Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Flash Gordon skrev 2022-08-04 17:54:42 följande:
    Ja, det gör de. Nästan undantagslöst lever de i en annan värld än den där 12-åringar och 13-åringar skjuts. där en äldre man dödas av en handgranat. Eller ett barn för den delen.

    Jag har, och har haft, många av de som sätter tonen i Sverige i min närhet. Höga politiker, journalister och utgivare, regeringstjänstemän, någon ambassadör ...

    Det alla har gemensamt är att de lever långt ifrån de ghetton i förorterna där du kliver av tunnelbanan och ser killen som säljer knark stå lite obehindrat utanför utgången och väntar på kunder.

    Lika långt bort är de från det Sverige där du har tre mil tur och retur till närmsta mack och fem mil (enkel resa) till sjukstugan som har öppet tre dagar i veckan, begränsade tider.

    Några av dem tycker att de har koll på livet på landet för de är inflyttade till 08 men de växte upp i i ett villaområde Västervik på 80-talet med  en mamma som var lärarinna och en pappa som var ekonom och mellanchef på ett tillverkningsföretag. De var sitt samhälles övre medelklass.

    De har lika lite förståelse för livet i förorten som för livet i glesbygd och då ligger förorten ändå bara fyra kilometer från deras hus.

    De är klara i sina teorier men förstår inte vad deras beslut gör med folk.
    Att citera TASS och skylla på regeringen för att det ger mer effekt är längre från verkligheten än de där som du påstpår vara i din närhet och sätter tonen.  Jag antar att de inte citerar TASS eller skyller på regeringen för att det ger mer effekt.  
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2022-08-04 21:54:22 följande:
    Va?
    Hur sjutton får du in TASS i det hela, det jag och Flash snackar om?
    Du får fråga den skribent som citerat TASS som refernes för verkligheten och som dessutom anser att det ger mer effekt att skylla på regeringen - istället för att ge saklig kritik och verkliga beskrivingar.
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-04 22:13:18 följande:
    Putinlakejer?
    Tja, ingen kan väl vara så naiv att denne tror att det TASS skriver går att lita på i fråga om saklighet och sanningahalt.  

    Det märkliga är att det refereras till TASS men gnälls om att PS är partisk. TASS är ju ngt heöt annorlunda  - de skriver säkert att ed tär åt helvete i Sverige med kulturmarxister, vänsterliberaler och friheter som gör att gängkriminella skjuter ihjäl varandra
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2022-08-05 02:37:10 följande:
    Nej, jag frågar DIG..

    Då det är du som citera Flash svar till MIG, och vi sitter och snackar om Sverige och svenska getton och hur det ser ut i dem. Vi sitter och snackar om hur politiker i synnerhet har blundat för problemen i förorterna och många svenskar som också blundar för hur det ser ut i många förorter..

    Ditt kommentar om "TASS" är helt ur sitt kontext och har inget med det JAG och Flash snackar om.

    Så jag frågar dig igen.

    "Hur sjutton får du in TASS i det hela, det jag och Flash snackar om?"

    Jag vill inte ha något jävla patetiskt skitsvar om att "Det får du fråga den skribent som citerat TASS".

    Om du anser att någon har citerat från TASS så får du citera DET inlägget då där det förekommer något jävla citerande från "TASS".
    Jag är säker på att de flesta höga politiker, journalister och utgivare, regeringstjänstemän, någon ambassadör som pekas ut som blundande och att ej ha kontakt med verkligheten bland gängkriminella, droghandlare, förorter, landsbygd, glesbygd och påstår inte begripa vad deras beslut gör med folk inte hämtar sin information från TASS och inte heller tycker att 'det ger mer effekt att skylla på regeringen'

    - men,  det är allmänt känt att det ute på på högerkanten bland SDs företrädare, förvarare och fotsoldater finns de som hämtar sin information från TASS och inte heller tycker att 'det ger mer effekt att skylla på regeringen'.

    Att de påstår att att höga politiker, journalister och utgivare, regeringstjänstemän, någon ambassadör inte begriper vad deras beslut gör med folk är en del av den radikala högerns kritik mot 'eliten' och kritik mot det demokratiska samhället i ett försök att visa att de demokratiskt valda är lika korrupta som de autoritära staternas styre, att de demokratiska länderna är i sönderfall och i moraliska förfall.

    edmo.eu/2022/04/15/far-right-amplifiers-how-russia-reaches-a-dutch-audience-through-a-detour/

    "Since the start of the corona pandemic, far-right conspiracy sites have pushed all sorts of theories about politicians’ hidden covid-agendas, risks of vaccines, and motives behind freedom-restricting measures and QR codes. Corona disinformation that came in part from Russian and Chinese sources.

    So the orientation towards Russian information and worldviews has existed for a few years, and since the beginning of the war in Ukraine the same sites have been acting as conduits and amplifiers of propaganda and disinformation.


    The analysis below analyses the sources and time lapse behind three Ukraine news-articles on Frontnieuws, a Dutch site with a reputation for spreading conspiracy theories, hoaxes, junk news and pro-Russian disinformation. Frontnieuws is the successor to the far-right, anti-Semitic platform Fenixx (still an separate entry on Frontnieuws).


    April 3: Civilian casualties in Bucha, 1 hour and fifteen minutes


    16:55 – Tass: Минобороны РФ опровергло обвинения Киева в убийстве мирных жителей в Буче.


    17:38 – Fria Tider: Ryssland: Massakern är fejk.


    18:07 – Frontnieuws: Valse vlag – Rusland: het bloedbad is nep.


    Much has been written and fact-checked in response to reports of civilian casualties in Bucha. The Russian Foreign Ministry posted a denial statement on Telegram on April 3, which was later echoed by other sources, including news agency Tass, which writes: “The Russian Defense Ministry has denied Kiev’s allegations of killing civilians in Bucha.”


    Based on that report, Fria Tider, a radical-right, Swedish-language website produces a news report with the headline “Russia: massacre is fake.” In it, the site also refers to a video posted in the Russian Defense Ministry’s Telegram channel."

    expo.se/2011/03/de-ligger-bakom-fria-tider

    "En närmare titt på sidan visar att en av de återkommande textförfattarna är Henrik Agerhäll. I höstas kandiderade han för Sverigedemokraterna i Umeå. Partiet fick inget mandat i kommunen, men Agerhäll står kvar som kontaktperson för partiet.


    På Fria tider skriver Agerhäll bland annat om attacken på flyktingboendet i Solna. Vit makt-organisationen Nordisk ungdom, som tog på sig attacken, beskrivs som en aktionsgrupp. Nazistsajten Nationell.nu får benämningen ”en samlingsgrupp för människor som sympatiserar med aktionsgruppen och andra liknande grupper”.


    Vid ett annat tillfälle referar Agerhäll till nazistiska Svenskarnas parti och kallar organisationens aktivister för ”massinvandringskritiska”.


    Expo har sökt Widar Nord och Henrik Agerhäll för en kommentar."

    www.expressen.se/nyheter/hogerprofilerna-som-hyllade-putins-ryssland-sa-gor-de-nu/

    "Sverigedemokraterna och andra nationalistiska aktörer kämpar mot stämpeln som Kremlvänliga - senast i markeringen mot att SD-riksdagsledamoten Roger Richthoff spridit rysk krigspropaganda.


    Expressen har kartlagt högerprofilerna - med tidigare koppling till SD - som hyllat den ryska skendemokratin som Kremls inbjudna ”valobservatörer”, berömt Putin på plats i Moskva och jobbat för den ryska propagandamaskinen. 


    Nu vill de distansera sig från Rysslands krig mot Ukraina.


    – Det här är ett väldigt bra demokratiskt exempel som västvärlden kan följa, sa den förre SD-toppen Erik Almqvist i rysk tv om folkomröstningen på Krim 2020."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-05 11:15:37 följande:
    Det är inte dumhet. Det är ignorans. Det är naivitet och godtrogenhet. Det är okunskap. Det är inte elaka människor. De bara tror på det som står i DN.

    Generellt sett har de ganska dålig förståelse för andra synsätt än sitt eget. De blir genuint överraskade av att alla inte tänker som dem och eftersom de lever i sina egna kluster, utan att egentligen bland sig med andra, så förstärker de bara varandra i sina åsikter varenda gång de träffas och pratar. Åsiktsbubbla.

    Det är ungefär min erfarenhet av denna grupp människor.

    Vilket var precis vad som hände kring 2019 när barn i en medleklass/övremedelklass-omåde som Aspudden började rånas av gäng som reste dit från områden Skärholmen och Sätra enkom för att råna och förnedra den svenska medelklassens barn.

    Då jä*lar började det ojas i villaområdet ...

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/anders-12...

    Men förändringen tar tid.

    Det enda de ser av glesbygden och Norrland är det som passerar utanför vindrutan på väg till skidsemestern i Åre. Även där finns ibland ett uppvaknande. När miljön runt stugan inte längre ser ut som den alltid gjort.

    www.expressen.se/ledare/kajsa-dovstad/halla-m.../

    Samtidigt är deras intresse begränsat till just deras närmiljö runt deras lilla paradis. Återigen ett egocentriskt synsätt utan att se landsbygden på riktigt.
    Jo, alla som inte lever i alternativhögerns filterbubbla lever i en åsiktsbubbla - i åsiktsbubblan som finns utanför alternativhögerns filterbubbla är tror människor på DN, de vet ingenting om verkligheten i förorten eller på glesbygden och de är ignoranta Tomte
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2022-08-05 12:53:24 följande:
    Jag raderade en hel vägg av 100% totalt irrelevant text.,.

    Jag tar det ETT varv till.

    Du har anklagat en skribent att Citera från från "TACC". Jag bad dig att du kan ta och citere DET inlägget där det skett citering från "TACC".  GÖr du det.. Nej självklart INTE.

    Så jag tar det en gång till, jag och Flash och diskuterade SVENSKA förhållanden i SVENSKA getton och Svenska politiker och deras ignorans om problemen med getton.

    Ditt hav av en massa text om Ukraina, Trump etc etc har inte ett skit att göra med vad jag och Flash snackade om. Och det bevisar fan inget om att "någon har citerat från "TACC" heller med ditt ghav av icke relevanta texter om Ukraina, Trump och att du citerar själv från TACC.

    Så vad ville du egentligen? 
    Ja utöver då att överbevisa att du skiter i kontext och är ute efter att spy galla, och komma med icke bevis?


    Menar du att du i den diskussion om svenska förhållanden och det du kallar svenska ghetton (ordet kommer troligen från det italienska borghetto) finns beskrivningar av politiker som i kontext är sakliga och inte spyr galla och innehåller verkliga bevis?

    Jag har inte citerat TASS. - jag har citerat källor som pekar på hur det i svensk alternativhöger och närstående organisationer plockas upp falska beskrivningar av verkligehten som kommer från TASS - det är alltså det material jag gett dig som visar hur TASS förvränger verklighetsbeskrivningen.

    Så, att tror att det går att ha en diskussion som bygger på verkliga beskrivningar om läget i Sverige med påståenden som inte har mer verklighetstrogen återgivning än materialet TASS med skribenter som faktiskt citerar TASS och anser att det ger mer effekt att skylla på regeringen är inte en framkomlig väg att hitta utanför alternativhögerns filterbubbla.

    Jag ska se vilka lögenr jag hittar i DN idag. saker som inet går att tro på - det kanske kan vara ett bra underlag för att komma ur åsiktsbubblan för de som tror på DN Drömmer
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-05 11:15:37 följande:
    Det är inte dumhet. Det är ignorans. Det är naivitet och godtrogenhet. Det är okunskap. Det är inte elaka människor. De bara tror på det som står i DN.

    Generellt sett har de ganska dålig förståelse för andra synsätt än sitt eget. De blir genuint överraskade av att alla inte tänker som dem och eftersom de lever i sina egna kluster, utan att egentligen bland sig med andra, så förstärker de bara varandra i sina åsikter varenda gång de träffas och pratar. Åsiktsbubbla.

    Det är ungefär min erfarenhet av denna grupp människor.

    Vilket var precis vad som hände kring 2019 när barn i en medleklass/övremedelklass-omåde som Aspudden började rånas av gäng som reste dit från områden Skärholmen och Sätra enkom för att råna och förnedra den svenska medelklassens barn.

    Då jä*lar började det ojas i villaområdet ...

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/anders-12...

    Men förändringen tar tid.

    Det enda de ser av glesbygden och Norrland är det som passerar utanför vindrutan på väg till skidsemestern i Åre. Även där finns ibland ett uppvaknande. När miljön runt stugan inte längre ser ut som den alltid gjort.

    www.expressen.se/ledare/kajsa-dovstad/halla-m.../

    Samtidigt är deras intresse begränsat till just deras närmiljö runt deras lilla paradis. Återigen ett egocentriskt synsätt utan att se landsbygden på riktigt.
    Så vad ska man inte tro på i dagens DN då:  ( att Bonnierägda tidningar ifrågasätts av exteremhögern är inte ovanligt Spöke) - SD har ju försökt sig på detta i riksdagen också)
     
    Annie lööv håller pressträff om partiets valmanifest 

    NMRterroristen i Visby som mördade en kvinna är psykiskt sjuk 

    Tidigare S-politikern Batljans företag blöder och minskar i värde, samhällsfunktioern kan vara illa ute

    Var åttonde drabbas av lpngtidscovid 

    Covid minska i grannländera

    Ett tak från ett djurhem har blåst ut på jänvägen i stormen som drog fram
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2022-08-05 13:44:39 följande:
    Jag skiter i vad ordet har för ursprung. Jag använder ordet "getto" så som det används i dag i Sverige.

    Nej jag har aldrig menat det du påstår omformulerat i "frågeform".  Så försök inte att få det jag skriver att handla om något helt annat än det jag faktiskt skriver och handlar om.

    Jag har skrivit enkelt och tydligt FLERA gånger, vad  JAG och Flash snackat om.

    Jasså du har inte citerat "TACC"?

    Jag citera dig och dina egna ord från inlägg #5259


    (slut citat)

    Det är ryska (tyvärr så verkar du ju inte fatta att alla inte kan läsa ryska).. Dock så har du lagt med rubrikens namn (så långt kan man se) och det är även omgjort i länkform. Så Ja du har citerat ur TACC även om du passade på att göra en länk av citatet.


    Vad svamlar du om här?

    Du har fortfarande inte bevisat att skribenten har citerat från TACC som du har påstått..

    Tja, är mer närmare verkligheten om hur det är i gettona än vad du är.


    Om du orkar lösa mer n en rad så ser du att jag citerat material som refererar till TASS

    Det kan inte var så svårt att skilja på vad jag citerar och vad materialet jag citerar har refererar till.

    Men det är klart - det är väl inte alltid så lätt att komma ihåg det skolan skulle försett var och en med.
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2022-08-05 13:44:39 följande:
    Jag skiter i vad ordet har för ursprung. Jag använder ordet "getto" så som det används i dag i Sverige.

    Nej jag har aldrig menat det du påstår omformulerat i "frågeform".  Så försök inte att få det jag skriver att handla om något helt annat än det jag faktiskt skriver och handlar om.

    Jag har skrivit enkelt och tydligt FLERA gånger, vad  JAG och Flash snackat om.

    Jasså du har inte citerat "TACC"?

    Jag citera dig och dina egna ord från inlägg #5259


    (slut citat)

    Det är ryska (tyvärr så verkar du ju inte fatta att alla inte kan läsa ryska).. Dock så har du lagt med rubrikens namn (så långt kan man se) och det är även omgjort i länkform. Så Ja du har citerat ur TACC även om du passade på att göra en länk av citatet.


    Vad svamlar du om här?

    Du har fortfarande inte bevisat att skribenten har citerat från TACC som du har påstått..

    Tja, är mer närmare verkligheten om hur det är i gettona än vad du är.


    Här kommer info om de vars material jag citerat ioch länkat till om kopplingen mellan TASS och alternativhögern

    edmo.eu/edmo-at-a-glance/

    "The European Digital Media Observatory (EDMO) brings together fact-checkers, media literacy experts, and academic researchers to understand and analyse disinformation, in collaboration with media organisations, online platforms and media literacy practitioners.

     


    EDMO will deploy a platform to support the work of a multidisciplinary community with expertise in the field of online disinformation. EDMO will contribute to a deeper understanding of disinformation relevant actors, vectors, tools, methods, dissemination dynamics, targets, and impact on society.


    Who leads this effort?

    Under the leadership of the European University Institute in Florence (Italy), which relies on the expertise of its School of Transnational Governance and Centre for Media Pluralism and Media Freedom, EDMO is a partnership that also includes Datalab at Aarhus University, Athens Technology Center, which provides the technological support and is also coordinating the Social Observatory for Disinformation and Social Media Analysis (SOMA); and Pagella Politica. Under the guidance of an independent Advisory Board and the Executive Board, which includes the five heads responsible for each of the core tasks listed below, the consortium brings together stakeholders in the field of disinformation, while maintaining the independence and impartiality of the partners in the execution of the project. All members of the consortium have a strong experience in analysing the online disinformation phenomenon and are used to working with policymakers, public and private actors (including media organisations, journalists, media literacy experts, and online platforms) with a multi-disciplinary applied approach."

    Som du ser är detta inte TASS
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-07 21:19:19 följande:
    Ockelbo. Några tusen invånare och en tidigare skoterfabrik, typ ...

     


    .

    S-C-MP: det går åt rätt håll.
    Det verkar som att en del partier har en bredare bild av samhällets utveckling än att allt handlar om personer blir skjutna eller att gängmedlemmar skjuter varandra.

    Men det finns väl de som inte ser ens till horisonten och verkligen tror att det är skjutningar som är bra
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna