Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    FDFMGA skrev 2017-07-25 13:04:13 följande:
    Nja, självrekryterade webbpaneler brister självklart i tillförlitlighet. 
    Alla är inte bekanta med forskningsrelaterade termer. Man kanske tror att man uttrycker sig i absoluta termer, medan det alltid handlar om relativitet.

    Om forskningen kommer fram till att rökare ofta än ickerökare dör i lungcancer kan ju någon få för sig att det betyder att ibland är det nyttigt att röka och att man dessutom kan säga vem som kommer att få ett långt liv trots sitt kedjerökande. Drömmer
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-25 13:18:03 följande:
    Haha, det var i dessa omröstningar SD alltid fick över 50 procent av rösterna.

    Nåja, jag delar inte skrikhögerns och SD-aktivisternas faiblesse för självrekryterade webbpanelerSkrattande
    Själv tyckte jag att det var ett tecken på bristande engagemang att man med de förutsättningarna inte lyckades komma upp i minst 75%.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-07-25 15:37:09 följande:
    Har aldrig skickat nåt till din inbox. Resten stämmer inte heller in på mig, men ha en trevlig dag.
    Men TJATA inte om det då! Vad får du ut av det här? Multo personangrepp med kommentarer om min intelligens och sedan "Ha en bra dag". 
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-26 23:24:36 följande:
    Skrikhögern är en högerpopulistisk åsiktsriktning som i Sverige främst tycks lobba för att SD ska bli en del av alliansen eller alliansens beslutsunderlag.

    Så de har en plan. Lite infamt av dig att jämföra dem med Jönssonligan, men ok då.

    Jag köper väl den benämningen även om Jönssonligan brukade ha en gemensam plan, medan nya Jönssonligan har lite sinsemellan oförenliga planer om man ska vara lite petig.
    Hahahaha!

    Fast direkt efter valet 2014 var det S det gällde. SD anser tydligen att de kan slå sig ihop med vem som helst och utelämna vem som helst i en regering, medan alla andra inte får slå ihop sig med varandra utan SD.

    Min bästis får inte vara din bästis
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-27 13:43:49 följande:
    Har jag verkligen kallat dig SD-aktivist?

    Jag tvivlar på det och gissar att du snarare har läst illa och på så vis missförstått något jag skrivit.

    Hursomhelst  tycker jag att skrikhöger och SD-aktivister är bra begrepp. i den bästa av världar skulle vi såklart helt avstå från pejorativa benämningar, men jag försöker i möjligaste mån tillämpa dem på åsikter snarare än personer.

    Jämför gärna med exemplet jag petade in några inlägg högre upp, där "Lill-Fritte är en grå skugga som hasar omkring och önskar att han var aktivist igen" Där handlar det inte enbart om öknamn på en personutan också om att man tror sig veta vad personen tänker och dessutom kryddar beskribvningen med att "Lll-Fritte hasar omkring.

    Alltså, jag är inte omedveten om hur jag använder språket, i bästa fall kan det få någon att reflektera över sitt eget, som när du kallade Fridolin för Frigolit eller möjligen när du skrev att jag tycks vara ur balans. Det kan du rimligen inte veta med mindre än att du plockat fram folieparabolen.

    Överlag är språket bland högerdebattörer kryddat med nedsättande benämningar. ta en sådan vanlig kommentar som "Du är bara PK". Vad den egentligen står för är påståendet du ljuger när du påstår att du tycker det du påstår att du tycker, och skälet till att du ljuger är att du är angelägen att inte sticka ut från det du anser vara den rådande samhällsnormen.

    Nåja, det ska bli intressant att se hur alliansen agerar nu. Min gissning är att Hultqvist blir kvar som försvarsminister ett par år till.
    Själv använder jag radikaliserade SDare - en problematisk grupp för M med tanke på SD-samarbete och inte minst för SD själva. Dessa trumpetande reaktionärer som spyr ut sin rasism helt öppet på hatsajter som Avpixlat, Friatider, Nordfront mfl, och som försöker bredda ut sig även här,  deras röster vill man ha men inte alltid rösterna
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-27 14:21:56 följande:
    Fast jag tror att gränsen mellan hatflocken på avpixlat och "vanliga" sverigedemokrater är flytande.

    Det kommer ju ständiga avslöjanden om förtroendevalda sverigedemokrater som deltagit i hatexcesserna. Det verkar också som avslöjanden om rasism, hot och hat inte skadar SD utan snarare att anhängarna piggnar till när de får exempel på att SD går att känna igen bakom "PK-skyltfönstret".

    För övrigt har vi ju en ständigt återkommande gäst här på FL som tillhör de mer radikaliserade av de radikaliserade. Den personens uppträdanden brukar ofta uppskattas av övriga sverigedemokrater på Familjelivs samhällsforum.
    Kanske ska man även tala om radikaliserade moderater som så gärna söker sig till och bekräftar dessa radikaliserade SDare.

    Hen som återkommer till "negerns ursprung"?
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-27 19:25:35 följande:

    Enligt TT har C ångrat att man gav efter för Kinberg Batras behov av att framstå som handlingskraftig gentemot skrikhögerfalangen inom M.

    www.svd.se/kallor-alliansen-forsoker-dra-sig-ur


    "Allianspartiledarna har redan lämnat en öppning för att dra tillbaka misstroendehotet om något "nytt framkommer som förändrar bedömningen".

    Detta nya kan då vara konstitutionsutskottets granskning? Utan resultatet av granskningen kan naturligtvis alliansen ändå uppleva att förtroendet är förbrukat för ett statsråd, men på vilka grunder?

    Luktar eftertankens kranka blekhet.



    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-29 15:34:11 följande:
    Blockpolitiken är död och om inte de både blocken inser detta tror jag att Frankrikes exempel med ett nytt parti som ställer sig vid sidan om den klassiska striden mellan socialdemokrati och borgerlighet men säger nej till extremismens odlande av inskränkthet kommer att få en efterföljare i Sverige.
    Kanske det: Mobila monarkin
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Kalle SE skrev 2017-07-30 00:41:59 följande:

    Vår Riksdag är en folkvald församling vars representanter man kan tycka vad man vill om MEN vitsen med demokrati är att man lyssnar på sina motståndares argument och bemöter dem med respekt.

    Tyvärr driver 7 partier mobbning mot det 8:e partiet på ett sätt som ingen skulle acceptera utanför Riksdagen. Detta leder till den amerikaniserade pajkastningsretorik med polarisering och rent fiendskap såväl i Riksdagen, i media, i samhället och även inom familjen vid köksbordet.

    När SD tillåts medverka i en debatt vet man efter debatten mer om programledarens politiska uppfattning än om SD:s politiska program.

    Moderaterna skördar nu frukterna av att ha kastat paj i stället för att debattera och ökar därmed politikerföraktet och samhällspolariseringen!


    I en demokrati får man välja vem man vill samarbeta med och vem man vill välja bort att samarbeta med. Jag hoppas Sverige kommer fortsätta vara en demokrati där man får fortsätta att välja sina samarbetspartners.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Borgaren skrev 2017-07-30 11:40:07 följande:
    Håller med dig,
    men... grundlagen säger att all makt utgår ifrån folket, det är alltså inte Löfvens förvirrade tolkning av makt som gäller.  Den senaste utvecklingen har kanske fått svetsaren att förstå?
    Grundlagen säger inget om att alla politiska parter/partier måste samarbeta med alla politiska parter/partier.

    Vad är Löfven förvirrad om? Efter valet 2014 bads han av riksdagens talman att bilda regering - vilket han gjorde. Jag hade hellre sett en borgelig regering, men de fick inte tillräckligt många röster. Det är så det fungerar i en demokrati. Vad är problemet?
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten