Vad är egentligen en bra frukost för barn?
Vad tycker ni är en bra frukost för barn i skolålder? Dvs mättande, ger bra med energi att orka dagen och inte massa socker? Vad är optimalt om era barn äter till frukost och får ni dem att äta det?
Vad tycker ni är en bra frukost för barn i skolålder? Dvs mättande, ger bra med energi att orka dagen och inte massa socker? Vad är optimalt om era barn äter till frukost och får ni dem att äta det?
Mina äter fil/yoghurt naturell med lite honung eller sylt i, cornflakes/müsli och någon smörgås. Ibland äter de gröt eller stekt ägg. Jag är ingen sockerpolis, tycker deras frukost är bra. Gällande bröd varieras mellan ljust och mörkt/knäcke.
Oftast blir det soygurt med müsli ellr gröt med sylt och ett glas havredryck. En macka utan pålägg ibland.
Vi köper alltid naturell soygurt och müsli utan socker men det är mest en smakfråga. Blir för sött annars. Väljer grovt bröd framför vitt.
En dag ska jag bli en sådär som fixar fina frukostar med hemmagjord marmelad, nybakat bröd och massor med frukt som serveras på fina tallrikar och nymalet kaffe.
Vad finns det för osötat bröd att köpa? Jag tycker allt bröd verkar innehålla en massa socker, oavsett om det har ett bättre fullkornsinnehåll eller inte. Genommörkt tror jag inte fungerar för barnen. De äter typ Guldkorn, Harmoni, Lingongrova. Eller måste man baka själv?
Helt utan socker finns väl inte, men jag brukar i alla fall kolla att det är under 4g. Fazers rotfruktsbröd är en favorit. Den som är i skivor (så man kan rosta) har 1,6g sockerarter per 100g och dottern älskar den.
En liten omelett fylld med grönsaker är bra frukost, och går lika snabbt att göra som att bre mackor med pålägg.
Ex: Omelett med tomat, svamp, spenat och lite ost.
Går att variera i det oändliga. Finns det bacon eller köttfärs kvar sedan middagen igår? "Strössla" det på omeletten.