Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    nihka skrev 2017-06-13 19:54:43 följande:
    Om M byter partiledare och denne så här tydligt tar avstånd från SD kan jag tänka mig att åter igen stödja M.
    Om M byter partiledare och hen förklarar att "Det måste vara uteslutet för ett frihetligt parti som M att samarbeta eller förhandla med ett säkerhetspolitiskt opålitligt och ohämmat populistparti som har rötterna i nazism och vit makt-rörelse"

    Då ska jag äta upp den hatt jag inte har.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-13 23:55:46 följande:
    Om Odenberg kommer tillbaka lär du tappa den respekten snabbt. Brukar fungera så.
    Det har jag svårt att tänka mig.

    Det handlar inte om att jag anser att han står för en politik som stämmer med min uppfattning utan om att han är en av få moderater som står rakryggad.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-13 23:53:50 följande:
    Nej, det är du som är ute och cyklar. Faktum är att jag aldrig ens hört någon kalla sig själv för brunhöger.

    När etablissemanget fortsätter att håna de som blir åsidosatta så skapas ett förakt. Kalla dem brunhöger, kalla dem nazister, kalla dem vad du vill; de kommer göra vad de kan för att få dig och övrig pk-elit att bli förbannade.

    Självklart är det ingen som kallar sig brunhöger, men det hindrar knappast mig från att kalla dem brunhöger.

    För övrigt är det ingen som kallar sig pk-elit heller, vilket inte hindrar dig från att kalla mig pk-elit.

    Men ett samarbete mellan SD och M har en mycket tydlig brun färg, medan jag aldrig kommer att tillhöra din tänkta pk-elit.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-14 07:21:37 följande:
    Ja, det är du som kallar m för brunhöger och det är lika mycket värt som när jag kallar v för kommunister, även om det ligger närmare sanningen.

    Fredrik Virtanen med anhang är ju pk-elit, men moderaterna är inte brunhöger.

    Jag är dock beredd att erkänna att du inte är någon pk-elit. pk räcker.
    Moderat samarbete med rasister kan kallas brunhöger.

    Pk-elit är däremot bara ett hjälpord för personer som har ett ständigt pockande behov av att förklara att de själva minsann är fritt tänkande.

    Ett slags evig förlängning av den politiska tonårstillvaron där de behöver stöd och bekräftelse från likasinnade, men vill man vara snäll och använda en eufemism kan man nöja sig med att påstå att det tillhör den centrala diskursen inom skrikhögernSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-15 00:29:23 följande:
    PK är ett kodspråk som används av högerextremister och andra generellt missnöjda människor där det största missnöjet ligger i att andra inte delar deras dystopiska världsbild.
    Javisst.

    Men det har också funktionen att det signalerar att man själv klarar det andra inte gör - att se genom lögnerna.

    Man kan inte nog understryka hur skitnödigt angelägna de här personerna är att ständigt visa hur självständigt tänkande de är. Och detta gör de genom att krama en gemensam språklig snuttefilt i stället för att försöka formulera den kritik man anser sig ha.

    Nynarcissismen är tröttsam och antiintellektuell.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Idag kan vi komma att få uppleva alliansens sista försök att agera som en enhet.

    Det skulle i så fall kunna bli riktigt intressant om de ger S möjlighet att skicka över Svarte Petter i form av Jimmie Åkesson slutgiltigt till alliansen.

    Somliga, läs Kinberg Batra skulle förmodligen reagera med förtjusning medan andra mer skulle se det som ett erbjudande som närmast motsvaras av filmen Gudfaderns beryktade erbjudande man inte kan tacka nej till.

    Med skillnaden att det här är möjligt att se över konsekvensernaSolig

    www.dn.se/nyheter/politik/alliansen-gor-gemensam-sak-mot-skattehojningar/


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-16 01:18:09 följande:
    Behövs väl inget självständigt tänkande för att bli paranoid.
    Nej, inte i den variant där man som del i en grupp ägnar sig åt att odla paranoida föreställningar.

    Ge fan i att försöka rubba min paranoida världsbild, typSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-16 10:06:59 följande:
    Jepp, Ju fler som lämnar moderaterna i bemärkelsen inte kommer rösta på M igen desto högre andel vill att M ska samarbeta med SD.

    Flera andra partiers sympatisörer verkar kunna tänka sig att haka på AKBs planer om att samarbeta kring trafikfrågor som exempel på frågor där kunde finnas en gemensam syn.

    På vilket sätt majoriteten av de kvarvarande i M vill samarbeta med SD är dock oklart, men jag misstänker att det skulle bli tal om en regelrätt exodus om M skulle tillkännage planer på ett regeringssamarbete med SD.
    Jag skulle tro att det är så de högerradikala inom M resonerar. Ett tänkt regeringssamarbete mellan M och SD där de liberala partierna tvingas ta ställning till att antingen ge ett passivt stöd till MSD eller också samarbeta med S.

    På så vis kan man lägga anvaret för en så kallad socialistisk politik på ett eventuellt blocköverskridande samarbete som C och L deltar i och försöka locka allmänborgerliga väljare till MSD - alternativt framstå som ett parti som styr Sverige i en komplicerad situation där man förmått anpassa sig till SD:s existens genom att ge dem ansvar och på så sätt även neutralisera dem.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-16 11:49:31 följande:

    Om extremisterna vill förena sig i nya konstellationer kan naturligtvis övriga göra samma sak. Det konstiga är att extremisterna är så emot att andra går ihop mot dem. Det är tydligen bara de själva som får omgruppera sig  - enligt dem själva alltså. Jag tycker det är fullt naturligt att de mörkblåa förenar sig med SD. Vad som däremot inte känns naturligt för mig iaf är att de mörkblåa ska vara tongivande inom M.
    Jag är så pass gammal att jag minns moderaternas hatdrev mot exempelvis Olof Palme, så jag ser nog mer Reinfeldtepoken som en anomali inom partiet då de lockade väljare med en ny politik som utmanade S på områden som S hade trott skulle vara deras egna för all framtid.

    De nya moderaterna med Schlingmann, Reinfeldt och Borg var oerhört skickliga och då i synnerhet i fråga om att framstå som oerhört skickligaSkrattande

    Nu har moderatpendeln slagit tillbaka och partiet lamslås av oförmåga att veta vart man vill vara på väg.

    Jag kan tänka mig hur förargerligt det måste vara för vissa moderater med tanken att om SD-väljarna bara röstade M i stället skulle de få den politik de vill ha, men att då i stället se att trianguleringen gentemot SD bara leder till att M tappar väljare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-16 13:09:20 följande:
    S var rödare förr och Palme var rödare än Löfven så det var inte konstigt att S och M stod längre ifrån varandra då.

    S gick också hårt ut med herrefolkets (de rika kapitalisternas) utsugning av arbetarklassen jadajadajada och hade andra tricks för sig som när Palme beskyllde Adolfsson för att smita från att svara i debatten när han faktiskt hade anmält i förväg att han skulle avvika ett visst klockslag.

    Mm. Ulf Adelsohn och Carl Bild är tydligen medansvariga för Palmes död enligt somligas sätt att resonera kring attentatet mot Trump:


    " target="_blank">



     
    Ja, det var tuffare men i det stora hela ärligare då - framförallt skulle ingen ha anklagat M för att vara medskyldiga till Palmes död, även om hans Holmér lyckades sabba utredningen med ett kurdspår som ett exempel på att fnoskighet inte är något nytt fenomen.

    Ja, S idag har blivit betydligt mer moderata politiskt medan moderaterna lyckats med konststycket att bygga delar av politiken på att försöka locka till sig personer med hög fnoskighetskoefficient.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten