Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-06-27 00:10:48 följande:
    Håller inte med. Vi hade ju en sd-stödd Allians.regering 2010-2014. Vad har ändrats menar du? Vänstern gjorde ju ett stort nummer av att sd röstade som Alliansen i över 90% av omröstningarna. Så problemet torde vara litet.

    Jag har inga önskedrömmar avseende Alliansen. Kommer inte ens att rösta på dem. Jag röstar inte på partier som ej respekterar demokratin.

    Något passivt stöd tror jag inte heller på från sd. Men jag tror Alliansen kan köpa dem relativt billigt.

    Det där dravlet om att du överlåter fantasier till mig kan du stoppa upp.
    Det som har ändratss är SD:s inställning.

    Jag skulle gissa att Jimmie Åkesson skulle klassa dina fantasier om att SD inte skulle ställa krav på en alliansregering för i bästa fall naiva.

    Eller har du möjligen informerarat Åkesson om att när du lekar riksdag i ditt dockskåp så ställer inte Åkesson några krav på att alliansen ska tillmötesgå SD bland annat avseende migrationspolitiken.

    Han tycks ihte känna till att det är du som bestämmerSkrattande

    Blir du månne kränkt av hans krav?

    www.svt.se/nyheter/inrikes/akessons-krav-for-att-stodja-en-alliansregering
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-27 06:47:14 följande:
    Jag förespråkar dialog. Varför är du så rädd för en dialog?
    Ja, jag försökte med det genom att ställa frågan till vad du ser för alternativ till en S-regering.

    Du menade att antingen ska SD lägga sig platt för alliansen eller också ska alliansen gå SD till mötes.

    Jag tror att det är mer realistiskt att begära att SD inte ställer upp i riksdagsvalet men rekommenderar sina väljare att rösta på M. Och det i sig är hur osannolikt som helst.

    Förklara hur du tänker dig en alliansregering. Men dialog innebär inte att jag per automatik köper din förklaring.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-27 19:45:15 följande:
    Och jag har svarat att en ren Allians-regering är ett alternativ. Kan vara med hoppande majoriteter och minimala eftergifter till sd. Eller också kan det vara med sd som stödparti och fortfarande små eftergifter till sd.

    Att sd skulle lägga sig platt eller Alliansen gå sd till mötes är ord du lägger i min mun. Jag tänker mig lite mer som Löfvén sa inför valet 2014. "Efter valet sätter vi oss ner och förhandlar".

    Din tro ger jag inte så mycket för när det kommer till partier till höger om vänsterpartiet. PErsonligen är jag övertygad om att sd drömmer om nån slags inflytande. Därmed tror jag deras stöd kan köpas relativt "billigt".

    När jag skrev dialog så menade jag inte med dig, utan politiska partier emellan. Varför är det fel av S att prata med V? Eller M pratar med SD? Politik går väl ut på att få igenom det man tror på. Det kan man bara lyckas med genom samarbete.
    Politik går ut på att bland annat välja vem eller vad man är beredd att samarbeta med eller inte samarbeta med.

    C och L är inte beredda att samarbeta med eller göra sig beoende av SD.

    Det är utifrån dessa premisser jag frågar dig hur du tänker dig en alliansregering. Du svarade att det kunde ske urifrån samma former som existerade efter 2006. Men då bortser du från att SD ställer andra krav idag än 2006, de kräver bland annat inflytande över invandringspolitiken för att släppa fram en alliansregering, något sonm C och L och kanske heller inte M kommer att gå med på.

    Hade decemberöverenskommelsen fortfarande gällt så hade också alliansen också alliansen kunnat få regeringsmakten efter 2018 med passivt stöd från S, men den gäller inte längre.

    Alliansen är död såvida inte C och L förklarar att de är beredda att inkludera SD i regeringsunderlaget.

    De kommer inte att göra detta, om inte annat av ren politisk självbevarelsedrift.

    De kan ju enkelt se hur det gått för M som kollapsat trots att de är det parti som står närmast SD. Hur tror du att det skulle gå för liberaler?

    Politisk dialog på riksdagsplanet avgörs ju indirekt genom våra val i riksdagsvalet. Samtliga borgerliga partier var inför förra valet mycket tydliga avseende hur de skulle förhålla sig till SD.

    Att moderaterna svikit sitt vallöfte och drabbats hårt av detta borgar för att fler vallödten inte kommer att svikas.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-27 22:02:51 följande:
    Du kan inte idag veta vad C och L är beredda att göra efter valet. Hur många gånger sade Göran Persson blankt nej till att bli statsminister? Så sent som för nåt år sedan var samtal M och SD emellan otänkbart. Vi lever i en föränderlig värld. Dessutom har ju C och L redan regerat landet trots att man var beroende av SD i många omröstningar. Att utesluta detta alternativ torde vara orimligt.

    Nej , jag skrev ingenting om 2006. Då hade Alliansen egen majoritet och det kommer inte hända efter 2018. Jag talade om 2010. SD satt inte ens i riksdagen 2006 och kunde därmed inte ställa några krav. Vad SD ställer för krav idag har du ingen aning om. SD går självfallet ut hårt. Det brukar man göra i förhandlingar. Minns du att MP krävde: Nedläggning av Bromma flygplats; Stoppa förbifart Stockholm; Nedläggning av kärnkraften + nån ytterligare dårskap. Vad fick MP igenom av detta? Typ ingenting.

    Men om man inte ens pratar med varandra kommer man aldrig fram till någonting. Istället får man förvirrad vänsterpolitik med en massa skadliga skattehöjningar som driver jobb och exportindustri ur landet.

    Tyvärr lever ju DÖ så länga Allianspartierna lägger enskilda budgetar. DÖ-politik inger inget förtroende och är ett bojsänke för hela Alliansen. Självklart var de tvugna att göra sig av med DÖ, annars hade de inte haft en enda väljare kvar.

    Tänk efter själv. Vad hade du tyckt om att ditt eget parti lagt sig platt och släppt igenom en borgerlig budget?

    Hur menar du att M svikit sitt vallöfte. Hade man verkligen lovat att aldrig någonsin samarbeta i en enda trafikfråga där man tycker lika?


    Ja, om jag vore alliansväljare skulle jag ha se på dem som sabbade decemberöverenskommelsen med mer förakt än vad jag ser på dem som socialdemokrat.

    Hade jag varit C- eller L-väljare hade jag förväntat mig att jag kan lita på det mitt parti säger.

    Ärligt talat så tror jag att om C och L i morgon förklarade att de kommer att sitta i en regering efter valet som är beredd att förhandla med SD om exempelvis invandringspolitiken så tror jag att vi skulle få rödgrön majoriter efter valet.

    Nu är det ingen risk. Vad du förbiser är att det finns ett stort antal borgerliga väljare, och då i synnerhet i C och L-leden, som anser att SD är ett avskyvärt parti. Självklart finns det motsatsen också - även inom de liberala partierna - alltså personer som anser att SD är ett gott alternativ för alliansen att söka sig till för att få majoritet.

    Under tiden före SD så var styrkeförhållandena mellan blocken ofta jämna. Med SD:s rasism integrerad i alliansen skulle S ta hem en promenadseger i valet 2018.

    Ska man vara realist finns det egentligen bara ett alternativ till regering efter 2018 - ett blocköverskridande samarbete eller iofs möjligen en ren S-regering.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-06-27 23:58:24 följande:
    Allianssamarbetet fungerar utmärkt, åtminstone i sakfrågor. Det kommer inte uppstå någon oenighet i sakfrågorna av att man har lite olika syn på hur starkt stöd man behöver ha för att kunna bilda regering.
    Tror du att ledarna för de forna alliansparierna anser att samarbetet dem emellan fungerar utmärkt?

    Besvärjelser kan kanske vara bra - men passar väl bäst i kyrkan eller vid mer ockulta tillställningar.

    Men det är klart - om man bortser från verkligheten som ju bara är en irriterande futilitet - ja då fungerar allianssamarbetet alldeles förträffligt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-28 00:05:14 följande:
    Absolut! Jag tänkte helt enkelt att det röd-gröna blocket blev större 2014 och då fick de regera mha DÖ och sedan hade jag förväntat mig att alliansen skulle bli större 2018 och då skulle de få regera mha DÖ, vilket inte kommer att hända.

    Känns som man har bjudit motståndarlaget på något man nu inte kommer att få casha in på själv.
    Ja, det är helt obegripligt att alliansen inte droppade KD när de beslutade att bryta överenskommelsen på sin stämma.

    Det är mycket troligt att vi hade fått en alliansregering nästa år om alliansen förmått att hålla sig till träffade överenskommelser.

    Lustigt förresten att högerpopulister utgår från att S inte skulle ha stått fast vid överenskommelsen, ett tydligt exempel på hur man dömer andra efter egen moral.

    Självklart hade S stått fast vid uppgörelsen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-28 00:50:48 följande:
    DÖ var icke bindande. Inget tvingade vänstern att stå fast vid sin del av uppgörelsen efter valet.

    DÖ var det största sveket någinsin i svensk politik. Völjarna fick inte veta att deras röster skulle användas mot dem.

    Att gå in i valrörelse 2018 med DÖ i ryggen vore politiskt självmord. Varför rösta på fejk-partier som lägger sig platt. V och SD skulle ha vunnit massor av väljare som de enda tydliga alternativen.

    Man kan aldrig lita på vad en politiker säger.

    C och L skulle kunna göra som Löfvén. Visa tydligt var man står i alla frågor, men vägra ställa ultimatum innan man sätter sig vid förhandlingsbordet. Det är inga större problem.

    Vidare tycker jag det är bättre om partierna står för vad de är. Om det leder till rödgrön majoritet så får det väl bli så. Då är det iallafall demokrati. Alliansen är idag icke regeringsduglig hursomhelst. Sånt brukar väga tungt i själva valet.

    Varför skulle Alliansen lägga sig platt för en s-regering menar du? Alliansen inser såklart vilken enorm skada de tagit av DÖ. Normalt sett går oppositionen bra. Så är inte fallet nu. Det beror på en usel Allians. Det är Juholt-varning på Alliansen just nu.


    C och L förhåller sig till SD och högerpopulism på ett annat sätt än M gör.

    Visst skulle C och L kunna nonchalera det faktum att SD kommer att ställa krav på en borgerlig regering, krav som de inte kan gå med på utan att det blir tydligt att de valt att dansa efter Jimmie Åkessons pipa.

    SD skulle iofs som du önskar gå tillbaka till vågmästarrollen från 2006 och nöja sig med att ge en alliansregering sitt passiva stöd.

    Och i så fall hamnar "svarte petter" hos SD - partiet som sviker sina väljare och sina löften.

    SD kräver något av en blivande regering som ingen blivande regering är beredd att ge.

    Decemberöverenskommelsen var en metod att komma runt detta. En metod som hade cementerat blockpolitiken fram till 2022. Det finns bara en annan metod att få en regering som inte tvingas göra sig beroende av ett rasistiskt parti - och det är att man bryter upp blockpolitiken.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-06-28 10:26:27 följande:
    I sakfrågor. Som jag skrev i inlägget.

    De har olika uppfattningar i vissa formfrågor, exempelvis om man ska lägga en gemensam budget i höst.

    När det gäller politikens innehåll har man däremot lätt för att komma överens. Det kommer man fortsätta ha även efter valet.
    Mm, jag såg det och det stämmer väl till en viss del, även om det finns spänningar inom såväl den forma alliansen som inom de enskilda partier som ingick i alliansen.

    Jag tror inte att det skulle vara så lyckat med en gigantisk samligsregering efter valet, alltså en regering som inkluderade samtliga partier utom SD.

    Jag förstår iofs att man så här långt innan valet gärna betonar att hela alliansen är samlad vid ett blocköverskridande samarbete, men självklart förstår de ju att detta inte är rimligt.

    Polsk riksdag är ju ett begrepp för oordning, det vore synd om begreppet fick en synonym i "svensk regering".

    Men det är klart att låsningarna inte kommer att bli lätta att lösa upp - men alternativet är ju i så fall en ren S-minoritetsregering som bjuder in till överläggningar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-28 19:36:42 följande:
    Bra, du börjar inse att SD kommer gå från ingen påverkan alls till en marginell påverkan efter valet 2018. Och det är ju rimligt att sådant stort parti på den vinnande sidan får lite inflytande. Precis som V idag har visst inflytande på budgeten.

    Tyvärr lider vi fortfarande av DÖ-politiken. Jag kan doc försäkra dig om att alla partier måste bevisa att DÖ-politiken är stendöd om de ska kunna gå till val med trovärdighet. Om SD skulle stå kvar som den enda oppositionen kommer de gå mot 50%, ty så fungerar demokratin. Finns det ett val slutar det alltid ungefär 50-50.
    Hm, du har nog missförstått mig.

    Jag är övertygad om att vare sig C respektive L eller SD kommer att svika sina väljare och sin politik.

    Jag är som du kanske anat ingen större vän av SD - men jag tror att partiledningen inser att det vore en opinionsmässig katastrof för dem om de släppte fram en alliansregering utan att i gengäld kräva inflytande över bland annat invandringspolitiken.

    C och i viss mån L har ju officiellt linjen att SD ska lägga sig platt för en alliansregering, utan att kräva något i gengäld.

    Inte ens M är ju beredda att förhandla med SD om invandring - utan där vill de ha en uppgörelse med S.

    Du får gärna beskriva hur du tänker dig att vi ska kunna få en alliansregering?

    Själv ser jag som jag påpekat bara ett alternativ till en mittenregering, och det är en ren socialdemokratisk minoritetsregering.

    Jag föredrar nog en mittenregering framför en S-regering. Jag tror att en mittenregering skulle kunna göra skäl för det gamla talesättet att helheten är större än summan av de enskilda delarna. Jag tror alltså att en mittenregering skulle kunna vara riktigt, riktigt bra för Sverige.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-28 22:56:46 följande:
    Ibland tänker vänstern till:


    " target="_blank">

    Tror det hade kunnat vara vilken okunnig person från vilket parti som helst. Han för väl nöja sig med en hybrid från Toyota så slipper ha plug-in-problematiken.

    Var ditt inlägg ett exempel på att du inte har något svar på min fråga om hur du tänker dig att en alliansregering ska kunna komma till stånd.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten