Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-02-27 17:36:47 följande:

    ÅRE. "Runt 22 500 turister väntas dyka upp i Åre under helgen och i nästa vecka, då Stockholms skolor har sportlov.

    Samtidigt står Sverige inför en eventuell tredje våg av pandemin, då de muterade virusvariationerna fått fäste i alla regioner utom en.

    ? Det är inte så att man lägger ut på Facebook att man är här direkt. Man är här litegrann i smyg, säger Katja Koskiniemi från Stockholm som redan är på plats i skidbacken i Åre.

    ? Som att pandemin aldrig existerat här, säger Monica som rest hit från Polen för att slippa de tuffa restriktionerna i hemlandet. "

    Fler godbitar: www.expressen.se/nyheter/friheten-lockar-utlandska-turister-till-are-som-att-pandemin-aldrig-existerat-har-/


    Potentiellt skräckscenario. 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-27 13:10:28 följande:
    Smittspårning ger kunskap om hur viruset smittar i olika miljöer. T.ex. så här:

    thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/lagesoversikt-om-coronaviruset/coronavirusinfektioner-i-skolor

    Ett annat exempel är smittspårningen som avslöjade att passagerare från Skopje bör testas:

    www.hbl.fi/artikel/ytterligare-ett-flyg-fran-skopje-i-karantan-i-abo/

    Att man som smittad ringer och varnar sina kompisar bidrar inte till ökad kunskap.
    Nej ,det gör ju inte det. Men så är det i alla fall man gör.

    "Hur ska jag kontakta dem jag tror jag kan ha smittat?

    Du ska kontakta dem du tror att du kan ha smittat så snart som möjligt. Du väljer själv om du ringer till dem eller skriver ett sms, mejl eller annan digital kontaktväg."

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-28 05:58:13 följande:
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-28 00:38:20 följande:

    Otroligt ... här så ringer någon när man fått positivt testresultat. Någon ringde min son och mig om detta. Det frågades om vilka han träffat, var han kunde ha fått smittan ifrån, och vilka han träffat efter detta. Sen sköter dom resten. Dvs smittspårning, det är normalt. Bl.a. för att se vilken roll hans skola spelat i detta, han hade blivit smittad av en kompis på skolan. Vi fick inga instruktioner om att göra något själva, rmyndigheterna sköter smittspårningen. 

    Låter helt otroligt att Sverige överlåter detta till de smittade.

    Apropå smittspårningen i våras, så påpekar jag åter igen att jag känner någon som kom till Sverige från Italien i slutet av mars, och han fick noll information på flygplatsen i Sverige. Han självisolerade 14 dagar efter ankomsten, och blev inte sjuk, men det fanns verkligen ingen info eller uppmaning från myndigheterna där. Han kunde ha kommit tillbaka smittad, och ingen ens rekommendation fanns om karantän eller test etc. 


    Ja det är skrämmande att man även sedan man skärpt upp det något i höstas (info och rutiner på 1177 samt hänvisning att man kan "få hjälp" lokalt eller av den centrala smittspårningsenheten om man av någon anledning inte kan utföra det ledet i spårningen själv), fortfarande lägger kontakten på den smittade. Vi kan alla läsa på 1177, och har förstås gjort, vilket inte ändrat de fakta kritiken baseras på. Icke att förglömma intervjun i Agenda i slutet av augusti, där AT har mer fel än rätt om hur smittspårning vanligtvis går till, men tyvärr helt rätt i procedur vid Covid-19 och understryker hur bra tillvägagångssättet med att ringa runt själv är.
    Precis. Och att man är skyldig att medverka till att spåra smitta har aldrig betytt att man är skyldig att själva ringa eller på annat sätt meddela de kontakter man haft, bara att man måste uppge vilka de är. 


  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-28 10:42:19 följande:
    Inget klipp och klistra i världen kan förvilla bort det faktumet.
    Verkligen inte. Själv är jag dessutom inte så mycket för kollagekonst. 
  • Pope Joan II

    Läste tidigare idag att alla de vanliga säsongsplågorna gått ner till statistiska omätbara nivåer. Det är ju verkligen talande för hur oerhört smittsamt och farligt Covid-19 är. Verkligen tråkigt att Sverige som hela tiden legat efter många andra länder i förloppet av pandemin inte tagit lärdom alls.

  • Pope Joan II

    Sedvanlig höghastighetsrapport levererad av Byfors. Inte mycket att glädjas åt i den. Sedvanlig sammanbiten lätt irriterat från Socialstyrelsens Johanna. Inget att glädjas åt i den rapporten heller. 

    Stackars sjukvården.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin