erikaABC skrev 2017-10-11 22:44:48 följande:
Vad beror det på? I vilken situation vill du ha vad?
Allt möjligt. Humör, vad jag ska ha den till, väder, tillfälle.....
Men, men, ok, så här ungefär:
Top 3 om:
Jag Skaäta den rakt upp ochner:
52%-ig "bittersweet" (varken mörk eller ljus)
35-40%-ig ljus
80+% mörk (och, som Pimpinellan skrev, så handlar det mer om vilken bönasom användts än på procentsatsen. Choklad gjord på Criollobönor är mycket godare och mindre besk än Forastero, som den mesta chokladen är gjord på)
Om jag ska ha den i varm choklad:
90%-ig mörk
Vit
Mörk Mint (gärna typ after eight)
Om jag ska göra en chokladkaka:
75+%-ig mörk
Smaksatt ljus (typ marabou apelsin eller daim eller något)
Vit
Om jag ska laga mat med den:
50+%-ig bitter sweet
75+%ig mörk på Forasterobönor
90+%i mörk på Cameroon Trinitario
ungefär.....