Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka
    KillBill skrev 2017-07-09 23:26:00 följande:

    Hur tänker du nu? Om man assimilerar ett minoritetsfolk så finns det inte längre något minoritetsfolk och om man bara anser att vissa delar av folkningen ska assimilera sig (med krav på att helt överge sin kultur, sitt språk och sitt sätt att leva) så är man väl de facto rasist.


    Tänker???

    "Assimilation (från latin assimilátio, 'göra lik, efterbilda'), eller assimilering, syftar på den process genom vilken en minoritet, om processen är fullständig, helt överger sin egen kultur så att de ursprungliga kulturskillnaderna försvinner."
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-09 23:47:55 följande:
    Jag lyssnade på Kinberg Batras tal.

    Jag tycker faktiskt synd om henne. Hon tvingas slå vilt omkring sig för at framstå som handlingskraftig och verkar samtidigt så obekväm med det budskap hon tvingas förmedla.

    Som dumheten att villkora en förhanding som enskilt parti - när alliansen ska framstå som en allians -innan förhandlingen ens börjat. Inte alls märkligt att den mer erfarne Jan Björklund tar henne i örat.

    Kinberg Batra är ju egentligen skärpt, trots att hon inte är en lantisSkrattande, hon måste ju våndas över att tvingas framföra budskap från de knäppgökar som numer tycks häcka i M-ledningen.

    Tja, gökar häckar förstås inte - men ingen regel utan undantag.

    Det är synd om Kinberg Batra.
    Det är ju ingen förhandling öht utan hon ställer ultimatum, gör om vi säger annars går vi. Hon kanske vill slippa vara med?
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-07-09 23:56:59 följande:
    Det där är ju en motsägelse. Att man överger betyder ju inte att man blir lakadan som någon annan.
    Diskutera gärna detta med klyban. Ni verkar ha ungefär samma förutsättningar.
  • nihka
    Moderno skrev 2017-07-10 10:43:02 följande:
    Kan de inte få fortsätta att vara minoritetsfolk? Varför måste samer (t.ex.) försvenskas mot sin vilja? 
    Klart de får. Inga partier förespråkar assimileringspolitik, förutom SD.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-07-13 19:07:49 följande:

    Det handlar inte om status. 1977 uttalade Sveriges riksdag att samerna är ett urfolk i Sverige men först 22 år senare (år 1999) erkändes samerna av riksdagen som en nationella minoritetet. Om det hade handlat om status så skulle riksdagen de facto ha nedgraderat samerna när den erkände samerna som minoritetsfolk. Hör du inte hur befängt det låter? 

    Samerna är alltså både ett folk, ett urfolk och en nationell minoritet och om det kan du läsa mer om på samernas egna sidor på nätet. Varför har du så svårt att acceptera detta? 

    Nu tycker jag att det är hög tid för dig att svara på min fråga om hur du ser på judar, romer, sverigefinnar och tornedalingar. Anser du att riksdagen har gjort rätt när den har utsett dessa grupper till nationella minoriteter? Det skulle också vara intressant om du ville utveckla vilka grupper som du menar bör assimileras.


     


    Ge upp! Du fattar väl att du inte kan vara både mamma, fru, syster och raketforskare SAMTIDIGT
  • nihka
    nattuw skrev 2017-07-20 13:24:13 följande:
    Tanken på en enad Allians med stöd från SD skrämde antagligen slag på den socialdemokratiska maktmaskinen och fick S effektiva propagandamaskin att gå på högvarv. Det har varit rätt intressanta att se hur S lyckats vrida på och demonisera en ide om ett samtal mellan två partier till något helt annat för att försöka splittra alliansen och därmed i praktiken krossa det enda alternativ som kunnat hota deras makt. Den intressanta frågan är om S kommer att lyckas fullt ut med sin söndra och härska teknik.
    Att ingen vill samarbeta med SD är naturligtvis ingen söndra- och härskarteknik från något håll. Det är att alla andra hellre jobbar ihop än med SD.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-21 08:15:40 följande:
    Har du informerat Annie Löff om att hon sagt detta.

    Skämt åsido. Jag begriper inte riktigt nyttan med att låtsas att C och L är beredda att samarbeta med SD.
    En del har lite svårt att skilja sin fantasivärld från det riktiga världen.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-21 10:07:05 följande:
    nihka skrev 2017-07-21 09:52:26 följande:
    En del har lite svårt att skilja sin fantasivärld från det riktiga världen.

    Javisst. Jag ville det vore... typ.

    Drömmer man om ett enat alliansblock så måste det vara oerhört frustrerande att veta att den möjligheten var en realitet tills KD och M bröt decemberövernskommelsen. Då blir det nog lätt att i stället hänge sig åt fantasier där L och C efter valet kommer att kapitulera för SD:s rasism, SD:s Rysslandsvurmande, SD:s kvinnosyn och SD:s förakt för vetenskap.
    Alliansen har väl inte skrivit på något livstidskontrakt. De samarbetar väl i den mån de själva ser nyttan med det och Sverige fortfarande är en demokrati där partierna själva får välja vem de vill samarbeta med.

    AKBs samarbete med SD och (vissa) trafikfrågor går lite trögt, eller för att tala i klartext så är det obefintligt. Det fanns kanske inte så många trafikfrågor de var överens om, så SD fick inte vara med ens efter allt det hallaballået.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-21 10:53:41 följande:
    Ja, jag vet att Kinberg Batra sa att viktiga frågor som integration och invandring vill hon göra upp med S i stället.

    Inte desto mindre öppnade hon för samarbete med ett rasistiskt parti.

    Hon ville dessutom fälla regeringens budget, att det inte blev något av med detta berodde inte på henne utan på Björklund och Lööf som inte i likhet med henne är beredda att sätta sig i Åkessons knä.
    Därav moderaternas problem med väljarflykten.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten