Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-09-09 18:10:57 följande:
    Om vi bortser från att du länkar till en låst sida så säger det som står där faktisk ingenting om omständigheterna kring det hela.

    Du vill skapa en "sanning" att Alliansen inte gjort något åt frågan sedan 2009 men som Rindikh redan skrivit så är det bara en lösryckt siffra utan sammanhang - utan någon komplettering från dig kring vad som eventuellt har gjorts i övrigt i frågan.

    Sossarnas spinn går på högvarv.

    Om man tycker som sverigedemokraterna, som gett carte blanche till alliansen i Stockholms läns landsting att fortsätta med vanstyret av sjukvården,  så tycker man förmodligen också att det är en lösryckt siffra utan sammanhang att alliansen inte ökat anslagen till länets BB kliniker sedan 2009 trots kris och kraftigt ökad befolkning..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-09-10 07:39:38 följande:
    Det är lika relevant för den bild du vill skapa att sjukhusen i Stockholm är bland de bästa i Sverige:

    https://www.dagensmedicin.se/mer/basta-sjukhuset/

    Vad vill du säga med länka till en artikel där sjukhus i Stockholm (som har landets dyraste sjulvård) kvalar in som nr tre på olika listor i en kritiserad undersökning?  Ifrågasätter du att det är kris på akutmottagningarna eller BB klinikerna i Stockholm?   Så här såg det i alla fall ut i slutet av förra året (samma år som den undersökning som du länkar till avser).



    www.svd.se/krislage-pa-stockholms-sjukhus--600-vardplatser-stangda

    I den våldsamma kris som stockholmssjukhusen har befunnit under några år så valde alltså sverigedemokraterna att ge alliansen i Stockholms läns landsting (alliansen har vanstyrt sjukvården sedan 2006) carte blanche att fortsätta med vanstyret. 
    Sverigedemokraterna Stockholms län har visat att en röst på SD är en röst i sjön när det gäller frågor om vård och omsorg. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-09-10 10:44:21 följande:
    Tja det visar ju iallafall att det fortfarande finns sjukhus i Stockholm. Något som inte är lika självklar i andra delar av landet.
    Jag antar att du pratar om Sollefteå sjukhus.

    Visste du att i juli månad i år så var det fler kvinnor i Stockholm som tvingades resa långa avstånd till BB kliniker i andra landsting i andra delar av Sverige än vad det var kvinnor i Sollefteå som var tvungen att resa till en BB klinik i det egna landstinget pga att BB Sollefteå lagts ner?

    En av de främsta anledningen till att BB I Sollefteå sjukhus avvecklades var att det var svårt att bemanna kliniken och svårt att bedriva en kvalificerad förlossningsvård och behålla personalens rutin på topp med så få födslar (det föddes mindre än ett barn per dag när BB i Sollefteå var i drift).
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-09-10 16:41:22 följande:
    Sverige är större än Stockholm och Sollefteå. Nedrustningen av de norrländska sjukhusen har pågått länge och lär fortsätta oavsett om det passar din politiska agenda eller inte.
    Det är bra för den fortsatta diskussionen om du berättar vilket eller vilka sjukhus du menar och inte är så svävande.
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-09-10 17:46:43 följande:
    Det finns inte mycket att diskutera. Det var bara ett konstaterande att även om Stockholm har problem så har de iallafall kvar vården. Vilket inte är lika självklart i resten av landet. Ett faktum som torde vara känt för de flesta som har något intresse av vårdpolitik. Fast det kanske är för dig som för många andra. Det som inte händer i/berör Stockholm finns inte.

    Men eftersom du frågar så gjorde jag en snabbgoogling så att du kan vidga dina vyer något. Du kan till exempel börja med denna artikel: ( www.arbetarbladet.se/opinion/debatt/det-knakar-i-regionens-vardstruktur-s-stanger-bb-i-hudiksvall-1 ).

    Det var även en sommarpratare som tog upp problemet med sjukvården i norra Sverige. Där har besparingar gjort att den vård som tidigare fanns lokalt (runt Kiruna) numera krävde en heldagsutflykt på 40 mil tur och retur.
    Du länkar till en artikel där någon är upprörd över att BB i Hudiksvall tvingas stänga under sommaren pga personalbrist. Även om inget BB stängde under sommaren i Stockholm så fanns det så lite personal att mer än en kvinna per dag var tvungen att föda i ett annat landsting (med lång resa som följd). Problemen är lika stora här som där..
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-09-10 22:15:27 följande:
    Nej jag länkade till en artikel där nedlagda BB avdelningar i Gävleborg radades upp: "Region Gävleborg har stängt ner BB i Ljusdal, Sandviken, Söderhamn och Bollnäs, alltid med samma argument, att man ska trygga sjukvårdens framtid.".

    Att du gärna viftar bort allt som inte rör Stockholm och inte stämmer med din politiska agenda ändrar inte det faktum att även om det finns problem i Stockholm så har de iallafall ännu inte stängt och gått hem. Vilket de däremot har gjort på många andra ställen.
    Jag tycker att det är viktigt det är möjligt att leva och verka i hela Sverige men jag inser samtidigt att det är omöjligt att driva vård av högsta kvalitet i ett samhälle av Ljusdals storlek med ca 7000 innevånare.
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-09-10 22:15:27 följande:
    Nej jag länkade till en artikel där nedlagda BB avdelningar i Gävleborg radades upp: "Region Gävleborg har stängt ner BB i Ljusdal, Sandviken, Söderhamn och Bollnäs, alltid med samma argument, att man ska trygga sjukvårdens framtid.".

    Att du gärna viftar bort allt som inte rör Stockholm och inte stämmer med din politiska agenda ändrar inte det faktum att även om det finns problem i Stockholm så har de iallafall ännu inte stängt och gått hem. Vilket de däremot har gjort på många andra ställen.
    I Sandviken bor 14 000 innevånare och det är 2,5 mil till Gävle (20 minuters bilresa) där ett stort sjukhus finns. Jag vet inte när BB i Sandviken lades ner men det var förmodligen ett rationellt beslut.

    I Stockholms län finns kommuner som är flera gånger större än Sandviken och som har längre till en BB klinik än vad boende i Sandviken har.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-11 02:13:46 följande:
    Ingen kommentar till Ljusdal, Söderhamn eller Bollnäs?
    Ljusdal har jag kommenterat. Vad gäller Söderhamn och Bollnäs så är det troligtvis svårt att bedriva högkompetent vård i mindre kommuner. Tar du Söderhamn och Bollnäs så har det de senaste åren fötts drygt 200 barn per år och kommun (ca 4 barn i veckan). Det är förmodligen för liten volym för att driva en BB klinik med de specialistresurser som kan behövas.

    Att det är svårt att utrusta kommuner av Söderhamns eller Bollnäs storlek med BB kliniker stavas förmodligen personalbrist. Om det är brist på personal så placerar man personalen där den gör mest nytta ( på en klinik där man har flera födslar varje dag och inte på en klinik där man födslar var annan dag). Men en annan anledning till att vården centraliseras är förmodligen även att att det är lättare att hålla sig med rutinerad personal på större BB kliniker.

    Vad är din svar på min kommentar om BB i Sandviken? Menar du att även samhällen som ligger nära stora sjukhus borde få egna BB kliniker?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-09-11 06:55:01 följande:
    Precis det jag skriver, förstås.

    Artikeln visar att Stockholm har bland Sveriges bästa sjukhus.

    En lösryckt siffra bara som är precis lika relevant för bilden av vården i SLL som den siffra du valde att presentera utan sammanhang när du ville skapa en negativ bild.

    Skillnaden är bara att helt plötsligt blev det viktigt för dig att komplettera "Sveriges sjukhus-topp" med ytterligare information - i syfte att nedvärdera de positiva siffrorna.

    Medan du inte var intresserad av att sätta din siffra i ett sammanhang.

    Och därmed har jag fått fram det jag ville visa på.
    Jag tror inte att de de som tvingats vänta 40 timmar på akuten eller de 34 kvinnor (mer än en kvinna per dag) som under juli månad 2017 var tvungen att resa långa sträckor till andra landsting (eftersom det var fullt på alla BB avdelningar i Stockholm) håller dig om att sjukvården i Stockholm fungerar bra.

    Vad är din kommentar till att sjukvården i Stockholm som är en av landets mer privatiserade är Sveriges dyraste? Borde inte Sveriges största landsting ha stordriftsfördelar som gör den billigare? Ska inte privata alternativ göra vården billigare och bättre?
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten