• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (realist) skrev 2020-12-25 14:07:34 följande:
    En god jul till alla som står upp för människovärdet och motarbetar FHMs vidriga och empatifattiga vision.

    En gräslig jul för coronanationalisterna hoppas vi på. Ni kan använda ledigheten till att fundera på varför ni så okritiskt ställer er bakom en strategi som inte kan ses som annat än en regelrätt avrättning av äldre. Har man den människosynen så förtjänar man inget gott.

    Men nationalsjälen har väl blivit sårad när Sverige kritiserats internationellt för sin omänskliga hantering av covid-19. En vedergällning emot nationen är väl en vedergällning emot nationalisten själv antar jag. Och nu måste nationalisten och nationen få upprättelse. Det är ju bekant från fascismen.

    Tyvärr kan man inte undgå att jämnföra coronanationalisternas totala avsaknad av empati och självkritik med 1930-talöets Tyskland. TviKräks 
    Att SDvurmare och svans vill förminska nazismen är inget ovanligt - och nu vet jag att du också producerat ett inlägg som förminskar nazimen och deras brott mot mänskligheten. Död

    Påståendet att dödsfall genom en pandemis härjningar i hela världen skulle vara jämförbart med nazismens brott mot mänskligheten med dödsläger, koncentrationsläger, arbetsläger till döden och rasism går inte att beskriva med vidrigt, ordet är för svagt för detKräks 

    Historielöshet och brist på bildning, sjuka uppfattningar om nazism kan bättre beskriva orsaker till förminskningen av nazismens brott mot mänskligheten.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-25 16:34:35 följande:
    Hur många är en grupp enligt din definition då? För du och AndreaBD och klyban och Padirac och KillBill och någon till - Ella med punkten kanske? - verkar ju överens om att Anonym (man), realist och proctor är en och samma människa och hen verkar ju vara ett gemensamt villebråd för er? Det råder väl röda tråden salig saklig faktadriven konsensus hos er om hur hemsk den trenickade dönicken är i den här tråden och i tidigare. Eller har jag förstått er fel kanske? 
    Jag kan ju bara svara för mig själv, men jag tror inte att dessa dubbelanonyma är samma person, sen kan de ju vara samma peroner som en vanlig anonym skribent i tråden. 

    Det finns väl någon i triaden i kritiekgruppoen smo outat sitt dubbelonyma nick.

    Sen sprids det desinformation, alternatia fakta och argumenteras på ett sätt som jag bara sett bland alternativhögern - nu senast var den strategi och de åtgärder som Finlands Mika Salminen flertalet gånger beskrivit som den gängse vägen likställd med nazism (!)

    Såna påståenden är hemska, för det förminskar nazismens oerhörda brott mot mäskligheten.

    Andra obildade och politiserade påståenden med alternativa fakta är knappast hemska, utan bara missvisande och falska.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-25 14:45:55 följande:
    I ärlighetsnamnen är du nog sämst på forumet att skilja sak från person. Så snart någon uttrycker en åsikt du inte gillar kommer en drös med illa dolda personangrepp.
    Det finns gott om skribenter i denna tråds kritikerkluster som tar ifrågasättande av argument och påståenden som personangrepp, som har en större förmånga än andra andra i tråden att ta allt som inte är medhåll som personliga kränkningar. FD har som jag ser det en större förmåga än de flesta i tråden att med olika metoder kritisera åsikter, vilket inte är samma sak som att kritisera personer. 
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-25 21:42:43 följande:
    Tegnell & Co sprider desinformation. Scenarierna stämmer aldrig.

    Fakta och konsensus är att det går jättedåligt för Sverige och strategin har fullständigt havererat. Den som inte ser det kan mycket väl ha en agenda.

    Vi har inget ministerstyre över din mulltoa heller, men inte måste jag upprepa dett i varje inlägg för det?

    Om regeringen inte har något ansvar så borde den självfallet avskaffas. Varför vill du avskaffa regeringen? Ministrarna styr ingenting. Befria dem.

    Ja, efter 1 år har regeringen en pandemilag på gång. Långsamma så in i helvete. Men hur kan det komma sig att regeringen har en lag på gång? Enligt har de ju inget ansvar för någonting.
    Du har tydligen missförstått vad FoHMs scenarier har för funktion. Dessa scenarier är inte prognoser. Detta har tydligt kommunicerast ett flertal gånger.

    Sen drar du e del märkliga - i ordets egentlige betydelse - slutsatser om att regeringen skulla ha samma anvsar och uppgifter som regioner, kommuner eller vårdgivare.

    Desinformationen kommer inte från FoHM utan från annat närmare håll - kolla ned så ser du vad som driver desinformationskampanjen framåt.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-26 00:26:36 följande:

    I bästa fall har scenarierna ingen funktion, för då gör de iallafall ingen skada. Men fakta är att FHM förutspådde att vi inte skulle få någon andra våg. Fakta är också att regeringen stod där oförberedd när den andra vågen kom.

    Detta sagt så är det enkelt att hitta på en massa saker scenarierna inte är till för. Även om de må duga som dasspapper så tror jag inte det var det primära syftet med dem.

    Aldrig har jag skrivit att regeringen har samma ansvar som regioner/kommuner. Varför hittar du på att jag skrivit saker och sen anklagar mig för desinformation.

    Desinformationen går främst ut på att försöka dölja regeringens och FHMs misslyckanden.


    I scenarierna fanns en 2a våg med.

    Varför påstår du att scenarierna inte är till för någonting?

    Du vet alltså inte vad de har för funktion.

    Desinformation hittas främst men inte uteslutande i inlägg som förvränger fakta, politisera fakta och utelämnar delar av fakta.
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2020-12-26 08:39:14 följande:

    Desinformationen kommer ifrån FHM och dess svans av beundrare. FHMs beundrare som är nationalister och dessvärre också socialister samtidigt ser all kritik emot FHM som kritik emot nationen och således också emot sig själva. desinformation kommer iform av falska påståenden om åtgärder som kan avhjälpa situationen.

    Munskyddsrädsla trots att hundratals studier visar dess effekt. Falska påstående om att vaccin är dåligt, etc. Virusets fara tonas ned för att få folk att sluta bry sig så att flockimmuniteten kan uppnås och den förkastliga avrättningen av äldre fortgå. Trots att det finns åtgärder som kunde råda bot på situationen.

    Nationalisten som också är socialist ser nämligen nationen som en organsim som bör behandlas med vördnad. Mussolini lärde dem att kritik emot nationen gör nationen sjuk, sjuka delar måste avlägsnas.

    Därför accepteras ingen kritik emot Sveriges agerande, trots att det lett fram till tusentals onödiga dödsfall och massor av lidande. Den klarsynte som ser bristerna och hoppas att ansvariga ska ställas till rätta och situationen styras upp svartmålas och smutskastas. 

    Du kan fundera på vilka här i tråden som ser kritik emot Sverige som kritik emot sig själva. Det är vad som betecknar nationalisten som också är socialist. Det finns en handhull signaturer här av den sorten.


    Tror proctor är den som vill lägga ned både FoHM och regeringen, så ev nationalism som är socialism får du ta med denne.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 17:23:38 följande:
    Som vanligt så fungerar allt så friktionsfritt.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/weROxP/brittiskt...
    Artikeln berättar lite om hur smittskyddslagen och andra lagar fungerar i Sverige.

    Artikeln berättar också att BA släppt på passagerare på ett plan till Sverige, vilket de inte skulle ha gjort.  Väl framme på svensk mark finns begränsade möjligheter att lagligt sätta passagerare utan symptom eller tydlig misstanke om smitta i karantän.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-26 17:26:07 följande:
    I de scenarier som presenterades fanns bara en mycket mild variant av andra våg med.

    Scenarierna borde kanske vara beslutsunderlag. Men eftersom de missar så grovt hoppas jag att de inte används.

    Ja, du borde tänka på hur du du för framför saker så de inte uppfattas som desinformation.
    Så du menar att FoHM faktiskt presenterade en andra våg i sina scenarier - ja det var ju annat än vad du ville påstå nyss.

    Men det var inte desinformation du gav tidigare då, kanske var det bland den politiserade kritikerkåren vanligt förekommande 'alternativa fakta'?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-26 17:20:08 följande:
    Alldeles oavsett vad du anser så lyckades makthavarna med gemensamma krafter reparera skadan som Margot orsakade.

    Inser du inte hur billigt det är för Wallenberg att ställa sig på regeringens sida den här gången också. Lita på att de får bra betalt.

    Sveriges nominella statsskuld har gått från 100 Miljarder 1975 till närmare 1500 Miljarder idag. Du hävdar att man måste amortera, men vi har faktiskt bara fortsatt att låna.

    Sverige har dock klarat sig bra de senaste 45 åren utan att amortera och vi kommer säkert klara oss ännu bättre framöver. 
    Det är märkligt - i ordets riktiga betydelse - att du åter igen kommer med 'alternativa fakta' och desinformation

    Du blir påkommen om och om igen med att sprida felaktiga påståenden - likaså nu med påståenden om att Sverige inte amorterar på statsskulden

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-far-kritik-for-stora-statsskuldsavbetalningar

    "Regeringen har de senaste åren betalat av statsskulden med cirka 150 miljarder kronor."

    Vill du ha en tabell med hur mycket som betalats varje år?  

    Har du verkligen ingen susning om vad du påstår eller är det medveten desinformation du sprider?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 18:41:54 följande:
    Du kände att du ville lyfta fram valda delar för mig ur en kort artikel i AB som jag själv länkade till. 
    Var det ett frågetecken du ville skriva i slutet på ditt inlägg?  eller en pukt eller vad?

    Du vet, på FL är det tillåtet att kommentera andras inlägg.  Det var ditt inläggs länk jag kommenterade, det var inte riktat till dig - allt handlar inte om dig.

    Det var delar av artikeln jag tyckte belyste en de av den lagstiftning Sverige har.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin