Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-12-23 11:38:48 följande:

    Och så har tvångstänkarnas förlovade land - Österrike - passerat Sverige avseende andel döda i covid.

    Österrike intar nu plats 56 i Worldometers listning och kommer snart att passera omikrondrabbade Sydafrika på plats 55.


    Ja det är färre vaccinerade i Österrike, även om antalet stiger lite nu efter fler särskilda regler för ovaccinerade, stängningar och böter för ovaccinerade. Motståndet mot vaccinering är ganska utbrett i Österrike, och det har ju varit utslagsgivande alltsedan vaccineringen började. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-23 13:07:40 följande:
    Vet du om Österrike är en low eller hight trust society generellt sett?

    Tror du att motståndet mot vaccinering har haft ett motsvarande motstånd mot att följa rekommendationer eller till och med lagar?

    Från din erfarenhet från både Sverige och  Österrike tänker du att det är skillnad mellan motstånd mot och följsamhet med ansvarigas och myndigheters uppfattnig om hur pandemii kan hanteras?  (inte om hanteringen i sig av pandemin alltså) 
    Nej jag vet inte hur Österrike klassificeras.
    Vet bara att en hel del lagar följs noggrannare och oftare än i Sverige men på andra områden följs det mindre vad myndigheter och lagar säger. Nästan alla använder munskydd etc som de måste eller bör, men många vill inte vaccinera sig.  

    Tror vaccinmotståndet i Österrike till stor del kommer från en lång tradition av tilltro till naturläkemedel och alternativa behandlingar, och de starka känslorna för eko, bio, egenodlade produkter, miljöförstöring, tillsatser i mat etc. Vissa produkter är inte tillåtna i Österrike för de anses som skadliga för hälsa eller miljö, medan några av dessa är tillåtna i Sverige. Samtidigt finns det en stor respekt för läkare, forskare, akademiker etc.

    Fast det där är ju bara mina egna funderingar. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-23 16:20:28 följande:
    Jag har från mina hemtrakter som barn erfarenhet från en österrikisk alternativrörelse - nu är det mer än 35 år sedan jag bodde där men genom de kontakter jag har kvar så vet jag att också denna rörelse förändrats, men inte i grunden. Tyvärr sprids en del allvarliga sjukdomar iom vaccinmotstånd och fortfarande har många av de som verkar inom rörelsen en 'naiv'  - i betydelsen barnsligt okunnig - förståelse av sjukdomar och kroppen och inte minst om barn som levande människor med känslor och förmågor.  De är inte profeter i sin egen stad om jag säger så.. fortfarande många barn som far illa 

    Då de kom inflyttandes bar de sandaler, yllemössor och ett lakan på sig på sommaren och odlade hasch-plantor på gräsmattan nedanför sina fönster i hyreshusen - men det är en parentes ()

    Jag hittar inga direkta siffror på vilken nivå at societal trust som finns i Österrike, men siffror som liknar Italien och andra Europeiska länder i krokarna - långt från de siffror som presenteras för Norge, Finland, Danmark och Sverige.  Det finns ett omfattadnde ömsesidigt förtroende mellan 'staten' och medborgarna i de skandinaviska länderna som säkerligen och enligt uppgifter i diskussionen om åtgärders effektivitet spelar en stor roll, ett förtroende som inte finns i andra delar av Europa i samma omfattning.  

    Det finns som alla känner till en mindre grupp bland invånarna som inte känner detta förtroende och därmed har en annan grundsyn på myndigheternas arbete och myndigheternas bakomliggande motiv - en del presenterat av deltagare i tråden och i många andra trådar på samhällsdelen på FL. Det sägs finnas kopplingar mellan graden av lägre förtroende och önskad nivå hårda efterlevnadskontroller (straff, böter, kontroller) - därför undrade jag om du visste någonting mer om hur det var i Österrike med detta.

    God Jul FuckGoggleAskMe
    Än är undrens tid inte förbi, jag ser inget att reta upp mig på i ditt inlägg och håller t.o.m. med dig. 
    I Österrike går man inte mot röd gubbe på övergångsställena, även om det inte syns till varken bilar eller poliser. Det är dessutom belagt med böter om man gör det. Däremot, att tex dricka ett glas vin för mycket och köra bil, det går bra, ingen misstycker. Blir man stoppad av en polis kanske man har ett så trevligt samtal med polisen att polisen ser genom fingrarna med detta. Fast träffar man en strikt polis åker man naturligtvis dit.
    Påbjuder myndigheterna att man ska visa covidpass på restauranger, är det på de flesta restauranger så att man kommer dit och möts av hej, välkomna, visa mig passet. Utom på vissa ställen där man inte skulle drömma om att efterfråga pass från stamgäster. Man får bryta mot flertalet lagar med andras goda minne, så länge ingen annan ser det.
    Så visst är det inte samma sak som i Sverige, där man ivrigt följer alla lagar och litar väldigt mycket på myndigheter och regering. 
    Det finns många alternativa och experimentella rörelser inom ett flertal områden, på gott och ont. Kanske kopplingen lägre förtroende för myndigheter och effektivitet av böter stämmer.
    Jag tror att motståndet mot vaccin bottnar i att alla österrikare innerst inne har en liten alpbonde som drömmer om mormors örtsalva, hembryggt öl och en flexibel inställning till myndigheterna. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-12-23 19:14:04 följande:
    Forskarna glömde viss att ålderstrukturen i Sydafrika var densamma före omikron. Vad man gör i Sydafrika är att man jämför med Sydafrika när man konstaterar att omikron hittills har gett lindrigare symptom än delta.

    Äppel-päronforskning i alla ära - men den är sällan relevantSkrattande
    I Sydafrika konstaterade man att omikron i normalfallet gett lindrigare symptom. Man konstaterade även att pga att smittsamheten var värre, lades många fler in på sjukhus (de gamla och svaga förstås). 
    Man får därför hoppas att det inte blir alltför mycket belastning nu på sjukvården i Sverige och i andra länder, för omikron kommer inte att drabba de sköra lindrigt nog. Eftersom det i många andra länder finns en större andel äldre än i Sydafrika, kommer ju effekten att bli större i andra länder. 
    Läste att belastningen på sjukhus i Sydafrika nu lättat, så de hoppas att det värsta är över, och det får man ju hoppas stämmer.
    Här är de inte beredda än att instämma i att mikronvarianten ger ett lindrigare sjukdomsförlopp. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-23 22:54:27 följande:
    Det var det där lilla med att ingen har rätt att stänga ned allt. Petitesser som lagar å sånt som myndigheter måste förhålla sig till. Steffe har säkert betydligt mer tid den här julen än förra.
    Eller också tar vi inte önskereprisen på den där diskussionen om nya lagar, hur man stiftar nya lagar etc. Konstigt nog hade jag inte tänkt mig att det skulle brytas mot några lagar nu plötsligt, utan reflekterade snarare över att affärerna etc skulle kunna ha stängts några dagar OM det funnits lagstöd. Det trodde jag var underförstått. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-24 10:42:51 följande:

    Det intressanta är att det kom aldrig någon och påvisade att besöker inte var smittosäkert.
    Så Steffe som du kallade före detta Statsministern för, han kunde gjort många sådana besök om hade gjort det smittosäkert då med.
    Och varför skulle Löfven inte få gå fixa med sin klocka för, är du så avundsjuk på hans klocka nu, eller vad trodde du skulle säga med detta?


     


    Ja du har helt rätt, jag är avundsjuk på Steffes klocka. På en av mina klockor måste armbandet fixas och de två andra behöver nya batterier. Men alla urmakare har stängt. Så du har helt rätt, det var precis min poäng.  


  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-24 21:31:21 följande:

    Avundsjuk, du får väl tjäna mer pengar om nu Stefan Lövfens klocka är så dyr.
    Dock pratade vi om smittosäkra besök, och detta vill du ska upprepa sig.
    Men vad är poängen, eller kommer den utebli igen.


    Har alla urmakare stängt Förvånad, kan jag aldrig tro att det inte finns nått öppet urmakeri i Universum.


    Men igen inget argument för nått om stängda urmakare heller, udda, vill du inte berätta nått med dina inlägg?


    Vad menar du? Jag är avundsjuk på att Steffe kunde fixa sin klocka, men det kan inte jag, affärerna tex urmakarna här är stängda. För övrigt har jag högre lön än Steffe, så nog skulle jag ha råd. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-25 00:23:57 följande:

    Vad vi tog med oss, det var faktumet att inget gick att påvisa annat än att det var ett smittosäkert besök.
    Din agenda är intressant att iakttaga.


    Vad är det för agenda, förklara! Vad menar du?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-12-26 11:11:18 följande:
    Ja, tyvärr har ju det trådens kritiker kallar "trummandet på bongotrumman" börjat ge effekt. Det är klart att många insett att länder med stenhårda restriktioner inte klarar sig bättre undan än länder med betydligt mer liberala sådana.

    Problemet för oss här i Sverige är inte att många skiter i munskydden på bussen utan att de struntar i att hålla distans. Fortfarande gäller ju att sjukvården ska hinna med och även om omikron skulle vara betydligt snällare så kommer sjukvården att bli överbelastad om väldigt många är sjuka samtidigt.

    Det är bara att hoppas att omikron är mer än betydligt snällare.
    Klyban började skriva om bongotrummor när jag skrev om att jag hoppades att den högt smittosamma mikronvarianten inte skulle överbelasta vården. Förstår därför inte vad du menar. Det har inget att göra med om länder har många restriktioner eller inte. 
    Alla är väl överens om att hålla avstånd är det bästa. Kan man inte det, behövs munskydd. Så problemet är väl dels att folk inte håller avstånd samt att de inte använder munskydd när det inte går att hålla avstånd. 
    Naturligtvis hoppas man att den nya varianten inte blir något stort problem. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin