Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Anonym (kp) skrev 2018-12-01 17:43:04 följande:
    Nja, att arbetsträna är ändå oftast mer plus än att enbart varit hemma i x antal år och vilja direkt ut i arbeta. Arbetsträning var ett krav från FK.
    Fast daglig verksamhet är inte arbetsträning utan kan möjligtvis leda till arbetsträning
  • Anonym (anonym)
    Anonym (kp) skrev 2018-12-01 18:10:05 följande:
    DV då, men det är ändå mer som arbetsträning då målet inte är att TS ska stanna där under en väldigt lång tid utan gå vidare. Tycker själv att det är lite konstigt men det var som jag förstått den mest lämpliga platsen kommunen hade.
    Uppenbarligen anser både Fk och kommunen att det för Ts krävs deltagande på daglig verksamhet en längre tid innan det kan bli aktuellt med arbetsträning, denna typ av verksamhet ger ju ett visst mått på hur många timmar en person klarar, hur man fungerar med andra och hur man klarar av att sysselsätta sig följa instruktioner osv.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-01 18:42:23 följande:
    Genom AF är jag mycket tveksam till att det inte finns något annat att erbjuda. De enda FK vill är att vänta ut min 30-årsdag för att sedan kunna skjuta problemet ifrån sig.
    AF kan säkerligen erbjuda en hel del när Försäkringskassan anser att du är redo för vad de kan erbjuda
  • Anonym (anonym)
    Fiona M skrev 2018-12-01 23:55:21 följande:
    Så låter det inte på vad du skrev först.

    Varför tror du själv att du skulle fungera bättre på ett vanligt jobb än på verksamheten? Varför tror du att du är bättre än de som jobbar där?
    Majoriteten av de som är på daglig verksamhet är människor som aldrig kommer att kunna arbeta på någon arbetsplats, daglig verksamhet är till för att få något vettigt att göra och få ett socialt sammanhang. De som finns på daglig verksamhet tillhör LSS, människor som fått sjukersättning för att de aldrig kommer att kunna jobba för att de har MS, svår reumatism, blivit rullstulsburna efter bilolycka osv har inte rätt till daglig verksamhet.
    För att ha rätt till DV ska det finnas begåvningsnedsättning, autism, övriga npf eller begåvningsmässig nedsättning efter hjärnskada i vuxenålder
  • Anonym (anonym)
    pyssel skrev 2018-12-02 10:49:36 följande:
    Övriga npf har inte rätt till kommunal DV. Bara personkrets 1 och 2.
    Med övriga menas i detta fall autismliknande tillstånd. Personkrets 3 kan ju vara cp-skada, skador efter en stroke som inte gett begåvningsnedsättning, diverse psykiska sjukdomar osv.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Cissi) skrev 2018-12-02 15:05:54 följande:

    Sannolikt är du placerad där för att de behöver få koll på hur mycket du kan prestera och att de inte har möjlighet att skräddarsy en perfekt träningsarbetsplats för just dig, utan det tog till vad de hade.
    Rimligtvis ingår det i arbetsträningen/utredningen att du och FK ska ha en dialog om hur det går för dig. Att du inte är skapt för att slipa klossar är inte detsamma som att du är lat och arbetsskygg. Jag kan slå vad om att fk-handläggaren också hade blivit uttråkad av det! Tyvärr är dagliga verksamheter sällan anpassade efter normalbegåvade personer som behöver stimulerande arbetsuppgifter utan höga krav på produktivitet. Men med tanke på att du bor i Stockholmsområdet och inte i glesbygd så borde de kunna skramla fram något i alla fall lite mer lämpligt till dig än det du gör nu.
    Det borde rimligtvis finnas arbetsintegrerad DV i Stockholm där deltagarna är på en riktig arbetsplats och gör riktiga arbetsuppgifter, var något reportage nyligen där deltagare i DV jobbade i renrum på ett företag
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bipolär) skrev 2018-12-02 16:51:06 följande:
    Mycket bra poäng! TS, det vore jättedumt om FK förväxlar ditt dåliga mående med en ovilja att medverka fullt ut i rehabiliteringen. Du skrev förut att du har skött tider osv, men du antydde att det kanske finns annat du inte skött lika bra. Kanske det här med det sociala...? 

    Om det är så att det sociala på den dagliga verksamheten är jobbigt för dig, så tycker jag absolut att du ska berätta om det. Du tror kanske att det kommer att kännas bättre på en "riktig" arbetsplats (jag hoppas verkligen inte att du menar att du är bättre än människor i rullstol och vilka handikapp du nu räknade upp!).

    Det är ju sant att det kan bli ganska ostimulerande arbetsuppgifter på en DV eller praktikplats. Men det finns också en stor acceptans för att alla är på olika sätt, och att det finns plats för var och en. Jag är mycket känslosam av mig, och har suttit och gråtit flera gånger på min rehab - men så fort jag torkat tårarna är det glömt. Ingen tittar snett på mig, utan de tar mig som jag är.

    Så är det även för dig, fast du kanske inte ser det på det sättet. Någon sitter i rullstol, du kanske har problem med att sitta och prata på fikarasten och vill hellre sitta med ditt ägg. Ingen tänker sämre om dig för det.

    Men på en "riktig" arbetsplats är det svårare att delta på samma nivå när man har olika "egenheter". Det kan vara slimmat så att alla måste bidra hela tiden, annars får alla en högre stressnivå. Du tror att du skulle klara en riktig arbetsplats bättre för att du skulle bidra med något "riktigt". MEN DU VET JU FAKTISKT INTE. För du har aldrig arbetat på riktigt. Jag säger inte det för att vara elak, utan för att uppmana dig att vara ödmjuk inför erfarenheterna du får just nu.

    I arbetslivet kan man träffa på lite av varje, märkliga människor, elaka människor, lata människor, människor som inte kan sina saker, människor som pratar bakom ens rygg. När man får ett jobb är det lite av ett lotteri, man vet inte förrän efter ett tag om det är ett bra ställe eller inte.
    Har varit på en del arbetsmarknadsprojekt där det även varit människor som arbetstränat för att komma tillbaka efter sjukskrivning och då har det hänt att somliga varit ledsna och gråtit, en del varit arga och brusat upp somliga har suttit och sovit ingen har tittat snett eller varit aviga på något sätt dock har det ibland varit lite ansträngande att uppleva detta eftersom det kan vara svårt att stödja som lekman
  • Anonym (anonym)

    För sömnstörning finns det tyngd eller bolltäcken som man kan få utskrivet i de flesta landsting om man har problem med sömn och någon diagnos, psykisk sjukdom, demens eller liknande. Många har mycket bra nytta av dessa tyngdtäcken och kostnaden om man får detta utskrivet är förhållandevis låg jämfört med att köpa dessa kring 500-600 kr per år.

  • Anonym (anonym)
    Anonym (Hmm..//) skrev 2018-12-02 23:10:10 följande:
    Vad menar du? Du FÅR inte tacka nej om du ska fortsätta med bidrag. Du får absolut inte försöjningsstöd om du inte söker jobb. Af söker inga jobb pt dig, de letar definitivt inte efter jobb åt dig. Det är DU själv som måste söka bidrag och då med lönebidrag om du skulle få det godkänt av af. Har själv haft det så jag vet hur det funkar. Du har varit extremt bortklemad med alldeles på tok för högt bidrag. Flera tusentals kronor lägre borde du ha i bidrag OCH med motprestation. Har du inga vänner? Ingen familj? Hur kan du vara 30 år och inte veta någonting?
    Garantiersättningen är inte för hög eftersom den till skillnad från försörjningsstöd är tänkt att leva på långvarigt ibland hela livet.Kan tyckas vara hög ersättning men det är ju bara en bråkdel av vad en lågavlönad får netto vid heltidsarbete 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-12-02 23:29:57 följande:
    Ja men då bör det vara ett tyngdtäcke som är lika svart som att bara sova med påslakan. Sover jag med något varmare än bara ett påslakan blir sover jag dåligt, svettas mycket osv.
    Fast du kanske svettas för att du sover oroligt och rör dig mycket dessa täcken gör att många får en lugn och djupare sömn dessutom tillhör du som borde ha rätt att prova detta eftersom du uppfyller kriterierna dålig sömnkvalitet, dagtrötthet
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?