Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2021-02-20 11:16:48 följande:
    En enskild individ kan agera smittsäkert, men samhället kan det inte.

    Det kunde också vara dags att skrota det här med att ?resandet i sig ökar inte smittspridningen?.
    Ja, det tycker jag också. Det är så man baxnar varje gång det sägs. Så urbota dumt och onödigt. Ta bara ett besök i en matbutik du inte vanligtvis handlar i - det tar längre tid eftersom du inte vet var livsmedlen du behöver köpa finns, lägg därtill fler människor på - ofta - mindre orter plus den brittiska och brasilianska varianten och stå sedan och prata om hur viktigt det är för sjukvårdens skull att ligga på den blå kurvan.

    Det går inte ihop det där. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-20 13:14:58 följande:
    Nej, verkligen inte.
    Jag läste precis att de i Uppsala ser en kraftig ökning av virus i avloppsvattnet. De, till skillnad från FHM som ju tycker att den sortens mätningar är av ringa värde när det redan finns en samhällsspridning, tar det på största allvar och oroar sig nu inför den tredje vågen. För vad finns det mer för resurser att plocka sjukvårdpersonalen på? 

    Och med den vetskapen har Uppsala alltså sportlov vecka 8. Då reser de glatt iväg och skidar, skrinnar och har skoj på andra orter. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-20 14:30:18 följande:
    Den kritiken kommer förhoppningsvis i nästa delrapport från Coronakommissionen. Nu smälter snön här, men är förskräckt och övertygad om att tillräckligt många oförsiktiga muppar härifrån avsiktligt beblandar sig med Uppsalabor m.fl. på skidorterna. Lagom hemkomst till troligen ökad närundervisning. Ju fler elever vi har på plats, desto fler lärare flyttar tillbaka i gemensamma arbetsrum, när alla klassrum tas i anspråk igen.
    Ja, allt annat är ju otänkbart. Jag skulle bli mycket förvånad om de inte adresserade detta. 

    Usch, jag känner verkligen med er!
  • Pope Joan II

    Läser på SVT om skärpta restriktioner på grund av den brasilianska varianten och om att region Stockholm - eftersom något av fallen i Gävleborg varit här - ska påbörja smittspårning till veckan. Det hade jag nog trott eller i alla fall hoppats på skulle hanteras lite snabbare. 

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-21 19:01:14 följande:
    "Skyndsamt" är ingen glosa som historiskt kommer att stå ut som kännetecknande för hanteringen, men väl för virusets spridning, dessvärre.
    Nej, det verkar inte ingå i någon strategi som används i vårt land. 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-21 19:51:49 följande:
    Alla har vi nu haft ett år på oss att bygga upp den beredskap vi vill ha.

    På Åland blev det snabba ryck. De många nya fallen som konstaterades på fredag, bland barn och unga, gjorde att landskapsregeringen hade ett extrainsatt möte på lördagen för att besluta om strängare åtgärder.

    www.alandstidningen.ax/nyheter/skarpta-restriktioner-efter-stor-okning-covid-19

    Nu sitter ca 500 personer i karantän, det är ca 1,5% av befolkningen på Åland.
    I Sverige vilas det på helgen. FHM håller ju fortfarande totalt rigida två-gånger-per-vecka-presskonferenser. Smittspridningen kan öka bäst den vill och i samtliga varianter, vi ses två gånger per vecka i vilket fall och snabbt måste det göras också. Många vill ställa frågor så frågor och svar måste vara korta och gå undan - för tanken att utöka tiden förefaller icke finnas. 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-21 20:46:11 följande:
    Många reportrar har börjat köra över hallåan med ytterligare frågor. Däremot har ingen av dem ännu kommit på att ställa frågan om varför pressträffen inte kunde förlängas lite? Det borde ju vara viktigt att folket får svar på alla frågor, ansvaret för att begränsa smittspridningen ligger ju på folket.
    Ja, jag har också märkt att en del reportrar med varierande framgång försöker överrösta moderatorn, men varför ingen ifrågasätter det givna tidsutrymmet vet jag inte. De kan ju iofs ha gjort det "off camera". 

    Men verkligen uselt att något så viktigt som detta inte ska få ens i närheten den tid det behöver ta. Ibland tycker jag att det verkar som om de ska "skyddas" från frågor och följdfrågor. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-21 21:14:44 följande:
    I det närmaste religiös ordning!
    Märkligt nog ja. Även det mest sekulära av samhällen intar tydligen den här religiösa ordningen när det tillåter dem att undkomma eventuella obekväma frågor. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-21 19:20:59 följande:
    Coronakommissionen har ett hav att ösa ur där.
    Ett hav!
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-21 21:38:57 följande:
    Med avloppsvatten
    Marianergraven av virusskit och åtgärder som aldrig vidtogs eller som fick vänta tills "på måndag".
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin