• Fiona M

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-25 18:07:49 följande:

    Ja men en person som knappt har träffat mig eller träffat mig väldigt lite kan ju knappa avgöra hur jag fungerar i alla arbetssituationer eller på alla arbetsplatser i hel världen?


    Det är inte alla arbetssituationer i hela världen som bedöms heller, utan arbetsförmåga efter viss anpassning. Du kan inte, som du tycks tro, skräddarsy en tjänst (och lönen för detta!) efter egna önskemål.

    Det här är din chans att visa vad du klarar, och du tar den inte.
  • Fiona M

    Fick du tag på studievägledaren i fredags så du har bokat ett möte eller fått svar på frågorna nu TS?

  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-25 20:25:10 följande:

    Ska först prata med FK om det en är möjligt att kombinera studier och daglig verksamhet. Alltså minska den dagliga verksamheten med från 2 dagar (12 tim/veckan) till 1 dag (6 tim/veckan) och studera deltid samtidigt. Sen ska jag mejla eller ringa studievägledaren efter det.


    Fast nej. Det finns ju inget som hindrar att du tar reda på hur kurserna går på ert KomVux, och hur du kan lägga upp det, eller hur?

    Ska du först få tag på Fk och sen lyckas boka tid med studievägledaren kommer sista ansökningsdagen ha gått...

    Jag tror inte du kommer få gå ner i tid, ofta är det ju med 25%-iga (0, 25, 50, 75 och 100%) steg. Du framstår ju inte heller som så trovärdig för att du ska klara mer när du, oavsett anledning, inte sköter det jobb du har.

    Du har fått en chans efter 10 år hemma. Ska du lyckas bryta cykeln måste du komma bort från att saker (jobb, skola, matlagning, städning, träning etc.) bara funkar ~exakt~ som du vill eller inte alls.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-25 23:14:14 följande:

    Handläggaren på FK har förresten sagt att det är ok från deras sida att jag börjar att studera samtidigt sm jag är på den dagliga verksamheten.


    Ja, men det är ju inte detsamma som att de är OK med att det är på bekostnad av arbetsträningen, eller att de kan tänka sig att finsansera det.

    Hur som helst: boka tid med studievägledaren så snart som möjligt.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-25 23:32:19 följande:

    Men om det ändå är omöjligt att få gå ner i arbetstid på dagliga verksamheten till förmån för att börja med distansstudier är det ju ingen mening med att kontakta studievägledaren heller.


    I morgon är det den 26:e. Säg att du får tag på din handläggare direkt, men sen ska hen ta reda på vad som gäller och återkommer om ett par dagar. Då har veckan gått . Nästa vecka börjar med 3:e december. Studievägledaren är uppbokad och du lyckas inte få reda på hur KomVux erbjuder studier med anpassning innan fredagen, och så missar du din chans att söka för vårterminen.
  • Fiona M

    Den här handlingsförlamningen och att saker måste ske exakt som du tänkt gör att jag tror att distans inte kommer funka.

  • Fiona M

    TS, du skriver hela tiden om vad du VILL, och när det inte funkar så blir du putt.

    DU måste anpassa dig precis som alla andra. Vägrar du det har du ju gjort ditt val att stå utanför samhället, och det är du själv som förstört alla möjligheter till jobb (och även familj och vardag?). Inser du det?

  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-26 12:34:16 följande:

    Förresten finns det folk som tränar mer än mig så jag är inte extrem i min träning på något vis utan tvärtom. 3 dagar i vecka med träning är rekommenderat.


    Jag vet ingen som tränar på bekostnad av atbetet som det blir för dig.
  • Fiona M
    Ms H skrev 2018-11-26 14:14:54 följande:

    Sista ansökningsdag för Komvux närmar sig. Eftersom att du inte verkar veta vad du ska göra till våren, boka en tid med SYV nu, prata om vad de erbjuder och ansök till kurser för våren. Då har du nämligen chans att välja fram till skolstart; plugga eller göra något annat. Det går alldeles utmärkt att lämnar återbud fram till kursstart. Om du inte ansöker före sista ansökningsdag, kommer du inte kunna plugga i vår.


    Det har jag poängterat men TS lyssnar inte.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-26 14:29:36 följande:

    Förresten tror ni att telefonförsäljare på deltid skulle kunna vara ett jobb för mig? Skulle jag kunna få ett sådant arbete om jag sökte?


    Det är ett stressigt jobb där du får betalt efter hur du presterar, så nej, jag tror inte det skulle passa dig.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?