvärt.


    "På påskaftonen var 332 patienter med covid-19 inlagda på svenska intensivvårdsavdelningar, enligt siffror från Svenska intensivvårdsregistret. Så hög har siffran inte varit sedan i januari, skriver SvD.


    Anders Fischer är kirurg på Södersjukhuset och ordförande i Sjukhusläkarna Stockholm men under påsken har hoppat in på covidavdelningen. Han kallar situationen för "helt bisarr".


    Att jag som kirurg ska behöva kliva in och stötta infektionskliniken säger något om hur mycket man behöver ta till med alla sina resurser, säger han till tidningen.


    På Danderyds sjukhus har antalet inlagda med covid-19 dubblerats de senaste veckorna och Södersjukhuset har infört ambulansstopp för att hantera trycket."

  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-06 21:08:49 följande:

    Jaha, det verkar alltså som att flera påpekade riskerna på ett tidigt stadium, och föreslog åtgärder, men FHM slog ifrån sig och trodde inte att även de lättaste rekommendationer skulle hjälpa, de åtgärder de förespråkar numera. Så vansinnigt att inte FHM brydde sig mer om att skydda människor.

    https://www.expressen.se/nyheter/sverige-var-sist-med-atgarder-for-att-fhm-inte-tror-att-det-hjalper/


    Läste också Karlstens ettårssammanfattning och blev ånyo påmind om Folkhälsomyndighetens underliga agerande. 

    Som jag skrivit tidigare så är det min åsikt att myndigheten på grund av sina kommunikativa svårigheter, sin nonchalans och sin totalt ogrundade tvärsäkerhet om sådant de uppenbarligen inte vet något om och hela tideni förlängningen haft fel om drivit på smittspridningen och därmed också den ohållbara situation i vården de säger sig vilja främja. Och, som socialstyrelsen nu påtalar, så dör människor på grund av att vården är överbelastad. 
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-06 22:44:00 följande:
    Precis. Och jag tror inte att organisationen i Sverige hjälper, regeringen ger inte regionerna fasta linjer för genomförandet av vaccinationerna, det verkar som om det finns utrymme för tolkningar vilket är helt vansinnigt i dessa tider. 
    Argumenten i denna tråd om att Sverige haft en tidig, stor smittspridning och därför hamnat i en särsituation, borde ses i ljuset av att Sverige hade tidigt information om faran och valde att inte vidta några åtgärder. Alls. 
    Ja, jag tycker att det är skandalöst illa skött rakt igenom hela pandemin. Provocerande dåligt. Och nu tvingas intensivvårdade igen transporteras mellan regioner vilket innebär en nära nog 25% större risk att dö bara det. 

    Blir liksom ett löjets skimmer över uttalanden från FHM om att vi måste fortsätta hålla nere smittspridningen för att sjukvården ska orka med. Det är förstås en utopi i rådande läge, och det betyder rimligen vad socialstyrelsen tycker sig se - att alla inte kan få samma kvalitet på vården. 
  • Pope Joan II

    Hoppas nu att de mycket sällsynta biverkningarna som kan ha en möjlig koppling till Astra Zenecas vaccin kan läggas till handlingarna så som görs med sällsynta biverkningar hos andra mediciner och vacciner. En varningstext är förstås bra men borde också vara tillräcklig, med tanke på att risken att dö av covid-19 är mycket mycket mycket större och inte över huvud taget jämförbar med den lilla risk som kan finnas med Astras vaccin. 

  • Pope Joan II
    Anonym (felix) skrev 2021-04-07 19:03:14 följande:
    Ja, dom många i denna tråd som behandlar sin kognitiva dissonans med flummiga myter om en hög initial smitta som kom in under radarn på FHM och drabbade Sverige särskild hårt gör bäst att inte läsa denna artikel. Dom ansvariga visste att smittan hade nått allmän samhällsspridning innan melodifestivalen blev genomförd.

    Det som drabbade Sverige var först och främst en närmast kriminell nonchalans från ansvariga myndigheter samt ett önsketänkande omkring en teoretisk flockimmunitet som skulle ge Sverige gratis fördelar på sikt utan att det kostade något.
    Jag får erkänna att jag slutat läsa deras inlägg både i den här tråden och i andra där jag råkar på dem. De skriver samma sak oavsett ämne och tycker att alla utom de själva är obildade och dåligt insatta på alla de sätt gällande allt. 

    Dr Fredrik Sunds instagraminlägg från igår är ingen munter läsning. Bilden på vargen och fårskocken är mycket talande, det borde inte gå någon förbi vad han avser och tycker. 

    "Påsken i sjukvården bjöd tyvärr på rekordartat med patienter inom både vanlig och intensivvård. Det känns helt overkligt, men läget är nu det värsta under hela pandemin! Trots ett års nästan oavbrutet kämpande står vi med en hög, ökande (8->12% positiva prover, i vissa delar 20%!) samhällsspridning med ett farligare virus, överfulla sjukhus och en personal som inte har några reserver kvar. Med flera veckors fortsatt försämring framför oss...

    Idag blev det därför idel krismöten, extra sjukhusledning och drastiska åtgärder för att rädda sjukhuset som nu är nära bristningsgränsen och 25% av alla vårdplatser beläggs av covidpatienter.
    Nu får endast akut samt livsnödvändig planerad sjukvård genomföras, vi måste tvångsöppna platser, flytta och inbeordra personal. Åtgärder som kommer att orsaka både patientosäkerhet, ökande vårdskuld och personalflykt. Men vi har helt enkelt inget val.

    Tyvärr kommer inte dessa åtgärder att räcka, utan vi behöver mer hjälp. Hjälp av alla med att förklara för de som inte inser/förstår att läget nu är värre än någonsin. På riktigt! Hjälp med att påverka smittspridningen genom att hålla avstånd. Hjälp med att hålla modet uppe på all vårdpersonal så ofta och på alla sätt ni kan, så att de orkar och vill fortsätta med sitt livsviktiga arbete. Både nu och framöver... Tillsammans kan vi göra det!"
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin