• Daniel12

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Jag har tillagat den på olika vis, smakat av men kan inte för mitt liv begripa varför folk ser det som exklusivare och godare kött än andra, billigare köttvaror. Därför drar jag slutsatsen att folk gärna framhåller att de äter Oxfile för att visa andra att de har råd att köpa den dyrare maten. Själv tycker jag Oxfile smakar ganska neutralt och lite tråkigt, och då har jag provat olika kryddningar.

    Jag föredrar hellre fläskfile, som är mycket billigare, har en köttigare konsistens och som får mer smak vid olika sorters tillagning. Varför måste kött överhuvudtaget vara mört för att det ska passa medelsvensson? Är det bara för att "alla andra" tycker så eller är det en egen uppfattning?

    Varför överhuvudtaget denna skrytkultur över hur dyr mat man har råd att konsumera? Tror man att man är något för att man har råd att köpa det dyraste? Tror man att maten gör människan? För oavsett hur fin mat man äter luktar det du skiter ut i toaletten ändå lika illa. Tror man att man får finare avföring om man äter finare mat, eller vad är grejen?

    Har aldrig riktigt förstått..

  • Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?
  • Förväntanstid
    Daniel12 skrev 2016-07-01 05:54:06 följande:

    Vad är det som är konstigt? Här på FL finns många som ljuger om allt möjligt. Vissa påstår att de tjänar 100 000kr i månaden, dvs i klass med de högsta politikerlönerna och att de har råd att unna sig precis vad de vill. Inte sällan är de ingengörer eller fil.kand. Naturligtvis äger de de finaste bilarna och flottaste villorna och äter restaurangmat med franskt uttal varje dag, när de i själva verket lever på soc eller är sjukskrivna och sitter och käkar pasta med stekt falukorv eller bacon.

    Vet du hur jag kan säga det? Jo det märks på deras sätt att uttrycka sig. Högutbildade människor uttrycker sig inte så simpelt som många här på FL gör. Det blir dessutom väldigt genomskinligt när man läser trådar där folk får berätta anonymt hur mycket de har i inkomst. Var och varannan verkar tillhöra övre medelklass eller överklass. Men på hunden känner man håren och har man människokännedom och lever lite i verkligheten istället för uppe i det blå, så begriper man att högutbildade människor knappast sitter och häckar på en sajt som Familjeliv för att skryta om hur bra de har det. De har nog fullt upp med annat om dagarna.


    Nu vet jag inte om du har rätt i att de ljuger eller ej men det går i alla fall inte att avgöra med hur de skriver. Nuförtiden använder folk ett tramsspråk privat. Folk stavar och skriver allmänt uselt och det smittar av sig i alla sammanhang.

    Själv ryser jag och undrar när jag själv ska drabbas.
  • Valkyria75
    K grrl skrev 2016-07-03 08:19:17 följande:

    Jag har alltid antagit att folk i gemen lagar till finkött för att de inte har kunskapen att tillaga annat.


    Tycker du att 'finkött' är lättare att tillaga?
  • K grrl
    Valkyria75 skrev 2016-07-03 16:25:49 följande:
    Tycker du att 'finkött' är lättare att tillaga?
    Nu var det lite spetsfundigt skrivet, men ja, jag tror att det lagas så lite mat generellt att många har bättre koll på hur man steker en oxfilé hel än en bit innanlår eller fransyska, till exempel.

    Nu svarade jag inte på din fråga, men så var den frågan inte riktigt ställd utifrån vad jag skrev, heller.
  • EnAnonumius
    K grrl skrev 2016-07-03 08:19:17 följande:
    Jag har alltid antagit att folk i gemen lagar till finkött för att de inte har kunskapen att tillaga annat.
    Det är inte råvarorna det går an på, det är kocken det går an på.

    D.v.s även om man har råvaror som tillhör toppklass så vet man inte hur man lagar till maträtten, trots toppklass råvaror, så kommer det ändå att smaka skit.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • K grrl

    ...och jag gillar nötfilé, men föredrar entrecoten och högreven. Sen tror jag faktiskt inte att det är särskilt imponerande/status/prestigefyllt att folk äter filé, jag tror att tiden som läggs på matlagningen är viktigare än priset i det avseendet.

  • K grrl
    EnAnonumius skrev 2016-07-03 17:23:34 följande:
    Det är inte råvarorna det går an på, det är kocken det går an på.

    D.v.s även om man har råvaror som tillhör toppklass så vet man inte hur man lagar till maträtten, trots toppklass råvaror, så kommer det ändå att smaka skit.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Ja, givetvis är det så.
  • Virriga Vera
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:55:36 följande:
    Men för  helvete, jag har inte någonstans missunnat någon att njuta av god mat! Det jag ifrågasätter är varför folk köper det dyraste, när de kan få en massa god mat för samma pris! Ständigt blir man misstolkad här, men det säger en del om hur ni tänker och värderar..
    De köper det för att de kan och vill. Det är väl det enda som du behöver veta. Om du sedan upplever det som skryt säger ju faktiskt mer om dig än om dem. Däremot så upplever jag faktiskt dig som väldigt skrytsam. Ingen har syörre livserfarenhet aän dig, ingen är bättre på att laga god mat av billiga råvaror o.s.v.
  • Daniel12

    Frågan återstår dock, varför man villigt betalar 4-600kr för en liten sketen bit kött, när man kan få annat gott kött för mindre än en femtedel av det priset. Men det är klart, har man råd så har man, men då ska man inte anse att det är "normalt" att ha råd med det, eftersom det kan ses som ett hån mot folk som lever på marginalen och är tvungna att vända på varenda krona. Att se det som "normalt" att kunna lyxa till det när man vill och känner för det är inget annat än skryt och att vilja verka förmer än andra. Så enkelt är det!

  • CarinaL26
    Daniel12 skrev 2016-07-26 08:25:36 följande:

    Frågan återstår dock, varför man villigt betalar 4-600kr för en liten sketen bit kött, när man kan få annat gott kött för mindre än en femtedel av det priset. Men det är klart, har man råd så har man, men då ska man inte anse att det är "normalt" att ha råd med det, eftersom det kan ses som ett hån mot folk som lever på marginalen och är tvungna att vända på varenda krona. Att se det som "normalt" att kunna lyxa till det när man vill och känner för det är inget annat än skryt och att vilja verka förmer än andra. Så enkelt är det!


    Man betalar vad man tycker det är värt. Beroende på ekonomiska förutsättningar kan olika personer ha olika uppfattning om vad något är värt. Har inget med skryt att göra. Så enkelt är det.
  • Daniel12
    CarinaL26 skrev 2016-07-26 08:30:41 följande:
    Man betalar vad man tycker det är värt. Beroende på ekonomiska förutsättningar kan olika personer ha olika uppfattning om vad något är värt. Har inget med skryt att göra. Så enkelt är det.
    Det ÄR skryt OCH ett hån, vilken mask man än väljer att klä det i. PUNKT!!!

Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?