• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    minnie768 skrev 2018-11-28 09:27:34 följande:

    Hej, jag har nu tempat i 2 månader så känner mig fortfarande väldigt osäker på hur detta fungerar. Jag har en jämn cykel på 30 dagar, lutealfasen har varit runt 13 dagar +/- 1-2 dagar sedan jag slutade med p-ring i augusti. Jag har sedan dess använt digitala äl-tester. Tempat varje morgon vid samma tid +/- 30 minuter.

    Nu till min fråga: Denna månaden fick jag positivt äl-test (fast gubbe) den 18/11, en söndag. Tempen var låg 18e-22, den 23 hade jag 36,59, men jag var förkyld och hade druckit alkohol dagen innan så jag tog den som avvikande. 

    Nu idag, alltså drygt 1 vecka efter positivt äl-test hade jag en tempökning så NC menar att jag hade ägglossning den 25!!

    Att tillägga är också att när jag kollade på NC igår, hade den flyttat fram bim från den 3/12 till den 1/12.

    Nu är den flyttad igen till den 8/12...

    Vad kan ha hänt? Jag borde väl inte ha fått positivt på äl-testerna förra helgen om äl skedde så sent som i helgen?! I så fall är det kört för oss denna månaden eftersom vi vart på resande fot hela helgen och inte sexat alls :'( 


    Hej, nej du borde definitivt inte fått positivt ÄL-test en vecka innan ÄL. Vilket test använder du?

    BIM flyttas ju med förutspådd och bekräftad ÄL. Så atr den hoppat till 8 dec är för att ÄL ligger senare än den trodde.

    Vad händer om du avmarkerar de två temptopparna i början av cykeln (ser ut som 4e och 8e eventuellt) och lägger in tempen du tog bort den 23e?
  • oshark
    minnie768 skrev 2018-11-28 11:18:43 följande:

    Jag använder CB digital advanced, den med 3 olika steg, ring - blinkande gubbe - fast gubbe.

    Har markerat dag 4 & 8 som avvikande, då hade jag 36,43 båda dagarna. Dag 23 har jag nu satt som normal. Grafen ser ju bättre ut men NC vill ändå flytta fram min äl till den 25e fast jag fick positivt äl test med fast gubbe den 18, vilket också är registrerat i appen ? 


    Ja de räknar ju egentligen inte med testen förutom när de förutspår ÄL - dvs om du lägger in ett positivt ÄL-test förutspår de ÄL dagen efter, men om du inte får den temphöjning de vill se sätter de inte ut ÄL då.

    Egentligen ska man ju inte hålla på och pilla om man mätt rätt men vad händer om du avaktiverar CD25? Bara för att kolla.

    Hur har du legat i temp i lutealfasen i dina tidigare cykler? Det verkar nämligen som vi är flera som har en sval månad
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-28 11:59:06 följande:

    Testa att lägga in alla temperaturer i Fertility friend med. Dom brukar vara lite snällare än NC och sätter lättare ut äl osv. Brukar vara bra att ha båda att jämföra med!


    Jag vet dock inte om FF sätter ut pm man lägger in i efterhand? Eventuellt om inte hela cykeln passerat. Men FF visar inte mig min första cykel eftersom jag la in den CD1 på min andra cykel.
  • oshark
    minnie768 skrev 2018-11-28 12:15:47 följande:

    Avaktiverar jag CD25 flyttas äl till den 23e (CD23), fick positivt äl-test den 18e så känns ändå som att det är lite för långt efter?

    Jag började tempa förra månaden så har tyvärr inte så mycket att jämföra med :/ Men då fick jag en tydlig höjning efter äl, och sen låg tempen högt med några dippar fram till bim, alla var dock över min coverline. Så känns konstigt att min temp är så låg, egentligen bara senaste dagarna den stigit.

    Kan man få positivt äl-test fast man inte har ägglossning?


    Ja det kan man. ÄL-testen visar en stegring i LH vilket är hormonet som gör att ägget släpper. Det hormonet kan stegra och kroppen kan förbereda sig för ÄL men sen "misslyckas" med att släppa ägget.

    Så det skulle ju kanske kunna vara så att kroppen försökte släppa ägget men misslyckades då och lyckades senare? Vet inte om den kan göra så men du kan ju Googla
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-28 13:47:18 följande:

    Jag började använda FF förra månaden och la då in alla temperaturer från tidigare månader och den markerade äl på alla månader. Idag har FF lagt in min äl i lördags, medan NC fortfarande avvaktar med att sätta ut den...


    Jaha. Det gjorde inte min.. Undrar varför.
  • oshark
    TrueLove12 skrev 2018-11-28 15:18:00 följande:

    Min temp är lägre än vad den brukar men förhoppningsvis höjs den snart då ja ska ha äl inom ca 3 dagar men ska ta äl test vilken dag som så jag inte missar


    Vi är några stycken som verkar ha en svalare månad den här månaden
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-28 16:37:54 följande:

    En fundering, hur mkt påverkas vi av det kalla vädret ute nu?


    Clemmentina skrev 2018-11-28 16:42:16 följande:

    Kanske är det så! Fast för mig är det lite tvärtom. Har alltid sagt att min normaltemp är strax under 36 grader men den här månaden verkar jag ligga strax över 36 istället. :)


    Jag vet att jag har läst någonstans att det inte ska påverka, men en annan artikel jag hittade nu säger stt det kan göra det men det är individuellt. Mitt sovrum är svinkallt (ska köpa ett extra element) så min termometertipp är helt kall när jag vaknar nu. Får värma den lite innan jag tempar.

    Clemmentina, du har inte mer kläder på dig när du sover nu? Det kan ju eventuellt påverka om det är så att temperaturen påverkar.
  • oshark

    Från Natural Cycles hemsida:

    Varmare väder / air condition

    Varmare väder påverkar inte din basala kroppstemperatur eftersom din kropp är mycket bra för att behålla sig vid sin optimala temperatur. Det betyder att du fortfarande kan mäta som alltid även om temperaturen ökar/minskar på grund av säsongmässiga förändringar. Kom dock ihåg att vårt bästa råd är att alltid markera temperaturen som avvikande om du känner dig orolig för att du är orolig för dess noggrannhet.

    Om du är väldigt solbränd så är rekommendationen att markera temperaturen som avvikande som en försiktighetsåtgärd.

    Om du upplever en markant, plötslig, temperaturförändring, såsom en värmebölja eller om du reser till ett annat land, så är det bäst att skippa mätningen helt under första morgonen för att låta kroppen vänja sig. Efter första morgonen så kan du fortsätta mäta som vanligt. Vid gradvis förändring, såsom från vinter till sommar, så påverkas inte temperaturen.

    När du reser till ett annat land och/eller börjar sova med AC under natten, kan det också vara bra att markera temperaturen som avvikande första morgonen.

  • oshark
    zebrans skrev 2018-11-28 19:50:10 följande:

    Alltså hade jag en lutealfas på 7 dagar här om jag förstår det rätt?


    Jag har läst någonstans att man ska räkna med CD1. Så om du får mens på ÄL+8 har du 8 dagar lutealfas.

    Oavsett är under 10 dagar väldigt kort och har man otur kan det bli svårare att bli gravid.

    Jag slutade med p-piller i augusti. Var väldigt orolig att min lutealfas först bara var 7 sen 9 dagar. Men tredje cykeln blev den 11. Så förhoppningsvis blir den ännu lite längre den här cykeln

    Du har ju haft väldigt långt innan ÄL, så jag skulle inte vara alltför orolig än. Det ordnar förhoppningsvis till sig alltefter cyklerna jämnar ut sig efter pillerstoppet!
  • oshark
    TrueLove12 skrev 2018-11-28 20:19:01 följande:

    Ja verkligen men sen har min temp vart konstig till och från hela tiden men inte så här lågt som den ligger nu direkt heller.. ja hoppas ju att de ska bli något men får se. Har även vart hos bm tagit cellprover då passade jag på prata om mensem och temp m.m då vi typ försökt sedan nov 2017


    Fick du någon bra feedback?
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid