Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-06-03 10:16:30 följande:
    Göteborgsposter och Alice Teodorescu uppmanar Moderaterna och Alliansen att fundera på om man ändå inte skall inleda ett samarbeta med SD.

    I grund och botten handlar ställningstagandet om  Socialdemokraternas vägran att samarbeta med andra om det itne sker på sossarnas egna villkor:

    www.gp.se/ledare/teodorescu-kliv-inte-i-stefa... 

    "Liksom vad vi har att vinna, förutom ryggdunkar på sociala medier, på att SD etablerar sig som ett starkt parti som låser det parlamentariska läget utan att det någonsin tvingas till civilisering och ansvarstagande? 

    Det är med andra ord ett problematiskt val hur man än gör, med risker som kan vara svåra att överblicka. Men alternativet kan inte vara att fortsätta med det borgerliga självskadebeteendet som innebär att Löfven på obestämd tid tillåts abonnera på makten, i vart fall inte för den som tror att det finns ett värde med ideologisk mångfald för den demokratiska utvecklingen. Det är nämligen ingen slump att Löfven, som säger sig vilja bryta upp blockpolitiken, inte aviserar att han står beredd att bli vice statsminister i Anna Kinberg Batras alliansregering och på så vis skänka Sverige en stabil majoritetsregering."

    Det är nog ungefär så nära som GP kommer att komma ett öppet uppmanande att ta sig an SD.
    Hm, skrikhögerns uppmaningar till liberala partier att integrera rasismen i den politiska handlingsplanen blir allt enträgnare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-04 18:19:04 följande:
    I stort sett alla s.k statsvetare (vad vet de egentligen?) är vänsterorienterade.

    Antalet respondenter har ensamt ingen påverkan på trovärdigheten. Man kan ju ha frågat 1 miljon och fått 11000 svar.
    Det är de säkert om du relaterar till din egen position på höger-vänsterskalan.

    Men om du hade lite bättre överblick skulle du kunna föreställa dig själv  längst ut på högersidan på en fotbollsplan där du gapar över att alla de andra spelarna spelar på vänsterkanten - men med hjälp av din tänkta överblick skulle du då kunna se att de övriga är hyfsat spridda över planenSkrattande

    Jag gissar att statsvetare är såväl hyfsat orienterade som rätt väl fördelade utefter höger-vänsterskalan.

    Jag har noterat att det är vanligt att man misstar kunskap för vänsteråsikter på FL, så behöver det inte vara i verkligheten - man kan inte alltid utgå från att Familjelivs generellt sett synnerligen okunniga högerdebattörer är representativa för andra än sig själva.

    Personligen tror jag att FL:s högerdebatt är ett fenomen som så att säga spiller över från Flashback - och där pågår det ju någon slags tävling bland högerrösterna om att briljera i minsta möjliga kunskap och tankearbeteSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-04 20:45:22 följande:
    Jag har noterat att vänster-anhängare tenderar att sätta sig själva på väldigt höga hästar; få för sig att de har monopol på kunskap; anse att allt till höger om Lars Ohly är högerextremism.

    Min egen position på skalan har nog ingen betydelse för dig eftersom den ligger till höger om v så anses jag med automatik som högerextremist.


    Tycker du.

    Tror du att det beror på att du permanent har fällt upp folieparabolen - du vet den där du tar in alternativa fakta som att så gott som alla statsvetare är vänster.

    Själv tycker jag nog att skrikhögern är en av de mest fnoskiga företeelserna vi haft i Sverige sen början av 1900-talet då det tutades om att mänskligheten skulle gå under och uppslukas av svansen till Halleys komet.

    Faktaresistens är en nygammal företeelseSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-05 00:00:54 följande:
    Du tjatar väldigt mycket om fakta, men har väldigt lite i den vägen att komma med.

    Fakta är att alternativ fakta kan vara lika sanna/osanna som Aftonbladet.
    Tja, rent principiellt har jag inget att invända mot bekräftelseforum där skrikhögern kan putsa på varandras dumheter och uppnå någån form av tillfredsställelse genom detta.

    Men nu påstod du att så gott som alla statsvetare är vänster.

    I ankdammen kan man kvacka om sådant och få uppleva tillfredsställelsen i att de andra ankorna snattrar bekräftande - men FL är ett allmänt forum där man saker inte blir sanna bara för att man kvackar ut ett påstående.

    Vilka belägg har du för att så gott som alla statsvetare är vänster?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    man och nöjd skrev 2017-06-05 01:56:31 följande:
    Finnish Economic Papers (2/2009) presenterar forskarna Niclas Berggren, Henrik Jordahl och Charlotta Stern resultaten från en enkät som skickades ut till 4301 akademiker (i princip samtliga doktorander, forskare och lärare inom sju discipliner vid 25 högskolor och universitet) och besvarades av 1512. Huvudfrågan gällde partisympati. Generellt håller företagsekonomer, nationalekonomer och jurister i huvudsak till höger. Ekonomhistoriker, statsvetare, genusvetare och sociologer lutar åt vänster.

    Nu kan du springa tillbaka till ankdammen och kvacka vidare om skrikhöger. Kanske fortsätta skylla dina egna tillortakommanden på andra?
    Aha, 40 procent rödgröna och 30 procent alliansen för statsvetare i en webbenkät där bortfallet var besvärande högt.

    Men det verkar väl rimligt och mycket långt ifrån det du kvackade om, att så gott som alla var vänster. 40 procent är inte ens hälften - och mer än hälften måste det vara för att det ska bli en majoritet. Och mycket, mycket mer än hälften för att det ska bli nästan alla.Skrattande

    Inte skyller jag skrikhögerns tillkortakommanden på något annat än att narcissismen innebär att man knappast har tid till något annan än att kråma sig och söka bekräftelse som vore man USA:s president Donald Trump.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-05 05:51:58 följande:

    " target="_blank">

    Hm, så ryssarna har börjat dokumentera skrikhögerns aktiviteter.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-06-05 11:15:10 följande:
    Sundell har en twitter för den som undrar.

    SCB:S undersökning är i praktiken värdelös att referera till eftersom de har ett bortfall runt hälften. Detta oaktat vad andra institut har. Detta eftersom SCB frågar slumpmässigt och du då msåte gissa omd et rä i huvudsak SD:Are som inte svarar och i så fall i vilken omfattning.

    Webbaserad mätningar på förregistrerade individer har i praktiken noll bortfall eftersom de använder en helt annan metod där de de ibland frågar (säg) 4000 personer och av de svar som kommer in väljer ut - baserat på individens svar vid registrering - en representativ grupp på (säg) 1500 och där med kommer fram till ett svar.

    Eller utgår från det omvända, tittar i registret och ser till att tillräclikgt många män 50-65 i Jämtland som registrerat att de sympatiserar med Fi svarat på frågan.

    Så för webbaserade föränmälda paneler finns inte problemet med bortfall på samma sätt eftersom de redan från början riktar in sig mot vissa demografiska grupper.
    Mot bakgrund av den betydelse SCB:s stora partisympatiundersökning tillmäts av de politiska partierna och den jämförelsevis mycket stora publicitet undersökningen får så får man anta att statistikerna på SCB, media och de politiska partierna ännu inte nåtts av de senaste rönen från skrikhögerns spetsforskare smile2.gif

    Tänk att de som vill peta Kinberg Batra och hoppades på 14 procent för M i SCB inte hade förstått att det är tycktryckarna i Sentio som man ska pejla stämningen hos.smile2.gif
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-06-05 11:26:58 följande:
    Ja, ja, ja. Du tror att Statistiska Centralbyrån använder sig av undermåliga mätmetoder. Varför blir jag inte förvånad.

    Och en självrekryterande webbpanel är ju såå tillförlitlig. Tror jag genast ska registrera mig som SDare och bestämma mig för att Fi får min röst nästa gång.
    smile2.gif
    Haha.

    Det funkar också. Jag testade Yougov när det begav sig.

    Jag får fortfarande propåer om att jag ska tycktrycka för dem - trots att jag aldrig tycktryckt utan bara ville testa hur lätt det var att manipulera systemet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-06-05 12:16:03 följande:
    Det är matematiskt i praktiken omöjligt att manipulera en YG-undersökning.

    Jag tog mig tiden en gång att visa matematiken i en tråd om saken.

    Möjligheten att manipulera ett partis resultat med en (1) procentenhet hade samma odds som att dö av ett blixtnedslag (eller var det meteorit i huvudet?).

    Det som undersökningar som YG gör så mycket bättre än telefonundersökningar är primärt att de tar bort en del av Bradleyeffekten.
    Med all respekt för dina matematikstudier. Men mot bakgrund av att du i tråden jag länkart till påstår att 40 procent är en fjärdedel så kanske du borde öva lite  på den mer grundläggande matematiken innan du börjar med statistikstudierSkrattande

    Inlägg 34 tror jag att det var där du blixtsnabbt räknar ut att 40 procent är en fjärdedel.

    gamla.familjeliv.se/Forum-26-65/m77615756-1.html&searchField=3&searchRange=5&searchSort=1&searchLocation=2&doSearch=S%F6k&searchDisplay=2&ts=1
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten