Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-07-21 20:14:15 följande:
    Som alltid: inga problem med sjävrekryterade paneler.

    Dina fake news om detta är bara tröttsamma.
    Som oftast har du bara ditt tyckande i bagaget när du uttalar dig. Här kommer lite rediga fakta i ämnet från SCB och Statistikskolan: 

    "Ett problem med webbpaneler är att de inte kan företräda människor som inte använder webben."


    "En kanske viktigare fråga är själva urvalsförfarandet, hur personer väljs ut till panelerna. "Sannolikhetsurval" är en metodik som sedan mitten av 1900-talet har legat till grund för de flesta undersökningar för samhällsstatistik som baseras på urval." 

    "Det förekommer i och för sig att webbpaneler rekryteras utifrån sannolikhetsurval. Men bortfallet ligger ofta över 90 procent, vilket är avsevärt mycket högre än i vanliga undersökningar. Det skulle då behövas en synnerligen effektiv bortfallskompensation för att hålla kvaliteten under någorlunda kontroll."


    "Rekrytering till webbpaneler kan till exempel ske via reklam på internet, och detta är inte någon strikt slumpmekanism. Panelen som fås är självrekryterad: respondenterna har själva valt att delta i panelen, och urvalsförfarandet är okontrollerat. Då går det inte heller att säga hur stort bortfallet är. En risk är att panelen kan bestå av ?proffstyckare? eller en högljudd minoritet. Det hjälper inte att för den enskilda undersökningen göra sannolikhetsurval från en självrekryterad panel, eftersom detta inte blir ett sannolikhetsurval från populationen."


    "Senare års forskning om metoden med webbpanelundersökningar har visat att undersökningar från självrekryterade webbpaneler ofta har sämre tillförlitlighet än ?traditionella? undersökningar med sannolikhetsurval, även efter bortfallsjusterande vägning. Dessutom varierar tillförlitligheten mer."


    "I dagsläget bedöms inte undersökningar från självrekryterade webbpaneler genomgående hålla den kvalitet som krävs för officiell statistik och annan samhällsstatistik."

    https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Undersokning-fran-webbpanel--sa-fungerar-det/

    I klartext: forskning visar att resultat från självrekryterande webbpaneler ofta är av undermålig tillförlitlighet.


  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-07-22 00:16:41 följande:
    Väljer att inte bemöta dessa personangrepp. Ha en trevlig dag.
    Jag upprepar tills budskapet går in:  Eftersom du inte bara är otrevlig och pepprar dina inlägg med personangrepp så de försvinner utan är fullständigt faktaresistent har jag inget intresse av att diskutera något mer med dig.

    Fortsätt att inbilla dig att undersökningar som ligger ute på Göteborgs Universitet med länkar till undersökarnas professionella bloggar där de diskuterar sina undersökningsresultat är lögn. Jag vill inte befinna mig ens i  närheten av din paranoida föreställningsvärld.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-22 01:45:50 följande:
    Tja, politik är ju det omöjligas konst.

    Det kan inte uteslutas att SD lägger sig platt för en alliansregering.

    Alternativet är ganska okej för mig som inte anser att skillnaderna mellan alliansen och S är så särskilt stora.

    Det skulle rimligen innebära slutet för SD, ett kravlöst parti som ser alliansen förhandla med S i alla viktiga politiska frågor som t ex budgeten eller invandringspolitiken.

    Frågan är bara vart SD-sympatisörena och de mest radikala skrikhögeraktivisterna ska ta vägen i så fall. 

    Till ett nybildat lite radikalare SD, SD (R) ?
    Det är ett jävla tjat om att man ska prata med SD. Tröttsamt. Det räcker med att säga "Hej" och "Hejdå" och påminna dem om hur oförenlig deras ideologi är med samtliga andra partiers. Sedan står det SD fritt att rösta för eller emot alla andras förslag. Hur svårt kan det vara?

    De radikaliserade SDarna får väl göra som vanligt - häcka inom SD och lufta sig på främst Avpixlat, Friatider, Petterssons blogg och Nordfront. SD är inte ett funktionellt parti utan en spretig samling reaktionärer, men så länge mellanmjölksÅkesson är partiledare utan makt kommer han att klara av att hålla ihop partiet. Kittet inom SD är ju främst gnället och inte något framåtsyftande varför de verkar någorlunda överens inom partiet utan en egentlig plan för något.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-22 08:17:58 följande:
    Jo, Kinberg Batra kan kanske diskutera vägstandarden utanför Noppikoski med Åkesson.

    Åkesson är ingen idiot, han kommer naturligtvis att kräva inflytande över invandringspolitiken.
    Nej, nej, nej, det var de annalkande samtalen kring färistar i Noppikoski som Åkesson hade i åtanke när han så, så glatt ställde upp sig för handskakningsbild med AKB.

    Eller exakt! Och därför flyr folk M.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-07-22 10:29:25 följande:
    Väljeråterigen att inte kommentera dessa personangrepp.
    Jag fortsätter att upprepa tills budskapet går in:  Eftersom du inte bara är otrevlig och pepprar dina inlägg med personangrepp så de försvinner utan är fullständigt faktaresistent har jag inget intresse av att diskutera något mer med dig.

    Fortsätt att inbilla dig att undersökningar som ligger ute på Göteborgs Universitet med länkar till undersökarnas professionella bloggar där de diskuterar sina undersökningsresultat är lögn. Jag vill inte befinna mig ens i  närheten av din paranoida föreställningsvärld.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-07-22 10:35:37 följande:
    Själva poängen är väl att man ökar chansen att få igenom sin egen politik om man kollar hur andra partier ställer sig.
    Jag fortsätter som sagt att upprepa tills budskapet går in:  Eftersom du inte bara är otrevlig och pepprar dina inlägg med personangrepp så de försvinner utan är fullständigt faktaresistent har jag inget intresse av att diskutera något mer med dig.

    Fortsätt att inbilla dig att undersökningar som ligger ute på Göteborgs Universitet med länkar till undersökarnas professionella bloggar där de diskuterar sina undersökningsresultat är lögn. Jag vill inte befinna mig ens i  närheten av din paranoida föreställningsvärld.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-22 10:38:18 följande:
    Haha, du har nog aldrig kört genom Orsa Finnmark, behovet av färistar lär vara försumbart där.

    Fast tack för att du lärde mig ett nytt ord.

    Själv tror jag att Kinberg Batra skulle behöva en hel uppsättning färistar för att hindra den moderata valboskapen att söka sig till C och L för friskare grönbete.
    Har de inga kor eller andra klövdjur där alls? Supersmidig anläggning, effektiv och billig. AKB och Åkesson kan diskutera dess icke-vara eller vara samt placeringar i timmar. Keep 'em busy and keep 'em happy

    Jag vill kunna rösta på moderaterna, men det här med SD-samarbetet är en deal breaker. 
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-07-22 12:04:26 följande:
    Men varför vill du rösta på moderaterna? Är det för att de lägger sig platt för vänsterpolitiken?
    Jag fortsätter att trumma in budskapet: Eftersom du inte bara är otrevlig och pepprar dina inlägg med personangrepp så de försvinner utan är fullständigt faktaresistent har jag inget intresse av att diskutera något mer med dig.

    Fortsätt att inbilla dig att undersökningar som ligger ute på Göteborgs Universitet med länkar till undersökarnas professionella bloggar där de diskuterar sina undersökningsresultat är lögn. Jag vill inte befinna mig ens i  närheten av din paranoida föreställningsvärld.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-07-22 10:34:08 följande:
    Åh, så gulligt. Och så 2010. Och så icke-fungerande längre ...

    Försöka "smutsa ned" mig genom att påstå att jag är "positiv till SD". Som om det skulle vara något hemskt.

    Du vet att jag är Alliansväljare.

    Och jag är lika "positiv till SD" som jag är positiv till andra partiers enskilda förslag som ligger i linje med vad jag tycker.

    Ett bra politiskt förslag är ett bra politiskt förslag oavsett vem som levererar det och det är denna tanke som AKB förde fram i januari och som en majoritet av Alliansens väljare, och drygt 8 av 10 moderater och kristdemokrater, håller med om

    ----.

    Vad gäller sakfrågan är det fake news från dig som alltid.

    Och då är det ändå du som sagt att det där med opiionsundersökningar och hur de fungerar - det har du inte så mycket koll på.
    Du är uttalat pro-SD. Om du tycker det är "smutsigt" eller inte ändrar ju inte det faktum att du är pro-SD.

    Ja, det är många som backar AKB när det gäller hennes planer på att diskutera sådant som (vissa) trafikfrågor med SD. Planerna verkar dock ha kommit av sig.

    Gällande den undermåliga tillförlitligheten med resultat från självrekryterande webbpaneler är det dags att du tar till dig den forskning som styrker att så är fallet. Se tidigare länk.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-07-22 12:17:03 följande:
    Jo ålgkor.

    Att köra genom Orsa finnmark vintertid och nattetid är en märklig upplevelse.

    Den gången jag hade en citroen med franska nerver och en ovana att bara lägga av när man skulle köra om var det inte så kul att bli stående i 20 graders kyla och med känslan att avståndet till civilisationen var ungefär lika långt som till Andromedagalaxen.

    Den gången la bilen förresten av utan att jag körde om, fanns liksom inget att köra om.

    Jag tycker Åkesson borde kräva belysning längs E45.an i sina samtal med Kinberg BatraSolig
    Eller i ljuset av det du har berättat heldragen mittlinje
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten