Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    15% ledig kapacitet inom intensivvården och de fortsätter att vädja till människor om att de ska dra sitt strå till stacken för att minska smittspridningen. 

    Tragiskt. Tragiskt och dåligt. 

  • Pope Joan II

    Bra av Lena Einhorn även om hon förstås inte kom någonstans med Byfors (den senare behövde dock dricka vatten efter ordväxlingen). 

  • Pope Joan II

    Synd att han inte hade rätt i det här heller:

    www.di.se/nyheter/tegnell-sverige-har-peakat-och-ar-pa-vag-nedat/


    "Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att de nya bekräftade coronafallen i Sverige inte beror på att smittan sprids mer än tidigare, utan på att man provar fler fall ? inklusive lindriga fall.


    Tyvärr har det här tolkats i internationell media som att vi har en ny uppgång och inte har nått en peak en. Det är helt fel. Sverige har peakat och är på väg nedåt. Men, förstås, när man börjar provta mer så hittar man också mer fall, säger Anders Tegnell."

  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-04 19:56:20 följande:
    Ja, det var raka puckar och självklara frågor. Är det myndigheterna eller svenska folket som inte klarar av mer än 3 rekommendationer samtidigt? Och inte klarar av att variera denna lista heller.Synd att hon inte fick fråga mera. 

    I vissa länder har man klara mål, att när smittspridning har gått ner till X, kan man lätta på restriktionerna a, b, c. Dessutom har de beräkningar på när flockimmunitet borde uppnås i olika regioner, och hur lång tid det är kvar till dess, baserat på takten på vaccineringen. Har inte sett liknande från svenska myndigheter. 
    Hon hade inte fått svar även om hon fått fråga mer. Byfors förefaller hålla hårt i idén om den inslagna vägens suveränitet. 

    Nä, det är sådant den svenska folkhälsomyndigheten ber om att få återkomma om och sedan oftast inte gör. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-05-04 21:59:17 följande:
    .. även om den kläs i självsmicker över ett "lätt betungande" och självpåtaget uppdrag att berätta för alla, fast i realiteten en knapp men hänförd skara på två, om viktigheter av sorten hur många ledamöter i riksdagen som någon gång burit polotröja vid votering.
    Skrattande
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-05-04 22:36:28 följande:
    "Det är en avvägning i kommunikationen." Haha! *facepalm*
    Ja, man förstår ju att hon behövde vätska upp sig efter det där replikskiftet. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-05-06 06:08:54 följande:
    Att hålla linjen är överordnat. Det har vi ju sett förr. Men det finns det säkert någon som ska upplysa oss om förträffligheten med (och sin egen förstås!) i klumpig form, helt utan substans, finess och elegant raljans. (Även om det egna svamlet om det egna svamlet envist påstår det).
    Handvaskningsmyndigheten och dess beundrarskara. Komiskt om det inte vore så tragiskt. Och idag ska de presentera nya scenarier. *rolleyes*
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-05-06 11:02:33 följande:
    Tänk att obefogad kritik mot befogad kritik kan ha en sådan förenande kraft och fylla så många svarta hål av oändligt bekräftelsebehov hos . Men det stod klart relativt snabbt att det måste finnas en fiktiv fiende för dessa foliehattar som ser svastikor som förtecken till all myndighets- och institutionskritik. En hyllningstråd hade med all säkerhet inte kunnat släcka törsten i en intellektuell och språklig öken.
    Jag läser inte vad de skriver.

    14% ledig kapacitet inom intensivvården.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Efterlevnaden av rekommandationerna på en generell nivå över landet minskar ännu mer så då kan man väl avskriva scenario 1 då och hoppas att modelleringen för scenario 2 stämmer så tillvida att det trots det kommer att bli en nedgång mot slutet av sommaren. 


    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin