Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-06-04 20:54:12 följande:
    Nej jag tror inte det. SCB tror det.
    Det är fel.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-04 23:58:21 följande:
    Nej, jag har såklart rätt.
    Nej, det är så klart fel.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-06-05 00:28:25 följande:
    Tja, rent principiellt har jag inget att invända mot bekräftelseforum där skrikhögern kan putsa på varandras dumheter och uppnå någån form av tillfredsställelse genom detta.

    Men nu påstod du att så gott som alla statsvetare är vänster.

    I ankdammen kan man kvacka om sådant och få uppleva tillfredsställelsen i att de andra ankorna snattrar bekräftande - men FL är ett allmänt forum där man saker inte blir sanna bara för att man kvackar ut ett påstående.

    Vilka belägg har du för att så gott som alla statsvetare är vänster?
    Inte så gott som alla, utan alla . För att göra ett bättre jobb än SCB har hen gått ut med en undersökning bland alla statsvetare och fått in svar från alla 8000 där alla har svarat exakt samma sak. Så vet hen att alla statsvetare är vänster plus att han vet att de inget kan. Antagligen baserat på att de är vänster
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-05 01:56:31 följande:
    Finnish Economic Papers (2/2009) presenterar forskarna Niclas Berggren, Henrik Jordahl och Charlotta Stern resultaten från en enkät som skickades ut till 4301 akademiker (i princip samtliga doktorander, forskare och lärare inom sju discipliner vid 25 högskolor och universitet) och besvarades av 1512. Huvudfrågan gällde partisympati.Generellt håller företagsekonomer, nationalekonomer och jurister i huvudsak till höger. Ekonomhistoriker, statsvetare, genusvetare och sociologer lutar åt vänster.

    Nu kan du springa tillbaka till ankdammen och kvacka vidare om skrikhöger. Kanske fortsätta skylla dina egna tillortakommanden på andra?
    Hahahahahaha! Så som du har hållit på och käftat om att en studie med en svarsfrekvens på 53,6% är värdelös pga av bortfallet, så vill du styrka dina egna galna påståenden om att "alla" statsvetare har vänstersympatier med en studie med en svarsfrekvens på ca 35%. Denna studie visar dessutom att 30% röstar borgerligt mot 45 % som röstar rödgrönt.

    http://www.medarbetarportalen.gu.se/News/gu-journal/innehall/Nyheter+Detalj//hur-rostar-akademiker-.cid943626?languageId=100000&skipSSOCheck=true

    Det är inte bara läsförståelsen som fattas för dig!


    ">

  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-05 01:58:40 följande:
    Tyvärr är det ju du själv som tror att det är korrekt att extrapolera.
    Det är fel.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-06-05 08:08:07 följande:
    Nu är del väl emellertid så att i den här typen av opinionsundersökningar så räknar man ett bortfall på 65% som jämförelsevis högt och ett bortfall på 46% som jämförelsevis lågt så

    man kan faktiskt kritisera den ena och acceptera den andra med samma logik.
    Alldeles för avancerat resonemang för att uppfattas. Tydligen.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-05 08:19:53 följande:
    Slutsats: jag hade rätt. En galen överrepresentation åt vänsterhållet.

    Sen kan du gärna visa var jag skrivit att svarsfrekvensen allena gör en undersökning värdelös.
    Slutsats: du hade FEL. Femton procents övervikt åt ena hållet är inte "en galen överrepresentation". Undersökarna själva kallade gruppen som läste statsvetenskap för "mittenämnen med viss vänsterinriktning"  utifrån gruppindelningen "högerämnen, mittämnen med viss vänsterinriktning och vänsterämnen".

    Sedan kan du gärna visa var jag har påstått att du har skrivit att svarsfrekvensen alena gör en undersökning värdelös. Du hade ju ett par till ogiltiga argument som att SCB hade "kalibrerat"  sina resultat - alltså fuskat. Och inga belägg för det. Förstås.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-05 08:21:30 följande:
    Om alla hade svarat hade vörmodligen sett en ännu kraftigare övervikt åt vänsterhållet.
    "Tyvärr är det ju du själv som tror att det är korrekt att extrapolera."

    Räknar du på samma sätt i riksdagsvalet, alla som röstar blankt eller inte röstar alls har vänstersympatier?

    Tror din kompass är lite off. Jag kan ju använda mig själv som glasklart exempel som blivit kallad vänsterextremist i åratal här av bekännande individer på extremhögerkanten och de som föredrar halvmesyren SD. Jag har röstat på moderaterna i alla år. Det är alltså lite si och så med verklighetsuppfattningen bland mobben.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-06-05 11:15:10 följande:
    Sundell har en twitter för den som undrar.

    SCB:S undersökning är i praktiken värdelös att referera till eftersom de har ett bortfall runt hälften. Detta oaktat vad andra institut har. Detta eftersom SCB frågar slumpmässigt och du då msåte gissa omd et rä i huvudsak SD:Are som inte svarar och i så fall i vilken omfattning.

    Webbaserad mätningar på förregistrerade individer har i praktiken noll bortfall eftersom de använder en helt annan metod där de de ibland frågar (säg) 4000 personer och av de svar som kommer in väljer ut - baserat på individens svar vid registrering - en representativ grupp på (säg) 1500 och där med kommer fram till ett svar.

    Eller utgår från det omvända, tittar i registret och ser till att tillräclikgt många män 50-65 i Jämtland som registrerat att de sympatiserar med Fi svarat på frågan.

    Så för webbaserade föränmälda paneler finns inte problemet med bortfall på samma sätt eftersom de redan från början riktar in sig mot vissa demografiska grupper.
    Ja, ja, ja. Du tror att Statistiska Centralbyrån använder sig av undermåliga mätmetoder. Varför blir jag inte förvånad.

    Och en självrekryterande webbpanel är ju såå tillförlitlig. Tror jag genast ska registrera mig som SDare och bestämma mig för att Fi får min röst nästa gång.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-06-05 11:26:43 följande:
    Mot bakgrund av den betydelse SCB:s stora partisympatiundersökning tillmäts av de politiska partierna och den jämförelsevis mycket stora publicitet undersökningen får så får man anta att statistikerna på SCB, media och de politiska partierna ännu inte nåtts av de senaste rönen från skrikhögerns spetsforskare smile2.gif

    Tänk att de som vill peta Kinberg Batra och hoppades på 14 procent för M i SCB inte hade förstått att det är tycktryckarna i Sentio som man ska pejla stämningen hos.smile2.gif
                 
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten