Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-05 21:41:16 följande:
    Du menar att dagens organiserade tiggeri inte är en rättsteknisk mardröm? Hur fungerar det med arbetsgivaravgift och inkomstskatt på tiggeriet enligt dig?
    Det är juridikprofessor Mårten Schultz som skriver att moderaternas förslag är en rättstekniker mardröm. Även framstående centerpartister, liberaler och representanter från MUF har under dagen kritiserat moderatförslaget..
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-05 22:45:23 följande:
    Av någon anledning sågas den som vill göra något åt problemet. Att man inte ens har något eget förslag är riktigt fattigt.

    Kritikerna missar helt att dagens ordning leder till att man kan leva påorganiserat tiggeri utan att någon skatt betalas in. Detta är olagligt. Ingen bryr sig. Hur kan det få vara så?
    De som utnyttjar tiggare bryter mot lagen men inte tiggare. I Sverige beskattas inte olagliga handlingar. Att beskatta olagligheter skulle skänka legitimitet till det som är olagligt.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-05 23:02:54 följande:
    Att tigga är ju inte olagligt, men det ger en inkomst. Således ska den beskattas.

    De som organiserar tiggeriet begår troligen inte heller något brott. Eller menar du att någon blivit dömd för att organisera tiggeri?
    Sluta sprid falska påståenden. Gåvor vid tiggeri är inte beskattningsbart.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-06 17:44:34 följande:
    Allt kan strida mot allt.

    Nuvarande tiggeriorganisationer betalar t.ex ingen skatt.
    Tänker du på när moderaterna tigger pengar från medlemmarna?

    moderaterna.se/ge-en-gava
  • KillBill
    Padirac skrev 2017-09-06 19:32:53 följande:
    Glöm inte att pengarna slussas genom lokala förbund och andra nära organisationer till Moder-partiet för att undkomma kravet på att redovisa var pengarna kommer från.
    Ska man förstå Man och nöjd som att moderaterna och Sverigedemokraterna undanhåller statskassan en massa skatteintäkter? Det låter allvarligt!!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-06 20:57:17 följande:
    Och vem i hela friden har påstått att gåvor inte skulle vara skattefria? Varför anklagar du mig för att argumentera mot det som ingen sagt, när detta är precis vad du själv gör.

    Jag skulle kunna hävda att himlen är blå. Det är ungefär lika relevant som att gåvor är skattefria.

    Det tiggaren tar emot är inte en gåva, utan ett bidrageller möjligen allmosa. En gåva är däremot alltid riktad till en individ.

    Du har dock rätt i att det inte är olagligt att tigga. Vem har påstått nåt annat? Förslaget från M går ju ut på att göra det just olagligt.

    Så du och någon totalt ointressant polis anser att tjust tiggare får åka svarttaxi helt lagligt. Intressant.

    REsten v ditt inlägg är väldigt förvirrat. I Sverige måste i princip alla betala skatt. Men du argumenterar för att just tiggare har rätt att nolltaxera, utan att löpa någon risk att schönstaxeras.


    Det är du som är förvirrad när du påstår att gåvor till tiggare ska beskattas.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-06 22:15:59 följande:
    Det är inte gåvor. Det är bidrag/allmosor. Är tiggeriet organiserat ska det definitivt beskattas. Varför i hela friden skulle just inkomst via tiggeri vara skattefri, när allt annat tokbeskattas?
    Så du anser att om jag ger en hemlös ett litet matbidrag (av mina redan beskattade pengar) så ska mitt bidrag besattas en gång till? Vad är nästa steg för dig? Ska barnens veckopeng också beskattas?
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-06 23:42:19 följande:
    Så du anser att om jag ger bilreparatören ett (ganska stort) matbidrag (av mina redan beskattade pengar) så ska mitt bidrag beskattas en gång till? Vad är nästa steg för dig? Ska barnens veckopeng också beskattas?
    Beskatta veckopeng? Nu gör du en logisk kullerbytta. Det är du som vill beskatta gåvor, inte jag.

    Ja självklart kan jag ge bilreparatören en gåva utan att detta ska beskattas (Så länge som bilreparatören inte utför några arbetsuppgifter till mig för att han får "gåvor").

    Du verkar ha en extremt felaktig bild av hur det svenska skattesystemet fungerar. Jag rekommenderar dig att läsa på vad som gäller innan vi fortsätter diskussionen.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten