Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-09-03 11:59:51 följande:
    150000 låter väldigt lite. Det är då man inser vilken satas mjölkkossa man måste vara för staten. Bara senaste övertidsutbetalningen genererade ju 45000 i skatt.

    Många betalar ju 20000 kr/år bara i bensinskatt.
    Tv-licens 2000
    Parkeringsavgifter 2000
    Fordonsskatt 3000
    El-skatt 10000
    Moms 50000

    De allra flesta inser att välfärd, vård och sjukvård, skola, rättsväsende och försvar kostar pengar och är villiga att satsa ännu mer på detta.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-03 12:03:49 följande:
    På vilket sätt har jag blivit överbevisad angående statsskulden. Diskutionen gällde hur mycket vi tjänar/förlorar ekonomiskt på invandringen. Du blandade in statsskulden (som nominellt ökat).

     


    Statsskuldens storlek mäts i relation till BNP och vid jämförelser av statsskuldens storlek på 80-talet och idag så måste man självklart jämföra realvärdet. Att jämför priser kostnader och intäkter på 80-talet med priser kostnader och intäkter 30-40 år senare utan att ta hänsyn till inflation blir självklart helt missvisande. Detta är något som Sveriges skolelever lär sig i grundskolan. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-09-03 12:37:47 följande:
    150000 är skatten på 30000 i månaden - en drygt genomsnittlig svensk lön.

    Det du räknar upp är ju en del av alla andra skatter man måste lägga på för att få det att gå (nästan) runt.

    Jag får inte riktigt ihop resonemanget, kan du förtydliga? Pratar du om skatten per år (150 tusen) om månadslönen uppgår till 30 rusen eller? Den genomsnittliga skattesatsen vid en månadsinkomst på 30 tusen kronor är ca 32 %.

    Den månatliga kommunalskatten vid en inkomst på 30 000 kronor uppgår i genomsnitt till 9 636 kronor (man betalar ingen statlig skatt vid inkomster på 30 000 kronor per månad)


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-03 17:27:17 följande:
    Fel igen KillBill. I  Sverige mäts skulder i kronor och ören. Det du yrar om verkar vara nån slags skuldkvot.


    Ifrågasätter du att det vanligaste sättet att mäta statsskulder är att sätta den i relation landets BNP? Detta är nämligen vanligast både i Sverige och internationellt.

    Din metod, att utgå från det nominella värdet av statsskulden och jämföra olika årtal i historien (i ditt fall 1987 med 2016) utan att ta hänsyn till inflation och eller storleken på samhällsekonomin (t.ex. BNP) skulle ingen ekonom göra utan att bli anklagad för att vara oseriös.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-03 17:59:07 följande:
    Skuld mäts i Sverige i kronor och ören. Förstår du verkligen inte det?

    Det du pratar om är skuldkvot. Man kan t.ex relatera statsskulden till BNP. Men statsskulden mäts i kronor och ören.

    Här kommer ett citat från ekonomifakta.se: "Under och efter krisåren i början på 1990-talet ökade skulden kraftigt och var i mitten av årtiondet uppe i cirka 1 400 miljarder kronor. Skuldkvoten, det vill säga statsskulden som andel av

    BNP, uppgick under dessa år till närmare 75 procent men har under senare år minskat till omkring 30 procent."

    Du skrev nyss att du lärde dig detta i grundskolan. Du verkar ha en del att repetera. Du har säkert en fin utbildning att skryta med, men att du inte ens greppat dessa grunder får nog anses helt sanslöst!!!


    Försök inte! Det jag skrev var följande: " Att jämför priser kostnader och intäkter på 80-talet med priser kostnader och intäkter 30-40 år senare utan att ta hänsyn till inflation blir självklart helt missvisande. Detta är något som Sveriges skolelever lär sig i grundskolan"

    Ifrågasätter du att det vanligaste sättet att mäta och jämföra statsskulder (mellan länder och eller mellan olika tidsperioder) är att sätta statskulden i relation till landets BNP? 
     


    Sedan tycker jag att vi ska fortsätta citatet som du hämtat från Näringslivets ekonomifakta: " internationellt sett är den svenska statsskulden låg. Vi hör till de EU-länder som har allra lägst offentlig skuldsättning."


    På 80-90 talet så var alltså statsskulden hög och idag så räknas den som mycket låg..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2017-09-03 22:12:52 följande:
    Starkaste kandidaten Ulf Kristersson vill inte ha något samarbete med SD:

    www.expressen.se/nyheter/ulf-kristersson-ska-inte-samarbeta-alls-med-sd-/
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
    Tja Kristersson verkar ha gjort sig ovän med den konservativa falangen i moderaterna ikväll (samt självklart med SD anhängarna) men jag tror inte att det räcker för att locka tillbaka de moderater som gått till centern.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-03 22:32:31 följande:
    Det är väl ingen vågad gissning att samtliga kandidater kommer säga nej till sd-samarbete. Detta kommer dock anses obetydligt när vi tittar tillbaka om 20 år.
    På Kristersson lät det det som om att man skulle kunna tänka sig att förhandla med Löfven men inte med Åkesson och chanserna för en regering över blockgränsen bör öka dramatiskt om moderaterna helt stänger dörren till SD (om inte alliansen samtidigt går kraftigt framåt i opinionen, vilket inget idag pekar mot).

    Frågan är om moderata kärnväljare tycker att en regering över blockgränsen är ett bättre alternativ än vad decemberöverenskommelsen var?
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-03 23:21:41 följande:
    Klart att en blocköverskridande regering är bättre än dagens rödgröna regering. Men det är inte så enkelt med blocköverskridande saker. Det är stora skillnader. T.ex med synen på vinster i välfärden, som bara var dagens fråga.

    Ett större problem är om alla partier går samman "mot" SD. Det kommer leda till ett 50-50-förhållande SD mot resten. Vill vi verkligen ha det så?
    Min fråga var om vilket moderata kärnväljare tycker är bäst (om de får välja); decemberöverenskommelse som moderaterna var en del av eller att moderaterna och alliansen inleder ett regeringssamarbete med socialdemokraterna och miljöpartiet?
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-09-03 23:56:11 följande:
    En och annan nybliven C-väljare som tidigare var M-väljare kan nog gå tillbaka efter Kristerssons besked ikväll. Det som har någon praktisk betydelse är dock ifall M kan locka tillbaka väljare som helt lämnat Alliansen. Då är det ju positivt med hans tydliga avståndstagande från den så skadliga decemberöverenskommelsen och att han är fast besluten att försöka få igenom så mycket av M:s och Alliansens politik som möjligt oavsett valresultat.

    Tittar man runt lite ser man att M-väljare och före detta M-väljare överlag verkar positiva medan de som är mest negativa framför allt är M:s politiska motståndare och då inte minst sossar.
    Nja på Twitter kokar det bland fd moderater som numera har sin hemvist hos SD och det är väl framförallt hos SD som moderater som lämnat alliansen har hamnat..
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-09-04 00:25:03 följande:
    Gör det?

    Exempel?
    Den här typen av kommentarer:

    "Ulf Kristersson bränner sina broar gentemot landets konservativa väljare redan innan han blivit vald. Bra jobbat. #svpol #svtagend"

    Sök själv på Twitter, det finns fler exempel..
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten