• erikaABC

    Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?

    Vilken Choklad tycker ni är godast? Ljus, mörk eller vit?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:20:07 följande:
    Choklad är bara en av mina många, ståra passioner =P

    Varm choklad på choklad är jätteenkelt, Slå varm mjölk på ett par bitar choklad och rör runt. Inget annat behövs. Gäller att hitta rätt choklad för en själv, bara.

    En favorit är 2-3-4 bitar Änglamarks mörka och gammaldags mjölk, toppad med vispad grädde och pudrad kakao. är man äventyrlig (eller barnfri....) så har man i lite rom också.

    Andra favoriten är 3-4 bitar Lindt A touch of vanilla (vit), mellanmjölk och en liten bit kanderad ingefära (färsk funkar...).
    Åh så gott det låter. Ska verkligen testa göra varm choklad med chokladbitar i.
  • C78
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:20:07 följande:
    Choklad är bara en av mina många, ståra passioner =P

    Varm choklad på choklad är jätteenkelt, Slå varm mjölk på ett par bitar choklad och rör runt. Inget annat behövs. Gäller att hitta rätt choklad för en själv, bara.

    En favorit är 2-3-4 bitar Änglamarks mörka och gammaldags mjölk, toppad med vispad grädde och pudrad kakao. är man äventyrlig (eller barnfri....) så har man i lite rom också.

    Andra favoriten är 3-4 bitar Lindt A touch of vanilla (vit), mellanmjölk och en liten bit kanderad ingefära (färsk funkar...).
    Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta
    Det där lät väldigt gott! Det får jag ta och prova :)
  • erikaABC
    Pimpinellan skrev 2017-10-11 23:23:34 följande:

    Jag som dricker mycket varm choklad vintertid ska testa med chokladbitar nu sen Aniiees tips. Glad


    Jag med. blir sugen!
  • erikaABC
    C78 skrev 2017-10-11 23:24:38 följande:
    Det där lät väldigt gott! Det får jag ta och prova :)
    Håller med! Vilken chokladexpert
  • Aniiee

    BTW så tuggar jag just nu på en Tony's almond sea salt. Första gången jag köpt den, ska blogga om den också.... om jag kommer ihåg det. Mörk-ish, aningens för besk, och framför allt alldeles för tjock. Vad är det med stortillverkare av mörk choklad och göra kakorna tumtjocka?


    Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:28:06 följande:

    BTW så tuggar jag just nu på en Tony's almond sea salt. Första gången jag köpt den, ska blogga om den också.... om jag kommer ihåg det. Mörk-ish, aningens för besk, och framför allt alldeles för tjock. Vad är det med stortillverkare av mörk choklad och göra kakorna tumtjocka?


    Jag gillar inte när de är för tjocka. Tunt är gott
  • Aniiee
    erikaABC skrev 2017-10-11 23:30:22 följande:
    Jag gillar inte när de är för tjocka. Tunt är gott
    Samma här. Arvika-chokladen jag recenserade gick knappt att bryta, vare sig med fingrarna eller tänderna, för den var så sabla tjock.
    Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta
  • erikaABC
    Aniiee skrev 2017-10-11 23:59:48 följande:
    Samma här. Arvika-chokladen jag recenserade gick knappt att bryta, vare sig med fingrarna eller tänderna, för den var så sabla tjock.
    Hur är det tänkt att man ska äta den? Ska man hämta en såg från verktygslådan?
  • Efraim Barkbit
    erikaABC skrev 2017-10-11 23:12:29 följande:

    Ok, Vilka är dina favoriter med tanke på dessa variationer?


    Nu klarar jag inte gluten men annars gärna vanlig Marabou mjölkchoklad, Toblerone grön och gul. Pratar vi mörk så gärna Lindt Madagascar eller Valrhona Manjari.
  • erikaABC
    Efraim Barkbit skrev 2017-10-12 00:03:42 följande:
    Nu klarar jag inte gluten men annars gärna vanlig Marabou mjölkchoklad, Toblerone grön och gul. Pratar vi mörk så gärna Lindt Madagascar eller Valrhona Manjari.
    En vanlig hederlig mjölkchokladkaka är aldrig fel
Svar på tråden Vilken choklad är godast? Ljus, mörk eller vit?