• Fiona M

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Annita skrev 2018-11-30 21:59:28 följande:

    Varför tror du inte på det?

    Jag tycker det verkar väldigt tufft att gå från noll timmar per dag till sex timmar, på ett bräde som du har gjort. Jag förstår faktiskt inte hur det har gått till att du har 6h gånger två. Fyra dagar à tre timmar borde väl vara bättre, om det nu nödvändigt ska vara 12 timmar. Ofta börjar man ju med kanske en eller ett par timmar per dag.


    Jag tror också att kortare men fler dagar vore bra, och det skulle också hjälpa TS få bättre rutiner.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-30 23:40:40 följande:
    Men saken är den att jag inte vet vad jag vill arbeta som eftersom jag inte vet vad alla yrken innebär osv. Då är det lättare att utbilda sig och sedan ta de yrke som passar den utbildning man har.
    Man kommer aldrig veta exakt vad alla yrken innebär, men du vet ju vad du är intresserad av, vad du gillar att göra? Utgå från det, och kolla runt vad det finns för jobb som sammanfaller med detta. Vad kräver de för utbildning? Vilka av dessa jobb är rimliga?
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 00:05:48 följande:
    Felhanteringen började i så fall den dagen jag kom till värden.
    Vad menar du?
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-30 23:46:57 följande:

    Nej det kommer jag inte orka då heller, i alla fall inte på denna dagliga verksamhet. På en annan arbetsplats där jag trivs skulle jag orka mycket mera eller kunna stå ut med att inte orka på ett helt annat sätt.

    Om man kollar in följande länk så tar de upp ganska mycket av vad som får mig att trivas på en arbetsplats: www.monster.se/karriarradgivning/artikel/fem-saker-som-gor-dig-lyckligare-pa-jobbet

    De flesta av dessa punkter uppfylls inte på den dagliga verksamhet jag är på nu.


    Saken är ju den att det här inte är en arbetsplats på det sättet. När du väl är ute på marknaden ska du absolut ställa krav och få det så bra du bara kan, men du måste till att börja med få in en fot på arbetsmarknaden.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 00:21:32 följande:

    Ja jag förstår att det inte går att jämföra rakt av med en riktig arbetsplats men någon slags jämförelse bör man ändå kunna göra.

    Men jag vill prestera och känna uppskattning. Att bara göra något för min egen skulle är inte meningsfullt i längden.


    Tänk om du läste en utbildning.

    Du vet att den kommer leda till drömjobbet och ett bättre liv, men du
    -trivs inte med studiekamraterna
    -gillar inte föreläsarna
    -får ingen bra balans mellan jobb och fritid
    -har inte flexibla arbetstider
    -känner inte att studierna tillför något för samhället/bidrar till en bättre värld
    -du får inget erkännande
    -högskolan är inte nära till hemmet
    -bra, ergonomisk arbetsmiljö saknas
    -salarna är inte estetiskt tilltalande

    Skulle du hoppa av eller bita ihop för att få det liv du vill ha?
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 01:06:11 följande:
    Det är en helt annan sak eftersom då lär jag mig något och samtidigt finns det slut på det. Det är ju inte säkert att FK låter mig gå vidare till AF om ett par månader bara för att det har säger så idag, jag litar inte alls på dem.
    Fast om du inte ger det här en chans och biter ihop så stänger du ju dig själv ute från andra möjligheter.

  • Fiona M

    Hur fungerar du generellt socialt TS?

    Har du vänner och ett socialt nätverk, vet du hur man för sig i sociala sammanhang?

    För mig låter det som att du ser dig som förmer än de andra på verksamheten och därför inte interagerar alls -äter inte ens lunch med dem -och då undrar jag om jag missförstått situationen eller om du ställer dig utanför den sociala biten helt? Om du gör det, kan du förklara varför? Jag tror det kan missgynna dig om det tycks att du saknar sociala färdigheter och inte kan samspela med andra.

  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 22:12:12 följande:

    Jag har aldrig sagt att jag inte äter lunch med de övriga på dagliga verksamheten. Jag äter visst lunch med dem. Sociala färdigheter har jag, jag har lätt för att socialisera med folk om jag inte är trött. Är jag trött, nedstämd och deprimerad blir det svårare att orka eller få lust att umgås och socialisera med folk.


    Har du vänner du umgås med?

    Varför försöker du inte ens här då? Det ser illa ut om du har förmåga och du framstår som arrogant, eller sovialt inkompetent.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 22:12:12 följande:
    Jag har aldrig sagt att jag inte äter lunch med de övriga på dagliga verksamheten. Jag äter visst lunch med dem. Sociala färdigheter har jag, jag har lätt för att socialisera med folk om jag inte är trött. Är jag trött, nedstämd och deprimerad blir det svårare att orka eller få lust att umgås och socialisera med folk.
    Kanske inte aldrig, men det låter inte som det är ofta heller. Eller som att du interagerar med dem alls om ni inte ens pratat om "varför" du är där.

    Varför ser du ner på de andra som är där? Ni har alla specialbehov. Varför tror du att du skulle passa bättre på en vanlig arbetsplats?
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-26 22:57:34 följande:

    Dom tycker väl att jag kanske inte sitter i fikarummet på alla raster och snackar. Kan vara det som de menar också.

    Nr 1. Jag är trött hela "arbetsdagen" igenom och orkar inte alltid sitta där, men jag är där inne vissa dagar, kanske typ varannan av alla arbetsdagar.
    Nr 2. På fikat sitter jag hellre i köket/matsalen/matrummet därför att äter kokta ägg som jag ej vill sitta och kladda med inne sofforna i andra rummet.
    Nr 3. Vid flera tillfällen har jag varit tvungen att ringa i telefonen till FK, läkare, AF osv på både lunchen och fikarasten.
    Nr 4. Sen vad ska jag säga om folk börjar fråga om varför jag är på den här verksamheten och vad jag har jobbat med tidigare osv. orkar inte med om dessa frågor skulle dyka upp. Hade jag haft ett arbete då hade jag ju kunnat diskutera mera. Nu blir det ju så att vad jag än säger om mitt liv om någon skulle fråga så kan det resultera motreaktioner så som "men du orkar ju träna x antal timmar per vecka, varför inte jobba dessa timmar istället"? Så enkelt är det inte eftersom jag inte orkar. Hamnar jag bara i rätt sammanhang där jag känner att jag trivs och som är mer ett vanligt arbete kommer jag känna att det är mindre risk för att frågas ut om allt. Dock kan ju dessa frågor komma även då, men jag skulle känna att jag passade in mer på en vanlig arbetsplats istället för här.


  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 23:49:57 följande:
    Jag äter lunch i matsalen/köket/matrummet varje dag jag är där. Varför skulle jag inte fungera på en vanlig arbetsplats? 
    Så låter det inte på vad du skrev först.

    Varför tror du själv att du skulle fungera bättre på ett vanligt jobb än på verksamheten? Varför tror du att du är bättre än de som jobbar där?
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?