Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2022-05-12 19:08:47 följande:
    www.stockholmpride.org/uttalande-om-medborgerlig-samlings-deltagande-i-europride-park/

    "

    Som utställare i EuroPride Park ställs högre krav på politiska partier med deras aspirationer på att förändra vardagen för hbtq-personer än till exempel företag. Då Medborgerlig samling inte någonstans lyfter hbtq-frågor i deras partiprogram så fick styrelsen istället grunda beslutet på de hbtq-relaterade utspel som företrädare för organisationen gjort.


    Bland annat skriver partiledare Ilan Sadé i en krönika på Nyheter Idag att:


    ?Förresten, ?hbtq? och ?hbtq-person?. För egen del avskyr jag den där bokstavskombinationen, som låter som något slags psykiatrisk diagnos och buntar ihop människor på helt godtyckliga grunder. De sista två bokstäverna har ju inte nödvändigtvis någonting med sexualitet att göra?


    Samt


    ?Transvestiter och transsexuella har också lagts till [Homo- och bisexuella] gruppen på grund av den allmänna toleransen och välkomnandet av alternativa livsstilar som man möter i homomiljöer.?


    Där finns det uppenbar skillnad i synen på transpersoner. MEDs partiledare verkar vilja separera dem från den övriga hbtq-rörelsen vilket vi menar är både orimligt och historielöst. När upprinnelsen till hela Pride-rörelsen, upproret vid Stonewall inn i New York, skedde var en av förgrundspersonerna en svart trans-kvinna.

    ...


    Om ett politiskt parti vill skapa opinion i EuroPride Park så är det rimligt att det partiet har en hbtq-politik, det handlar inte om vilket parti det är, det handlar om att stå bakom festivalens värdegrund och vara relevant för festivalens besökare.


    Att ha en fastlagen hbtq-politik som är transparent och tydlig är viktig för att säkerställa en trygg miljö för våra besökare och för att veta var partiet faktiskt står i förhållande till våra besökares rättigheter.


    Medborgerlig Samling har i nuläget ingen hbtq-politik. Många av deras företrädare och sympatisörer verkar heller inte sympatisera med varken pride-rörelsen eller hbtq-rörelsen i stort, både utifrån vad som skrivits tidigare och framförallt utifrån vad som skrivits på sociala medier det senaste dygnet.


    Utifrån detta är det också märkligt att ett parti vill vara del av en festival de inte gillar eller värderingar de inte delar. ?äckliga hycklare?, ?vidriga homofober?, ?jävla svin? samt ?Prideflaggan brinner och det var ni som tände eld på den? är några av de påhopp som funktionärer för Stockholm Pride fått via sociala medier från företrädare och sympatisörer från Medborgerlig Samling. Det är oacceptabelt.


    Sedan beslutet har vi sett ett väldigt högt tonläge och även rena påhopp från företrädare och sympatisörer från Medborgerlig Samling. Vi vidhåller en vilja att föra sansade och konstruktiva samtal, men då kräver vi också att det sker med en normal samtalston.


    Alla medlemmar i Medborgerlig samling, precis som alla andra, är välkomna att delta på Stockholm Pride som privatpersoner."


    Min åsikt kvarstår. Att politisera Pride är i min mening enbart olyckligt.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-12 19:57:32 följande:
    Ja, det var väl det MED vill göra enligt pride.  Bra att alla MED-medlemmar var välkomna spo mprivatpersoner och inte som politisk rörelse.
    Ja, att bemöta relevanta åsikter i en öppen dialog är alldeles för vuxet.
  • Digestive
    AndreaBD skrev 2022-05-12 17:05:30 följande:
    Kan nån bara upprepa för mig vad det var som de ska ha exkluderat??? 
    SD och MED är väl vad jag kommer på på rak arm.

    Men det Rosa/Svarta blocket går såklart bra.

    https://www.expressen.se/nyheter/det-okanda-hotet-mot-sveriges-prideparader/

    - För flera år sedan var det nazisterna vi var rädda för, nu är det HBTQ-personer från våldsvänstern som är det största hotet, säger hon.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-12 20:38:13 följande:

    Jag står bakom andra personers sexualitet varje och deras rättigheter.


    Samma här.

    Vad nu det har med politisering och exkludering att göra. Du verkar förvirrad.
  • Digestive

    Jag: Pride borde inkludera så många människor, tankar och idéer som möjligt.

    klyban: Du vill hindra Prides arbete för lika rättigheter för du är livrädd för andras sexualitet!

    Skål

  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-12 21:07:07 följande:

    DU pratar om dig med politiseringen.


    Och jag står bakom deras rättigheter oavsett vad jag tycker om deras sexualitet och läggning.>


    Det är sånt som skiljer agnar ifrån vetet.


    Digestive skrev 2022-05-12 20:53:56 följande:
    Jag: Pride borde inkludera så många människor, tankar och idéer som möjligt.

    klyban: Du vill hindra Prides arbete för lika rättigheter för du är livrädd för andras sexualitet!

    Skål

    Ja, om du får säga det själv, synd för dig jag inte säger det du gör.


    Jag tror inte att du förstår ordet politisera i sammanhanget eller överhuvudtaget.

    Det är alltså vad jag önskar att svenska Pride slutar upp med då det exkluderar människor, tankar och idéer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-12 21:54:20 följande:
    Nu vill ju pride att alla politiska organisationer som är inbjudna ska ha en politik för hbtq, att MED inte har det och att MED uttryckt fientlighet mot delar av de värderingar som pride står för har gjort att pride inte ville bjuda in MED som politisk organisation. 

    Det är inte konstigt att de organisationer som inte stödjer prides värderingar inte blir inbjudna. 
    Ja, svenska Prides självbild är såklart det primära när man demonstrerar för mänskliga rättigheter.

    Och samtidigt låter man Svart/Rosa blocket förstöra hela upplevelsen för poliser, borgerliga and what not med direkt aggressivt beteende.

    Att ha en annan syn på saker och ting är fy.

    Att skrämma iväg deltagare med hotfullt beteende är ok.

    Det tråkiga är att det till och med fanns bra argument att bemöta Ilian Sadé med men det är som sagt för vuxet.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-12 23:09:32 följande:
    Självbild?

    Prides självbild?

    Jag tror inte att det var deras självbild det handlade om, utan att MED uttryckt sig direkt fientligt mot de värderingar pride bygger på.

    Alla är inte upptagna av sin självbild och jag uppfattar att du anför det som ett argument är att du förminskar prides värderingar i sig. 

    Texten jag länkade till är väl tydlig nog med de argument pride har för sitt beslut.  men du har kanske vuxnare argument som du vill dela med dig av, och samtidigt förklara på vilket sätt de argumenten är vuxnare än de argument pride har gett för sitt beslut.
    Ja, självbild - det är inte Pride som ger Q- och T-personer värde. Prides värdegrund är att Q- och T-personer ska ha likadana rättigheter som alla andra, någonting som Ilan Sadé aldrig har ifrågasatt utan det är just Prides självbild som han har berört.

    Jisses, både du och klyban verkar likställa Pride med människors rättigheter och värde. Hur tänker ni egentligen? - inte särskilt högt om berörda iallafall, som mest verkar vara några slags festivalidentiteter i era resonemang.

    Nej, argumentet som jag kritiserar svenska Prides värderingar med är fortfarande exkludering. Du behöver inte sparka in låtsasdörrar när det står en riktig dörr helt öppen.

    En bra text med bra argument!

    Avslaget som Ilian Sadé tog emot innehöll dock ingetdera, någon dialog upprättades aldrig och beslutet togs med blott död text som grund. De såg ingen redogörelse för partiets HBTQ-politik och bemödade sig inte fråga om en heller utan samma döda text fick ligga som grund även här.

    Svagt. Det är svagt när de som påstår sig stå upp för dessa värderingar inte ens kan ta ett samtal med en fullständigt fredlig människa som råkar ha en annorlunda syn på saker och ting.

    Är det så ansvariga står upp mot verklig Q- och T-fobi? - med canceling och dialogisk rain-check. Jag är ledsen men det imponerar inte på mig utan helt tvärt om.

    Man spacklar inte igen sprickor utan att spackla och klarar man inte av att spackla så ska man inte ta den bästa spackelspaden som finns och behålla den för sig själv.

    Det finns ingen stolthet som växer ur dialoglös konflikträdsla. Tror du det så kan du avsluta diskussionen och prova.
  • Digestive
    AndreaBD skrev 2022-05-12 23:37:26 följande:
    Jag vet tyvärr inte vad MED är. SD har väl alltid haft negativ inställning till HBTQ? Då vore det väl lite opassande....
    Jag vet inga detaljer men SD har en mer återhållsam syn på könskorrigeringar än den svenska HBT-rörelsen och vill inte att bestämmelser om samkönade äktenskap förs på EU-nivå.

    Hur som haver så köper jag inga Det är fint nog här i sömmen! - klänningen ska aldrig få visas upp.-argument. För det är inga självklarheter med positiva engagemang överhuvudtaget gällande huvudämnet - HBTQ-personers rättigheter.

    Kampen för mänskliga rättigheter är inte en skyddad verkstad. Att slänga iväg virke för det inte är fint nog eller för att man råkar få sig en liten sticka i fingret slutar bara med 1) mindre att faktiskt jobba med och 2) en massa virke som man inte ens försökte göra finare.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-13 08:51:19 följande:
    Ja, att peide exkluderade MED som organisation - men inte dess medlemmar - är helt i linje med de värderingar och mål pride har.

    Det är ganska självklart att Hammarby som lag inte kan vara med i Djurgårdens lag - däremot är de spelare som vill spela för Djurgården välkomna att spela för just Djurgården.

    Det är ocksp ganska självklart att den som tydligt motarbetar en organisation inte är välkommen att delta i organisationens arrangemang.  

    Du kallar det för exkludering och säger att det inte finns någon stolthet som växer ur dialoglös konflikträdsla.

    Vad har stolthet och konflikträdsla med saken att göra - det är argument och premisser som du och bara du smetar på pride i ett försök att förminska deras ståndpunkter.
    Visst kan svenska Pride vara en rörelse för renläriga purister. Det är dock vare sig vad Pride har varit eller en del av framgångssagans tidigare kapitel och jag personligen uppskattar det inte lika mycket.

    Haha, ja, idéerna och tankarna skiljer sig verkligen så gravt att det kan kläs upp som två rivaliserande fotbollslag. Det är bara extremister som hanterar olika åsiktsvariationer såhär dåligt.

    En dialoglös och friktionslös verklighetsflykt i festivalskrud är en förminskning av rörelsen som tidigare tog fighten. Nu mäktar man inte ens med olikheter i grupperna som det de facto handlar om.

    Eller, ja, det Rosa/Svarta blocket kan såklart härja fritt och tycka att poliser, borgare et cetera inte ska få vara med överhuvudtaget samt få uttrycka sina åsikter genom att skrämma iväg dessa grupper med hotfullt beteende och ett latent våldskapital. Det är istället olikheter som svenska Pride nöjer sig med.

    Orka med ett Pride som numera är krönt av både barnsliga och farliga extremisters intolerans.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?