Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Borgaren skrev 2017-07-09 11:26:22 följande:
    Förmodligen.

    Vi har en riksdag som innehåller en klar ickesocialistisk majoritet, ändå styr den rödgröna röran, Sverige är fantastiskt...  oppositionen är en samling mesar.
    Tvärtom.

    Stora delar av oppositionen visar inga som helst tendenser till att vänja sig vid den bruna stanken, när rasistpartiets ledare ylar om vilka svenskar som inte är välkomna i Sverige tar C och L avstånd från patraskets åsikter.

    Det känns bra av vi svenskar inte har drabbats av brunrötaSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Borgaren skrev 2017-07-09 11:54:45 följande:
    Tvärtom???  hur står det till med verklighetsförankringen?, om du räknar mandaten, och räknar en gång till?...en gång till kanske?

    Stank, det är väl det som osar från alla dina inlägg, kan du skriva ett enda inlägg utan din fobi ang. SD översvallar hela forumet?
    Nja, skrikhögerns åsikter påminner i mångt och mycket om beteendet hos ett bortskämt barn som gallskikande sparkar på Ica-golvet efter att mamma sagt nej till godis.

    C och L har sagt nej till SD - det hjälper inte att gråtskrika eller låtsas att C och L inte tillräckligt tagit avstånd från brunrötan.

    Det hjälper inte ens att en stor del av SD:s nätaktivister transformerats till besvikna alliansväljare som kräver att de borgerliga ska integrera brunrötan i regeringsunderlaget.Tomte

    Det blir inget av med det, farbror Löfven kommer att sitta kvar även efter 2018, såvida han inte träder tillbaka till förmån för tant Andersson.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Borgaren skrev 2017-07-09 12:19:27 följande:
     byt ut din flagga omgående!
    Nej varför det.

    Flaggan är gul och blå, inte brun.

    Märkligt att det Sverigefientliga klientelet tycks tro att den är brun och att den är deras egendom.

    Flaggan behåller jag, den är en symbol för mitt landSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-07-09 14:31:39 följande:
    Ny undersökning visar att AKB gör det rätta, enligt henens egna väljare.

    52% av moderaterna vill bilda en Alliansregering med stöd av SD.

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/pqlEW/a...

    Bara 14% vill göra det med stöd av S.

    Sedan fallerar undersökningen genom att inte ta med varje tänkbart utfall, ex mäts inte "delar av Alliansen bildar med stöd av SD" och inte heller mäts alternativet "en gemensam regering ihop med SD".

    Hur som haver är det uppenbart att en majoritet av moderatväljarna vill jobba ihop med SD, på något sätt, efter valet.

    För KD verkar siffran var ännu högre.

    Vilket stämmer bra ihop med de undersökningar som gjordes efter M-beskedet i februari.

    M:s väljare och KD:s väljare är kraftigt för ett samarbete med SD.
    Nu handlar det ju om en en panel av personer som har som hobby att tycktrycka på nätet och naturligtvis måste man ta resultatet med en skopa salt.

    Inte desto mindre visar resultatet den tydliga skillnaden mellan de liberala partiernas väljare där nästan ingen kan tänka sig en regering som behöver stöd från SD och moderatväljarna.

    Om M ska gå i takt med sina anhängare så ska det nog inte bli Ulf Kristersson utan någon annan som efterträder Kinberg Batra.

    Har de ingen lämplig, Hanif Bali har ju fel namn och bakgrund om än rätt åsikter, kanske de kan värva Kent Ekeroth
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-07-09 14:48:43 följande:
    Och Annies skräck - att behöva välja mellan SD och Löfven:

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/dVM51/l...

    Gissningvis blir svekdebatten efteråt mindre om hon röstar aktivt emot Löfvven och sedan kliver av men passivt stödjer AKB som statsminster som i-  sin tur bygger stödet på SD.
    Nja, du länkade just till en undersökning som tydligt visade att centerns väljare har svårt att uppskatta den bruna färgen.

    En MSD-regering är självklart endast en våt dröm för SD-vurmare av alla de slagSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-09 23:26:48 följande:
    Tror du C är nöjda med att fortsätta bedriva DÖ-politik och beundra sina resultat i opinionen? Det tror inte jag. Jag tror C vill ha en Allians-regering.

    Jag tycker inte hållningen mot sd är så tydlig. Det verkar som de kan sitta i en Alliansregering och hoppas på stöd från sd. I den mån man behöver prata med sd  överlåter de säkert detta åt m.

    Problemet löst.


    Knappst i verkligheten, men kanske i din drömvärld.

    Så här säger Annie Lööf:

    "Jag kommer inte sätta mig i en regering som kräver stöd eller är beroende av SD".

    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-07-09 23:32:22 följande:
    I sin desperation för att verka handlingskraftliga och tydliga går Moderaterna från förhandling till att försöka lägga ner lagen:

    www.dn.se/nyheter/politik/moderaterna-hotar-l.../
    Jag lyssnade på Kinberg Batras tal.

    Jag tycker faktiskt synd om henne. Hon tvingas slå vilt omkring sig för at framstå som handlingskraftig och verkar samtidigt så obekväm med det budskap hon tvingas förmedla.

    Som dumheten att villkora en förhanding som enskilt parti - när alliansen ska framstå som en allians -innan förhandlingen ens börjat. Inte alls märkligt att den mer erfarne Jan Björklund tar henne i örat.

    Kinberg Batra är ju egentligen skärpt, trots att hon inte är en lantisSkrattande, hon måste ju våndas över att tvingas framföra budskap från de knäppgökar som numer tycks häcka i M-ledningen.

    Tja, gökar häckar förstås inte - men ingen regel utan undantag.

    Det är synd om Kinberg Batra.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-09 23:53:54 följande:
    Varför skulle den vara beroende av SD?

    Vissa frågor kommer man att förlora, men så ser det ju ut redan idag.
    Varför. Därför att SD har förklarat att de kommer att ställa krav på en alliansregering.

    Men om SD lägger sig platt, det vill säga röstar för en alliansregering och en alliansbudget utan att få något i gengäld - ja då får vi en alliansregering nästa år.

    Ditt förslag att moderatern ska förhandla med SD medan C och L ska blunda för detta är inte så genomtänkt och verklighetsförankrat. 

    Även om du tillhör de moderater som inte ser ett samarbete med SD som ett bekymmer utan en möjlighet så borde det inte vara så svårt för dig att förstå att det går en mycket skarp skiljelinje genom allianspartierna och partiernas väljare där vissa föraktar och/eller avskyr det SD står för medan andra inte gör det.

    Skulle alliansen idag enas om att man efter valet kommer att samarbeta med SD och man offentliggjorde detta skulle vi ändå inte få en alliansregering utan i stället en massflykt av väljare till S.

    Det är tack och lov inte bara vänsterväljare som inte kan tänka sig att bjuda in ett rasistiskt och kvinnoföraktande parti till regeringssamarbete.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-11 00:53:29 följande:
    Hur ska sd med sina 25% kunna ställa krav på en Allians-regering. Detta kräver ju att sd,s,v och mp går ihop i ett misstroendevotum mott Alliansen. JAg har svårt att tro på detta scenarie.

    Sd kommer säkerligen rösta för Alliansbudgeten, det är jag helt säker på.

    Partierna pratar ju redan idag med varandra om att t.ex rösta bort någon minister. De kommer såklart fortsätta prata, det säger ju t.o.m Annie Lööf. Dina förhoppningar om en mittenregering är fullständigt orealistiska.

    Jag ser inte mig själv som moderat. Så länge DÖ-politiken lever får Alliansen ingen röst av mig.

    Man kan förakta SD hur mycket som helst. Ska man ha någon chans att regera landet så måste man förhålla sig till SD på något sätt. Du verkar tro att man kan låtsas som att SD inte finns.

    Vänstersidan har kommunisterna, högersidan har rasisterna. Vad är ditt problem?

    Alliansen kommer självfallet hålla frågan om SD öppen till efter valet. Det är bara säga när vi har ett valresultat så förhandlar vi. Enkelt.
    Jag tror att du överskattar det kommande M-tappet till SD när du ger SD 25 procent i valet, rimligare är nog i så fall att se just MSD som ett block som får kring en tredjedel av rösterna. Med 30 procent för de brunblå och 25 procent för SD blir det bara fem över till M.

    Visst kan man tänka tanken att SD lägger sig platt för en alliansregering och röstar för bildandet av en sådan (eller lägger ner rösterna) och dessutom röstar för den hypotetiska alliansens budget.

    Vad som talar emot ditt scenario är bland annat en person vid namn Jimmie Åkesson som sagt att SD kommer att ställa krav på en eventuell alliansregering.

    Min uppfattning är att man inte kan bortse från SD:s roll i politiken när man diskuterar SD:s roll i politiken. Du kan  heller inte bortse från C och L när du diskuterar hur alliansen kommer att förhålla sig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-07-11 17:55:13 följande:
    M+SD är inte ett realistiskt regeringsalternativ 2018. Därför är det meningslöst att se dem som ett block. Det är bara du som vill att de ska vara ett block som hjälper Löfvén att regera vidare. Dream on. Det kommer inte att hända. Att M skulle få 5% är inte heller det minsta realistikt. 25 till SD och 15 till M skulle kunna hända.

    Det är högst troligt att SD släpper igenom en Allians-regering. Du kan väl inte tro att man hellre vill ha Löfvén?

    Vad gäller budgeten så är det ju kaos redan nu, det kommer såklart fortsätta vara en utmaning att få igenom en budget - oavsett regering.

    SD är inte i position att ställa krav på någon. Däremot kan Löfvén tvingas välja mellan Alliansens budget eller SD's. Lycka till.

    Du kan inte bortse från att förhandlingar partierna emellan kommer leda till någon form av resultat. Det är i längden orimligt att vänstern ska regera när vi har en så otroligt tydlig högermajoritet. Det är upp till våra politiker att lösa detta, vilket de kommer att göra.


    SD släpper alltså igenom en alliansregering som inte kommer att förhandla med SD utan med S.

    Du är en drömmare. Det skulle vara politiskt självmord för SD:s del att hjälpa alliansen till makten utan att få något annat i gengäld än att de ibland kan få rösta för ett alliansförslag som de inte kunnat påverka.

    Jag skulle för övrigt tro att S till valet är ungefär lika stora som M och SD tillsammans och att S, C samt L tillsammans får en majoritet av riksdagsmandaten.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten