Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-07-11 20:44:34 följande:
    Alliansen kommer självfallet att föra samtal med alla. Det måstedu väl ändå inse vid det här laget. T.o.m Annie sa ju att det tillhör vanligt hyfs att man samtalar med varandra.

    Om man tar det med hoppande majoriteter så kan Alliansen rösta igenom fråga för fråga. Vad är problemet?

    För sd skulle det vara jordens jätteseger att få ett litet litet erkännande för sitt inflytande i någon viktig fråga såsom regeringsfrågan. Och så länge invandringen håls på Löfvén-nivå kommer få sd-väljare att gå i taket.

    Jag tror S kommer landa på c:a 25% i valet. S-väljare vill inte ha med S i Alliansen.
    Jag tror inte att du har förstått vad Annie Lööf och Jan Björklund har förklarat vid så många tillfällen att det egentligen inte borde vara möjligt att undgå att förstå.

    Till och med några av Familjelivs mest ihärdiga SD-krigare har förstått situationen och framträder numer som alliansanhängare som anser att alliansen sviker om de inte samarbetar med SD.

    Det är klart att det finns många moderater som anser att ett samarbete med SD är önskvärt, problemet är bara att avskyn för vad SD står för är kompakt inom C och L.

    M kan säkert överleva som parti trots samarbete med rasismen, för L och C skulle samarbete innebära politiskt självmord.

    Vi kommer att få en alliansregering om SD nöjer sig med att passivt ge alliansen sitt stöd, det vill säga att inte ställa några som helst krav på inflytande över alliansens politik.

    Enligt Jimmie Åkesson kommer SD att kräva inflytande i för dem viktiga frågor.

    Så ser det ut och detta är orsaken till att man plötsligt kan notera en ny företeelse - alliansväljare med rasistvokabulär - alltså den där gamla vanliga dyngan med markörer som kulturberikning, import, våldtäktsbenägna etcetera.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-12 17:25:47 följande:
    Man kommer att lösa de frågor du oroar dig för. Sd kommer på ett diskret sätt få igenom några för dem viktiga frågor, där Alliansen inser att detta kan vara bra för Sverige.
    Mm, jag förstår att du behöver tro det.

    Det är ju också långt kvar till valet så varför ta ut besvikelsen i förskott.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2017-07-13 04:31:00 följande:
    Exakt, det är väl egentligen bara miljömupparna som inte håller med där.
    Så kan det förstås te sig om man har synnerligen klena insikter om skillnaderna i svensk politik.

    Till exempel skulle säkert USA:s president Donald Trump kunna få för sig något sådant om han för en stund avvek från sitt narcissistiska studium av sig själv och gjorde ett kort nedslag i svensk partipolitik.

    Nåja, hursomhelst i det långt från bara "miljömuppar" som anser att alliansen inte kommer att kunna samarbeta med sverigedemokraterna och att det därför kommer att bli en blocköverskridande regering efter valet.

    För övrigt är väl "miljömuppar" ett uttryck som främst används av personer med liten eller obefintlig förmåga att formulera sina tankar i beskrivande ord.

    Ha nu en skön dag där du verkligen tar hand om dig självSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-12 23:03:19 följande:
    Men det är ju faktiskt självklart att man kommer lösa detta.

    Tror du verkligen Alliansen kommer acceptera en ekonomisk vänsterpolitik me skattehöjningar och fler bidrag bara för att man ogillar sd's hjärtefråga?

    Idag är ju nästan alla partier överens om att massinvandring var en dålig idé.
    Nja, jag tror inte att det egentligen är så oerhört stora skillnader inom svensk politik, om man bortser från SD och kanske också V.

    Moderaterna hade sina största framgångar när de i många avseenden hade som strategi att lägga sig nära S politiskt.

    En regering som bestod av exempelvis S, c och L skulle självklart föra en politik som tog större hänsyn till C och L än en regering som består av S och MP och som är beroende av stöd från V.

    Det är egentligen inte så svårt att förstå, lika lite som det är svårt att förstå att C och l menar allvar med att de inte sätter sig i en regering som är beroende av SD.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-13 16:57:43 följande:
    En regering bestående av S, C och L får troligen ingen egen majoritet. Något stöd från mp+v lär de kunna glömma i de flesta frågor. Och varför skulle högerblocket stödja en sossebudget?

    De blir precis lika beroende av sd som alla andra alternativ utan egen majoritet.

    Dessutom skulle nog L få möta sotdöden i detta scearie. Sansade Alliansväljare vill ju inte att deras röst ska leda till nån fucking sosse-regering.
    Jo, en mittenregering får troligen egen majoritet.

    så här såg det ut i senaste Svensk väljaropinin som är en sammanvägning av olika opinionsundersökningar

    Socialdemokraterna: 28,4
    Miljöpartiet: 4,2
    Vänsterpartiet : 7,9
    Sverigedemokraterna: 18,6
    Moderaterna: 16,3
    Kristdemokraterna: 3
    Liberalerna: 6
    Centerpartiet: 12,7
    Källa: Svensk väljaropinion

    S + C + L får där 47,1 procent

    medan övriga partier som kommer in i riksdagen får 47,0 procent.

    Jag kan medge att övervikten inte är forkrossande men mittenpartierna har ju också medvind i opinionen så avståndet kommer att vara betydligt större till valet. Räknar man dessutom in MP i ett mittenunderlag är skillnaden redan nu förkrossande stor- Men jag tänker mig att de blocköverskridande förhandlingarna resulterar i att C och L dumpar M medan S dumpar V och MP.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-14 23:09:37 följande:
    sd kommer få mer än 18,6. Kd klarar sig säkert, det brukar de göra.

    Denna typ av mätning tenderar att addera övrigas felaktigheter.

    Den dagen C eller L går ut med att deras röster är att betrakta som MP-röster så kommer de få problem.
    Du utgår från att C och L och deras väljare har samma inställning som du till samarbete med SD, så är det inte - endast en nästan försumbar andel av dessa partiers väljare kan tänka sig en SD-beroende regering.

    Det blir antingen en ren S-regering efter valet eller en mittenregering. Jag tror det vore bäst för Sverige att det blir en mittenregering och jag skulle tro att det blir en mycket kompetent regering.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-15 00:03:55 följande:
    Sorry,

    En ren s-regering är omöjlig och dessutom sd-beroende.

    En mitten-regering är omöjlig av lätt insedda politiska skäl.
    Politik är det omöjligas konst.

    Du ska se att du kommer att bli överraskad  över vad som är möjligt efter 2018Solig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    anaxo skrev 2017-07-15 21:53:42 följande:

    Menar du att vi blir av med vår demokrati, samt inte får ha kvar några fri o rättigheter ett samhälle 100 år tillbaka i tiden?


    Nej, jag menar att vi sannolikt får en mittenregering efter valet 2018, helt i enlighet med våra demokratiska traditioner.

    Däremot förstår jag inte din kommentar, men det kan vara detsamma.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-16 00:12:29 följande:
    Det är redan idag möjligt att förpassa vänsterkartellen till opposition.
    Allt är möjligt, men det är möjligast att C och L föredrar ett SD som saknar möjlighet att påverka regeringspolitikenSolig
    man och nöjd skrev 2017-07-16 00:14:47 följande:
    Gå och rösta ni små väljare. Sen leker politikerna lite Robinson och tolkar valresultat efter eget behag.

    Ja, det är ett märkligt system vi har. Det kallas demokrati och innebär att man röstar på det parti man anser bäst företräder ens åsikter.Systemet finns inskrivet i Sveriges grundlag.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-16 15:48:47 följande:
    Då har jag nyheter till dig. SD har inflytande idag och kommer ha inflytande framöver. De hade inflytande redan under Allians-regeringen. C och L kan inte ändra på detta. Vad de än gör kommer SD fortsätta ha inflytande.

    Tror du C och L kommer vinna något på att helt överge sin egen politik för att bli stödpartier åt Löfvén? Ska förlöjliga sig själva genom att även stötta MP? Allt prat om att företagande och arbete ska löna sig är bara luft menar du? Du har aldrig tänkt på att det finns en mindre svartvit skala. Om man får igenom väldigt mycket av sin egen politik så kan det vara värt att bjuda på nån liten mumsbit till någon annan? Men du tror alltså att C och L hellre lägger sig platt i 4 år till?

    Ja, tanken med vår demokrati var god. Man ska rösta på den som företräder ens egna åsikter. Men du förespråkar ju att diverse partier ska leka Robinson och lägga sig platt. Syftet ska tydligen vara att undvika att väljarnas åsikter återspeglas i politiken. Det är där någonstans demokratin uphör att fungera. När de förtroendevalda sviker förtroendet och har en hemlig agenda utöver den man gick till val på.

    Vad tror du händer när väljarna känner sig lurade? Om jag ska ställa två alternativ mot varandra. Låt oss säga ett parti vars politik jag sympatiserar med, men om har en historia av att lhjälpa motsatt politik vinna omröstningar. Eller också har jag ett alternativ med lite sämre politik, ja - i vissa frågor en vidrig politik . men de står åtminstone för sin politik och backar inte en millimeter i riksdagen. Är det så konstigt att det senare partiet vinner mark?


    Nej, jag tror att L och C kommer att få stort inflytande över den politik en mittenregering kommer att föra. 

    Nej, jag förespråkar inte att C och L ska lägga sig platt, jag utgår från att de dels ser till vad partiernas väljare önskar, och andelen C- och L-väljare som kategoriskt tar avstånd från SD-samarbete är förkrossande stor - och dels att C och L har varit tydliga angående SD-samarbete eller beroende, så det är inget svek att hålla fast vid den politik man förespråkar.

    Är man allmänborgerlig väljare och kan tänka sig en borgerlig regering som har SD med i sitt regeringsunderlag så ska man självklart inte lägga sin röst på liberala partier, bättre i så fall att rösta på M i förhoppning om att M ska konkretisera samarbetet med SD.

    Svek mot anhängarna kan man möjligen anklaga M för som å ena sidan vill samarbeta med SD men å andra sidan inte vill samarbeta med dem.

    Moderaternas politik i dagsläget kan ju sammanfattas med att de söker ett samarbete med SD utan att söka samarbete med SDTomte
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten