Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-02-12 14:47:18 följande:

    Varför pratar du om Svensk COVID-19 arbete och strategier, undrar då du inte vill prata om det som faktiskt sker i Sverige.
    Hur kommer det sig du vet så lite om Sverige, men med en så satans frenesi diskuterar Sverige och den strategi vi har och som du alltid återger fel?


    Vad motiverar dig med ge den desinformationen om vår strategi och som är fel?
    Vi har aldrig haft en flockimmunitetsstrategi, men väl en smittspårningsstrategi och den vi har nu och som är upprepad hundratals gånger och går att läsa varje dag på FHM.
    Finner din närvaro förbryllande just pga dessa felaktigheter, vad kan driva en människa att ge desinformation som är så enkel att avvisa som felaktig?


    Jag tycker att du ska avstå från att försöka få det att framstå som att FGAM och ABC inte har rätt att skriva i och närvara i den tråd jag har startat. Du bestämmer inte över ämnet, inte över vilket ämnet är, inte över vilka som skriver här och heller inte över vad vi/de tycker. 

    En gång till och jag anmäler dig. 
  • Pope Joan II
    Karibeate skrev 2021-02-12 18:47:18 följande:
    Detta är väl ett öppet forum...
    Då håller du med om det olämpliga i att klyban invänder mot att ABC och FGAM skriver i den här tråden då.
  • Pope Joan II
    Karibeate skrev 2021-02-12 19:24:46 följande:
    Jag bara undrade. Men fl är väl ett öppet forum?
    Varför frågar du mig det? Du får väl läsa reglerna. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-02-12 23:09:42 följande:

    Haha, begreppet "vi" kan vara svårt att förstå.

    Tolkningen att du har skrivit lagarna var rätt gullig.

    Det tycker iallafall jag


    Vad tycker du om klybans ?vi alla? då? Också gulligt? Lättförstått?
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-13 08:22:56 följande:
    Det är viktigt med internationellt samarbete för att bekämpa pandemin. Ministrar och tjänstemän har sina kontakter, men det verkar också behövas påverkansarbete så här på gräsrotsnivå.

    Det nyaste man kan läsa om i svensk press är hur danskarna lyckas få ut sju doser vaccin ut en ampull.

    www.expressen.se/kvallsposten/danmarks-kneplyckas-vaccinera-fler-an-vantat/

    Det här har man noterat även Finland.

    www.iltalehti.fi/koronavirus/a/b27ac8a0-2eac-42c4-85db-76a1b52d195f

    Hos oss var det läraren i vårdarbete Sari Roos som gjorde upptäckten. Enligt artikeln har både THL och Pfizer godkänt tekniken. Helsingfors stad har nu publicerat en undervisningsfilm, som i detalj visar vilken teknik och utrustning som behövs för att det ska lyckas.

    dreambroker.com/channel/fic9g19j/thlyxd15

    Sveriges reaktion på nyheten?

    ?? Det finns en risk att ett godkännande för sju doser blir en press att alltid få ut sju doser ur en flaska, säger Spak till Sveriges Radio.?

    Tror ni att man kommer att förbjuda den sjunde dosen i Sverige?
    Det kommer uppenbarligen i alla fall inte att eftersträvas. Emma Spak är negativ till det mesta och förefaller se endast svårigheter, snårigheter och stora risker med allt som föreslås. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-02-13 09:24:15 följande:
    Det är mycket i den här tråden som redan varit uppe för diskussion men anonyms innovativa sätt att utvidga betydelsen av begreppet vi har inte diskuterats. Möjligen skulle man kunna kalla den "vi-ni-varianten.

    Påminner mig om en händelse för längesen - en klasskompis fick frågan vad "Veni, vidi, vici" betyder och svarade "Jag kom, jag såg, jag seglade"

    Det är mycket möjligt att anonym hissat seglen och fört ut "oss" och diskussionen på djupare vatten än klyban och alla andra som använder "vi" i stället för "jag" mäktat med.
    Anonym (Hola)
    Visa endast
    Var det intentionen när ni skrev den eller blev det fel?
    Inget svar är också ett svar. Anonym (Hola) kanske ville föra upp diskussionen på en abstraktionsnivå som till och med en kognitionsguide skulle uppfatta om inte hens förtjusning i att spegla sig totalt bländat hen. 

    Men vad vet jag, som en helt annan mormor än min brukade säga.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-02-13 10:27:05 följande:
    Även en inställd spelning är en spelning, som Ulf Lundell påstås ha sagt.

    Det finns egentligen ingen anledning att trampa runt i cirklar, som de som påstås ha slagit ihjäl Arkimedes kunde ha sagt.

    Visst noterade jag att du ansåg att klyban tagit sig för med att försöka bestämma vem som får skriva i den här tråden - mina associationer gick till trådens inledning  och andra personer än klyban som mer explicit gav uttryck för viljan att begränsa ett öppet forum - men jag lät det stanna vid en association.

    Jag tror att vi alla har en tendens att vara lite mer överseende med sådant vi ogillar under vissa omständigheter - men jag har redan skrivit vad jag tycker om klybans metod att "via".

    Jag gissar att det i hans fall till skillnad från för anonymerna inte är ett sätt att gömma sitt jag bakom ett vi utan snarare att försöka expropriera andras åsikter men även att retas lite.

    Jag ser det inte som att klyban och jag - eller padirac och jag eller Andrea och jag - ligger särskilt nära varandra sett till åsikter om pandemin och vad som borde göras eller vad som har gjorts.

    Men den sortens annars rätt tydliga skillnader brukar inte uppfattas ur ett "vi och dom"-perspektiv.
    Nej, det tycker jag mig också ha sett att ni inte gör. 

    Jag är mycket väl medveten om vad jag själv skrev - och vad jag mer än en gång har skrivit (och tyckt och fortfarande tycker) - att jag ställde mig frågande till vad personer som inte redovisade en särskilt kritisk, eller alls kritisk, inställning till Sveriges handhavande av pandemin hade för ärenden i den tråd jag startat. Men som du är väl medveten om vann jag ju inget gehör för den inställningen och inte heller har min önskan om vad den här tråden skulle få vara ett utrymme för respekterats varför jag tvingades acceptera att det moderatorerna som på gott och ont bestämmer här. 

    Med det i åtanke så tycker jag förstås att det är riktigt förjävligt när klyban tar sig för att försöka utvisa skribenter som FGAM och ABC ur tråden samt att han därtill försöker göra gällande vad ämnet är vilket jag väl torde veta bättre eftersom tråden är startad av mig. Av samma anledning kommer jag att anmäla den sortens inlägg från honom - jag kunde inte bestämma över min egen tråd, alltså kan inte heller han bestämma över min tråd. 

    Ämnet för tråden är inte explicit Covid-19 - ämnet för tråden är kritik mot Sveriges handhavande av pandemin. 

  • Pope Joan II

    Jag såg någon rubrik om att Frankrike lösgör miljoner doser vaccin genom att de fastslagit att människor som redan haft Covid-19 bara behöver en dos istället för två och att det beslutet bland annat skulle vara ett resultat av att det finns många som genomgått sjukdomen som fått ett för kraftigt svar av vaccinen (som alltså fått biverkningar av det). 

    Jag undrar nu över hur det kommer att fungera för alla som inte vet om de var sjuka i Covid-19 eller inte eftersom de inte blev testade. Och gäller "endosadministreringen" de som fortfarande har påvisbara antikroppar eller förhåller det sig på samma sätt med de som inte har det? 

  • Pope Joan II
    Pope Joan II skrev 2021-02-13 10:51:02 följande:

    Jag såg någon rubrik om att Frankrike lösgör miljoner doser vaccin genom att de fastslagit att människor som redan haft Covid-19 bara behöver en dos istället för två och att det beslutet bland annat skulle vara ett resultat av att det finns många som genomgått sjukdomen som fått ett för kraftigt svar av vaccinen (som alltså fått biverkningar av det). 

    Jag undrar nu över hur det kommer att fungera för alla som inte vet om de var sjuka i Covid-19 eller inte eftersom de inte blev testade. Och gäller "endosadministreringen" de som fortfarande har påvisbara antikroppar eller förhåller det sig på samma sätt med de som inte har det? 


    Om reaktionen inte kommer förrän vid andra dosen och man inte vet om man haft Covid-19 så är ju utgångsläget lite bekymmersamt. Sverige har väl inte gett tillräckligt många andra doser för att kunna se om det förhåller sig på samma sätt här, och det måste väl också vara svårt att ta ställning till hur man bör göra i Sverige med tanke på den under en avsevärd tid under pandemin blygsamma testningen. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-02-13 11:59:03 följande:
    Vi har inte riktigt samma syn på innebörden av ett öppet forum.

    Jag ser inget hinder för mig att delta i den är tråden även om jag inte betraktar mig som en kritiker inom samma åsiktsgenre som t ex anonym i den här tråden.

    Jag skulle heller inte av hänsyn till trådskaparens intentioner tveka att delta i en tråd där andra åsiktsriktningar som är mig främmande vill kunna mötas utan att ifrågasättas.

    Vill man enbart konsumera homogeniserad bokstavssoppa gör man lämpligen det i en sluten grupp.

    Jag såg att anonym skrev att den här tråden har kapats av personer som är trogna den svenska strategin - som jag ser det en symptomatisk reaktion från den som har problem med andra åsikter än den egna. Räknar man nick, inklusive anonyma sådana, i den här tråden så skulle jag gissa att det finns mångdubbelt fler kritiker än kritiker av kritiken - men har man en tendens till jagsvaghet så kan ett enda litet ifrågasättande upplevas som man blivit kränkt av hela världenGlad
    Och en del har riktigt svårt att vara raka med vilka det är som avses med påståenden om jagsvaghet och annat i samma stil. Det är inte lätt när det är svårt, sade han som gömde sig bakom sin mormor. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin