• Spaceman

    Ketchup på Spaghetti - Normalt eller oacceptabelt?

    Som rubriken lyder. Vad tycker ni? här i sverige är det väl nästan självklart att man får ta ketchup på pastan men i stora delar av övriga världen så är det tydligen fullständigt oacceptabelt.

  • Svar på tråden Ketchup på Spaghetti - Normalt eller oacceptabelt?
  • elyse

    Jag har aldrig ketchup. Någon ost är det oftast.

  • Anonym (B)
    Klickerträna skrev 2016-09-01 00:31:06 följande:

    Beror på vad man har för pastasås till ju.

    Är den på tomatsås/ketchup/tomatpuré så får man ta på ketchup EFTER att man smakat och tycker att det "behövs".

    Men gud nåde den som öser ketchup på min hemlagade mat utan att ens ha smakat först. Eller om såsen är "vit" och inte har tomat i. Utan är gjord på tex creme fraîche eller grädde. Det blir giljotinen direkt. Utan att passera gå.


    Palla var ketchup-polis när man bjuder på mat. Mina gäster får såklart ta hur mkt ketchup till vad de vill här hemma. Hur psycho är man om man ba "nej!!! Ingen ketchup till denna gräddsås till pastan!!"
  • Anonym (B)
    Jag är bara jag skrev 2016-09-01 11:29:52 följande:

    Alla gör som de vill. Personligen äter jag inte ketchup eller tomatröror ö.h.t, men andra får ju det om de vill. Finns ju de som t.o.m har ketchup på palt!


    Exakt.

    Haha och pannkakor?! Konstigt. Personligen tycker jag ketchup är äckligt.
  • Anonym (Ohyfs!)
    sextiotalist skrev 2016-09-01 11:43:46 följande:
    Jag gillar inte heller ketchup, men det är inte något syntetiskt skit. Utan smaksatt tomatpuré.
    Själv gillar jag senap till en del rätter som folk gärna ha ketchup till (jag ogillar smaken ketchup så mycket att när jag beställer  hamburgare så ber jag att de inte har på någon ketchup)
    Kanske inte. Men det smakar syntetiskt med allt jävla socker som är tillsatt i ketchup. Det känns inte som naturlig tomatsmak. Då smaksätter jag hellre med ren tomatpure på tub/burk som har en mycket mer framträdande tomatsmak eller varför inte krossade tomater, eller soltorkade?
  • Anonym (qq)

    har man bara pasta och inget till, kan jag ha ketchup. Har jag däremot köttfärssås eller kyckling eller så, nej då har jag inte ketchup. Däremot får väl folk göra som de vill. varför ifrågasätta just ketchupen av allt vi sätter i oss?

  • Anonym (Ohyfs!)
    Anonym (B) skrev 2016-09-01 14:48:02 följande:
    Palla var ketchup-polis när man bjuder på mat. Mina gäster får såklart ta hur mkt ketchup till vad de vill här hemma. Hur psycho är man om man ba "nej!!! Ingen ketchup till denna gräddsås till pastan!!"
    Det handlar om att visa respekt för värden/värdinnan, som har ansträngt sig med maten för gästernas skull. Jag ser det som en ren förolämpning då jag alltid brukar göra egen god tomatsås till pastan på naturliga råvaror (de gånger jag inte serverar köttfärssås eller carbonarasås till)

    Jag ser dessutom alltid till att krydda så det blir lite mer smak (lagom kryddning naturligtvis). Duger inte detta utan de ändå ska smeta på en massa ketchup, så blir de aldrig bjudna till mig på middag igen.
  • Anonym (B)
    Anonym (Ohyfs!) skrev 2016-09-01 14:54:56 följande:

    Det handlar om att visa respekt för värden/värdinnan, som har ansträngt sig med maten för gästernas skull. Jag ser det som en ren förolämpning då jag alltid brukar göra egen god tomatsås till pastan på naturliga råvaror (de gånger jag inte serverar köttfärssås eller carbonarasås till)

    Jag ser dessutom alltid till att krydda så det blir lite mer smak (lagom kryddning naturligtvis). Duger inte detta utan de ändå ska smeta på en massa ketchup, så blir de aldrig bjudna till mig på middag igen.


    Måste vara jobbigt att vara så lättkränkt :)
  • Anonym (Ohyfs!)
    Anonym (B) skrev 2016-09-01 14:59:26 följande:
    Måste vara jobbigt att vara så lättkränkt :)
    Du vet kanske inte vad det innebär att visa respekt?

  • Frontline
    Anonym (Ohyfs!) skrev 2016-09-01 14:54:56 följande:
    Det handlar om att visa respekt för värden/värdinnan, som har ansträngt sig med maten för gästernas skull. Jag ser det som en ren förolämpning då jag alltid brukar göra egen god tomatsås till pastan på naturliga råvaror (de gånger jag inte serverar köttfärssås eller carbonarasås till)

    Jag ser dessutom alltid till att krydda så det blir lite mer smak (lagom kryddning naturligtvis). Duger inte detta utan de ändå ska smeta på en massa ketchup, så blir de aldrig bjudna till mig på middag igen.
    Fast bara för att du kryddar så det blir lite mer smak så kanske jag vill ha mer smak.

    Men å andra sidan om jag anstränger mig och bjuder på mat så inte fasen gör jag nåt rätt med pasta och tomatsås eller köttfärssås..
    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Anonym (D'archangel)

    Många tomatsåser mår bra av en klick ketchup till.


    En polare brukade hälla ketchup på pizzan och det tyckte jag var lite väl.

Svar på tråden Ketchup på Spaghetti - Normalt eller oacceptabelt?