Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Drottningen1970 skrev 2021-11-30 12:42:27 följande:

    Det här med att man måste topsa sig själv på exempelvis teststationer. Jag undrar om inte det resulterat i massa falska negativa test.

    Jag har gjort massa test för att jag befunnit mig i sammanhang som kräver test innan man får komma in. Då har det varit en sköterska på plats som vispat omkring rejält i snoken. När jag gjort på mig själv och barnet hemma i samband med symptom så upplever jag att jag absolut inte fixar att få till samma brutalitet på mig själv och barnet tillåter det definitivt inte. Hade det inte varit bättre om man kunnat få hjälp med själva provtagningen på teststationer som de gör i andra länder.

    Nån på vårdcentralen berättade för mig att nästan hälften av de som testat sig och sedan kom till dem sedan ändå var positiva då de inte utfört testet korrekt. Jag misstänker att det sprungit omkring massa positiva människor ute på stan efter att de fått ett falskt negativt svar och att detta bidragit till sveriges situation.


    Va? Topsa sig själv? 
    Jag skulle aldrig lita på en test jag gör själv ? fast skulle antagligen vara brutalare än nödvändigt och göra illa mig!
    Där jag bor har dom lyckats skramla ihop tex en massa vårdstudenter (går utbildningar till läkare, sjuksystrar etc) som hjälper till att göra tester. Litar då mer på dem.
    Ja, det lär ju har förbättrat statistiken i Sverige.

    Här kan man också testa sig tex en lördag och få svar på söndagen, det har jag hört är ovanligt i Sverige (eller förekommer inte?). 
  • FuckGoggleAskMe
    LadyJane skrev 2021-11-30 21:00:20 följande:
    Tja, har man gjort det ett tjugotal gånger så lär man sig göra rätt.

    Kruxet med studenterna du nämner är att de vanligtvis sitter på föreläsningar på kontorstid och hänger med näsan över böckerna den tid som blir över efter hem och hushåll.
    Ok, men jag har testat mig på en lördag två gånger och haft läkarstudenter som testat mig. Funkade bra och uppenbarligen hade de tid till detta. Säkert ok extraknäck som student att jobba några timmar en lördag. Här funkar det. 

    T.o.m. jag skulle eventuellt lära mig om jag testat mig så många gånger, men vill helst att det blir rätt redan första gången. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-11-30 21:08:15 följande:
    Det har tidigare i tråden angivits att provsvar lämnats på lördag och söndag, viket jag kan bekräfta som varande sant - hörsägen är kanske inget att luta sig mot i fråga om hur det går till eller inte går till i Sverige.
    Ja då har jag väl missat det i tråden.
    En släkting till mig, en sjuksköterska i Sverige var lite förvånad över att vi testat oss en lördag och fick svar söndag, för just där hon jobbar var det stängt på helgen. Det tycker jag är en hörsägen som är tillförlitlig och som innebär att i alla regioner är det tydligen inte möjligt att testas under helgen.
    Ska man inte lita på hörsägen utan alltid ha förstahandsinformation, blir det ju komplicerat med det mesta. Likaså med din bekräftelse, det har jag inte upplevt själv, så ska jag tro på det?  
  • FuckGoggleAskMe
    LadyJane skrev 2021-12-01 09:05:36 följande:
    Du vet att alla inte bor i de större städer som har läkarutbildning???
    Här måste man vara övertydlig för att alla ska hänga med i svängarna uppenbarligen. 

    Här är det väldigt många människor som vill testa sig, just där det bor många människor lustigt nog. I dessa större samhällen finns det utbildningar för läkare, sjuksystrar etc. Dessa studenter erbjuds att rycka in och jobba med tester. Ett flertal nappar på detta erbjudande, utanför den tid de behöver studera, sova eller äta etc. Då slipper folk att topsa sig själva eftersom dessa personer med viss erfarenhet utökar bemanningen på testcentra. 

    I mindre samhällen är det färre människor som ska testas, där brukar det inte finnas lämpliga studenter som kan rycka din, utan där förlitar man sig mer på pensionerade sjuksystrar, militära sjukvårdare etc för att öka testkapaciteten. 

    Hoppas att detta förtydligande var tillräckligt pedagogiskt. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-01 09:15:11 följande:
    Ja, du har nu fått information från två olika källor -  att din släkting sagt att det ställe där denne arbetar har stängt under helgen och att en annan person sagt att denne har direkt erfarenhet av att provsvar getts under helgen i Sverige.

    Andra i tråden har nu fått information att du har hört att det inte går att få provsvar underhelgen eller att det är ovanligt och så har de fått information att en person har direkt erfarenhet av att provsvar getts i Sverige under helgen. Vad är andrahandskälla och vad är förstahandskälla ska man kanske fundera på.

    Vad detta säger om det är möjligt eller inte möjligt eller ovanligt finns det få slutsatser som kan dras - allt annat är spekulation.  Det är möjligt att veta att det går att få provsvar under helgen i Sverige, om det är ovanligt eller inte ovanligt är som sagt spekulation med den input som finns.

    Med tanke på att det är regionerna med sitt självstyre som ansvarar för provtagning/testning och möjligtvis har kontrakterade utförare och tillsammans med den information som kommit upp nu och tidigare i tråden verkar det som att det skiljer sig åt över tid och plats i Sverige i fråga om hur det fungerar. 
    Ja du får gärna fundera vidare på andrahandskällor, spekulationer osv om du nu har snöat in dig på det. Vet inte riktigt varför du försöker sammanfatta vad jag och andra skrivit.

    Igen - jag har hört att åtminstone på några platser i Sverige går det inte att testa sig eller få resultat på helgen. Sedan har andra skrivit att det visst går på en del ställen. Ok. Sen kan du ju stöta och blöta detta i det oändliga om du har lust. 
  • FuckGoggleAskMe
    LadyJane skrev 2021-12-01 10:45:39 följande:
    Du får mer rätt ju spydigare du är?

    Jag är mycket väl medveten vad du tjatar om, trots din spydiga attityd. Jag försökte vidga ditt perspektiv, att allt inte ser ut som vid dina tår. Men tydligen inte. Det enda du lyckas med är att vara spydig.

    Ok. Du vill inte se annat än din egen navel så då får du fortsätta babbla om den.

    Dina antaganden om människor på landsbygden är bara pinsamt inskränkt som saknar alla former av nyanser. Jag hoppas att du är stolt över det, det är ju trots allt en del av din personlighet. Solig
    Om du är medveten om vad jag skriver, förstår jag inte din idiotförklarande fråga om huruvida jag känner till att inte alla bor i storstäder. 

    Vidga mitt perspektiv? Hahaha, tack! 

    Jag är uppväxt in the middle of nowhere i Norrland, så predika inte för mig om landsbygden. Dessutom gjorde jag ju faktiskt inget speciellt antagande om människor på landsbygden. Jag vet precis hur det är i glesbygden.

    Eventuella pinsamheter ligger enbart på din sida. 

    P.s. Eftersom du nämnde spydighet 3 ggr, förstår jag du någonstans uppfattade något som en spydighet. 
  • FuckGoggleAskMe
    LadyJane skrev 2021-12-01 22:20:49 följande:
    Varsågod, det var så lite så med ett välmenande tips.

    Din uppväxt är helt irrelevant i sammanhanget, ett löst påstående ger ditt inlägg mer tyngd, snarare tvärtom eftersom det handlar om resonemang i sin helhet och därför var min fråga relevant. Det var ju trist att du inte har ett så pass brett perspektiv för att inse det.

    Pinsamt som sagt och jag förstår mycket väl att du inte vill kännas vid det.
    Så när du anklagar mig för att inte förstå hur det fungerar på landsbygden, så är det helt irrelevant att påpeka att jag upplevt detta och visst vet. Det var ju underligt. 

    Det är ju trist att du skriver något med språkliga fel som gör att det blir svårt att förstå vad du menar, och jag förstår inte vad det är som du tycker att jag inte vill kännas vid. 

    Dessutom är ju detta väldig Off Topic, förstår inte varför du plötsligt känner en sådan iver att påpeka att du tror att jag inte vet att det bor människor i glesbygd. 
  • FuckGoggleAskMe
    LadyJane skrev 2021-12-02 08:11:41 följande:
    Argumentation. "Jag har upplvet är skriande brist på sådan". Vilket du även bevisar nu med din angreppspunkt på språket. Osakligt och irrelevant.

    Det är ju tråkigt att du har svårt att ta till dig text liksom anklagar andra för dina egna fel och brister, dillandet om off-topic... Är du alltid lika benägen att vägra ta ansvar för ditt eget agerande?
    Lägg ner, sluta att vara så otrevlig. 

    I ett forum där man diskuterar skriftligt är det väldigt relevant att påpeka att det blir otydligt när någon uttrycker sig språkligt oklart, som tex du i ditt senaste inlägg.
    Dina otrevligheter och löjliga påhopp framgår däremot klart och tydligt. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-02 17:06:26 följande:

    Mycket intressant att nu hör jag WHO berätta att det inte ska vara någon omikronpanik, och att de själva säger att man vet först om veckor och när forskningen kommit fram till omikron är farligare eller inte.
    Var ju ett flertal i tråden som påstod WHO sagt att vi skulle ha panik enligt vissa i tråden.


    Verkar som dessa har förkommit verkligheten, eller ja, de har förekommit verkligheten.
    Vi andra sitter lugnt i båten och följer fakta.


    Att översätta concern med panik blir ganska fel. 
    Misstänker att du varken har åror, roder, motor eller segel i din båt, och att sjön är isbelagd. 
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-28 12:24:52 följande:
    Inte så konstigt om det ses som väldigt illa hos bl.a. WHO när det kommer en ny variant som bedöms vara mer smittosam och mer resistent mot vaccin än tidigare varianter. Inte hysteri utan grund för maximal försiktighet. 
    klyban skrev 2021-12-03 11:42:09 följande:
    Första utvärderingen säger MYCKET mindre sjukhusinläggningar.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-02 19:54:27 följande:
    Att översätta concern med panik blir ganska fel. 
    Misstänker att du varken har åror, roder, motor eller segel i din båt, och att sjön är isbelagd. 

    WHO har dock aldrig sagt det du påstod, det vet vi nu när de berättade i veckan att sluta ha panik som du har.
    Och nu vid första utvärderingen så berättar man det omvända du försökte påstå.


    Och det är det enda vi tar med oss av ditt försök att sprida skräck med en ny mutation, mutationer som alltid avbyter varandra och nuv isar det sig att denna variant är ger mycket mindre sjukhusinläggningarna enligt första utvärderingen.


    Kanske du ska nästa gång inte lägga orden i WHO´s mun som inte stämmer, men kanske du nu vill prata om annat.
    För nu står vi här med att det du skrev var helt fel i din iver att skrämma folk med denna mutationen.
    Återkom gärna när man gjort klart sin utvärdering, men det bästa är att det visar sig att du har fel vid första utvärderingen.


    Nä, de gjorde aldrig det, och det är en poäng som inte går ignorera.


    Och WHO berättar att detta kommer ta någon vecka till att reda ut, men vid första utvärderingen så berättar man att Omikron mutationen ger mycket färre sjukhusinläggningar.
    Kanske är detta mutationen som jag pratade om för år sedan och där den är mer smittsam mutation kommer och som sen är mindre farlig.


    Vad har jag inkorrekt påstått att WHO anser?
    Ha panik? Sprida skräck? Skrämma folk?
    Tror du ser i syne ibland när du läser inlägg. 

    Ovan är ett exempel på vad jag skrivit om WHO, och den bedömningen har de fortfarande. Ser du något fel i det inlägget?

    Förhoppningsvis ger denna variant mildare sjukdom än tidigare varianter, vilket det finns vissa indikationer på, men det utvärderas även om det påverkats av att flera drabbade var ganska unga och flera var vaccinerade. Det där är ännu osäkert.   

    Finns också färska indikationer på att den nya varianten inte stoppas lika väl av vaccination. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin