• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Mezzy skrev 2018-12-03 12:26:13 följande:

    Ok så man måste ha sammanhängande sömn precis innan man tempar? Då kommer jag nog inte kunna tempa då jag oftast inte får så många timmar sammanhängande innan jag vaknar på morgonen. :( 


    Natural Cycles har ett inlägg om tempande med barn i sin Cyclerpedia. Läs det
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-04 18:28:31 följande:

    Detta är nu officiellt en gravidkurva!! Jag kan inte förstå att det är sant, sitter bara och gråter av lättnad och glädje.

    Bim-2, rfsu vanliga test, eftermiddagsurin efter att inte ha kissat på 4 timmar.


    Åh grattis!
  • oshark


    Så här blev det för mig till slut. ÄL CD32. Stämmer överens med mina tidigare 6-veckorscykler under ett p-pilleruppehåll för ca 7-8 år sen. Har tid hos gyn imorn som jag bokade i måndags när jag ännu inte haft någon tempökning och vill prata om potentiell PCO/S. Ser baserat på mina förra två cykler ut som ägget försökte släppa CD25 (megadippen) men inte lyckades.

    Noll chans den här månaden, BIM troligen 14 dec.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-06 08:44:07 följande:

    Vad skönt att den kom till sist, men vad synd att det gav er noll chanser. Så tråkigt att höra. Om din cykel nu återgår till ditt ?normala? finns det då chans stt ni får till det under julledigheten eller är det också kört?


    Jag behöver få ÄL mellan CD11 och 24. Så det känns ganska kört. Men hoppas på en samarbetsvillig gyn som kanske kan ge mig lite hjälp på traven (även om jag starkt tvivlar på det).
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-06 15:24:37 följande:

    Hur gick serb hos gyn?


    Ska dit imorn bitti (kan ha skrivit fel här tidigare, har haft svårt med dagarna den här veckan :-P)
  • oshark
    Clemmentina skrev 2018-12-06 15:53:47 följande:

    Hoppas cyklerna återgår till det normala nu. Det krävs ju inte mycket för att ägglossning ska flyttas fram (typ en förkylning, stress eller liknande).

    För egen del känns det som mensen är på väg nu (bim i helgen). Testade negativt igår. Hoppas att nästa ägglossning blir tidig eller sen. Ska fira jul och nyår hos släkten och det vore ju typiskt om ägglossning blir precis då.


    Tyvärr tror jag att ÄL CD32 är mitt normala, hade 6-veckorscykler när jag senast var 'naturell' för ca 7-8 år sen..

    Ah vad tråkigt. Men det är ju som sagt aldrig helt kört förrän mensen kommer! Håller tummarna antingen för ingen mens eller bra tajmad ÄL.

    Vore ju lite trevligt ändå att veta att det sista man gjorde 2018 var att skapa en liten bebis
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-06 15:24:37 följande:

    Hur gick serb hos gyn?


    Har varit hos gyn nu på morgonen och fått ett något lugnande besked. Kommer nog dock inte få ÄL under jul vilket suger men hon sa iaf att jag har väldigt fina äggstockar som kommit igång väldigt bra efter så många år på p-piller och att jag inte ska oroa mig även om cykeln är längre än normalt.

    Det enda jag kände lite skepsis över var att hon sa att man vet att man alltid har ÄL 14 dagar innan mens oavsett vad temperaturen säger, men så är det ju inte. (Hon sa att hon inte har koll på appen, "det är ni unga som har det".) Men känns ändå skönt att det såg fint ut.

    Det jag undrar över efter en del googlande (jag vet, jag vet, googlehypokondriker är det värsta som finns :-P) var eventuellt om jag har östrogendominans då jag har längre cykler och känner igen mig i nästan alla symptom. Men jag tänker att jag får låta det gå några cykler till och hoppas vi träffar rätt innan jag nojar över det.

    Om jag nu ska ha ÄL CD32 i en 42 dagarscykel kommer ÄL ske en måndag natt varje gång vilket är bra tajming om min man är här på helgen och är jag regelbunden kan vi ju planera det så

    Hur mår du? Några graviditetssymptom än?
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-07 08:33:23 följande:
    Skönt att allt såg bra ut ändå! Sen verkar hon ju lite okunnig på vissa håll vilket jag förstår triggar googlehypokondri. Man måste många gånger vara sin egen läkare och jag tycker bara det känns sunt att vi kvinnor tar kontrollen över våra kroppar och fertilitet och ser till att själva ha kunskap och kräva hjälp!

    Om du har östrogendominans, vilket inte är konstigt, så skulle jag rekommendera dig att äta zink-tillskott, samt även magnesium. Jag är inte tillräckligt utbildad för att helt kunna förklara det, men det handlar om att stärka binjurarna, och balansen mellan zink/koppar i kroppen hänger ihop med östrogen/progesteronbalansen. Skulle också rekommendera dig att kika in på vulverinekoos på Instagram eller Facebook om du är intresserade av en mer alternativ syn på hormonbalans och fertilitetsförståelse. Hon är sjukt kunnig och jobbar med detta. Hon skriver ofta om just östrogenöverskott. Kaffe är en väldigt stor bov enligt henne!
    Ok. Jag äter Apoteket Kvinna som kosttillskott generellt, de har 7 g zink men inget magnesium så får väl kolla vad som rekommenderas. Tar även Omega 3 och extra D-vitamin. Dricker inte kaffe (men svart te)  

    Det jag kände var att jag verkligen känner igen mig i nästan alla östrogendominanssymptom förutom ev. ämnesomsättningsnedsättning (har dock varit konstant hungrig sen jag slutade med mina p-piller) och sköldkörtelnedsättning, och att flera (t.ex. känslomässig och lättretlig, tappar mycket hår) har blivit värre de senaste två-tre månaderna - alltså efter att p-pillrenas effekt börjat gå ur.

    Men om jag har fina äggstockar, bra slemhinna och regelbunden ägglossning kanske jag inte ska oroa mig för mycket. Alltid bra att se till att man har bra nivåer av vitaminer och mineraler och skulle kunna gå ner kanske 4-5 kg för att vara mitt bästa jag
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-07 09:20:30 följande:
    Nej så är det säkert, onödigt att börja dra igång stora processer om det inte är nödvändigt!

    Vet också att munkpeppar kan hjälpa till att stabilisera hormoner vid just progestoronbrist.
    7 mg zink menar jag förstås...

    Jag åt munkpeppar den här cykeln tom CD22 sen gav jag upp för jag var nervös över att det var den som sköt på ägglossningen.

    Jag är också lite nervös över att prova mig fram med massa olika saker själv eftersom ÄL på en måndagskväll/natt är mycket bättre än ÄL på en onsdag eller torsdag. Så om min fertilitet är ok och min cykel regelbunden gör det inte så mycket än om den är lite längre för att kommer den alltid en måndag får vi kanske ändå fler chanser än om jag får ÄL var fjärde vecka men olika veckodagar.

    Men ska kolla på zink och magnesium. Äter väldigt mycket vegetarisk och vegansk mat så håller på och ökar mina kosttillskott så jag får i mig allt jag behöver - speciellt sånt som Omega 3, B12, järn, och liknande som man inte får lika mycket av genom kosten då.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-07 10:50:52 följande:
    Förstår, du har säkert bra koll! Vad kom det sig att det blev kört för er nu trots att din äl kom en måndag?
    Jag var för emotionellt drained efter två helger där jag väntat mig ÄL och så kom den inte och mannen var trött efter en lång vecka på jobbet. Så eftersom jag ändå gett upp hoppet blev det inget. Om jag bara hade ÄL-testat den helgen också.. Men hade jag gjort det och fått negativa test igen hade jag gått under så psykiskt var det det bästa för mig. 

    Funderar lite på om jag ska våga mig på att försöka med rosenrot och/eller munkpeppar igen eller inte. När jag tog både rosenrot och munkpeppar kom ägglossningen två dagar tidigare än cykeln innan. När jag bara tog munkpeppar verkade det inte göra någon skillnad. Har typ 64 tabletter rosenrot kvar men bara kanske 20 munkpeppar, så skulle ju kunna testa bara rosenrot den här cykeln.

    Men vet som sagt inte hur mycket jag vågar experiementera eftersom måndagsnätter är ganska bra.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid