Inlägg från: K grrl |Visa alla inlägg
  • K grrl

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Jag har alltid antagit att folk i gemen lagar till finkött för att de inte har kunskapen att tillaga annat.

  • K grrl
    Valkyria75 skrev 2016-07-03 16:25:49 följande:
    Tycker du att 'finkött' är lättare att tillaga?
    Nu var det lite spetsfundigt skrivet, men ja, jag tror att det lagas så lite mat generellt att många har bättre koll på hur man steker en oxfilé hel än en bit innanlår eller fransyska, till exempel.

    Nu svarade jag inte på din fråga, men så var den frågan inte riktigt ställd utifrån vad jag skrev, heller.
  • K grrl

    ...och jag gillar nötfilé, men föredrar entrecoten och högreven. Sen tror jag faktiskt inte att det är särskilt imponerande/status/prestigefyllt att folk äter filé, jag tror att tiden som läggs på matlagningen är viktigare än priset i det avseendet.

  • K grrl
    EnAnonumius skrev 2016-07-03 17:23:34 följande:
    Det är inte råvarorna det går an på, det är kocken det går an på.

    D.v.s även om man har råvaror som tillhör toppklass så vet man inte hur man lagar till maträtten, trots toppklass råvaror, så kommer det ändå att smaka skit.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Ja, givetvis är det så.
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?