Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Erik den gode skrev 2019-05-05 21:24:11 följande:
    Jag tror de flesta känner någon som varit med om en bilolycka. Om utvecklingen fortsätter kommer inom några år de flesta att ha bevittnat en skjutning och en hel fel bevittnat en explosion.


    Det är det som har hänt.

    Idag har "alla" någon koppling till en skjutning.

    Det har hänt dig, någon bekant, eller i ditt bostadsområde eller i din affär.

    Eller så är det din sons fotbollslag som måste anordna bevakade promenerande från tunnelbanan till träningen, för att barnen inte ska bli rånade.

    När våldet kryper närmare blir folk otrygga. De slutar gå ut. "Den tiden är förbi". Ett nytt Sverige.
  • Flash Gordon

    Filipstad kommun har åkt på en käftsmäll i alla fall. Det saknas 50 miljoner för att försörja alla nyanlända 
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/larm-i-filipstad-skyhog-arbetsloshet-bland-nyanlanda

    "Arbetslösheten bland de nyanlända slår nu hårt mot kommunens ekonomi. Försörjningsstödet - det som förut kallades socialbidrag - låg 2007 talet på runt fem miljoner kronor. I år ligger prognosen på 31 miljoner. Nu vädjar kommunen om hjälp."


  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2019-05-10 16:28:44 följande:
    Men LO's proppmätte ordförande sa ju att kommunerna skulle få superekonomi? Var är den?
    Och då är Filipstad bara en i raden av kommuner som alla har fått samma problem med socialbidragskostnaderna sedan staten slutade betala för alla nyanlända.
  • Flash Gordon

    Den där käftsmällen var det ...

    "Påstå inte att krisen kommer som en chock"

    https://www.dagenssamhalle.se/kronika/pasta-inte-att-krisen-kommer-som-en-chock-27600

    "Det tragiska med SKL:s rapport är att så lite är nytt i den. Dels har SKL i åratal varnat för att vi skulle hamna här om ingenting gjordes. Dels har våra politiker känt till problemen och att den förda politiken, framförallt gällande finansieringen av migrationen, skulle leda oss hit. Absolut ingen i det avlånga landet Sverige kan påstå att krisen kommer som en chock."

    "Regeringen visste från början att två års etableringsperiod för nyanlända var en fantasi, men de kortsiktiga vinsterna - att slippa erkänna de reella kostnaderna som politiken medförde - gjorde att man fortsatte att dumpa kostnaderna på kommunerna ända tills krocken med verkligheten var ett faktum. ”Vi klarar det!” fick vi höra från politiker som länge har vetat att vi inte klarar det här för fem öre. Nu är kommunerna i en situation där de inte kommer klara sitt jobb om inte staten börjar visa en rejäl dos handlingskraft."

     


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-21 11:51:09 följande:
    Lägst antal bidragstagare sen 1990 experten: Går väldigt bra för Sverige

    www.metro.se/artikel/lägst-antal-bidragstagar...
    Ja det där haveriet ...

    Den här helt sanslösa konversationen berör saken:

    https://twitter.com/susanne_nystrom/status/1130505505481347072

    Journalist: Det går bra för Sverige. Lägre antal bidragstagare än på länge!

    Upprörd medborgare: "Du har kanske missat att Försäkringskassan jagar sjuka och svaga som vore de rabiessmittade hundar. Därav de fina siffrorna."

    Journalist: "De allra flesta får ersättningen beviljad"

    Upprörd medborgare: "Blir nästan lite provocerad. Du vet väl att svårt sjuka har oerhört svårt att få förlängd ersättning och sparkas ut i fattigdom. Har du läst hos 116omdagen"

    Journalist: "Nej. Men jag har sett FK:s statistik."

    Foten i munnen
    .

    Öh, ja?!

    Det var ju ungefär det som var problemet som påpekades.

    Att statistiken ser fin ut för att FK jagar sjuka som vore de rabiessmittade hundar. Att folk de facto hamnar mellan stolarna och försvinner ur statistiken - det är inget journalisten ifråga funderar på.

    För Sverige går bra. Lägre antal bidragstagare än någonsin.

    Jodåsåatt ...
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-21 21:01:32 följande:

    Spännande att högern har börjat kritisera S för att få för många i arbete.


    Jag vill påminna att M med stöd av SD gick till val för att återinföra stupstocken d.v.s. återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen för att på så sätt få ännu fler sjukskrivna i arbete.


     


    Det står ju Gud bevars inget om att sätta folk i arbete i den statistiken utan den handlar om "sysselsättning", vilket är någoting helt annat.

    Däremot så står det att den största minskningen har skett på sjukersättningen, alltså det vi kallar sjukpensionärer.

    Det ska vara en rätt cynisk själ till att använda det faktum att ersättning för sjukpensionärer minskar för att påstå att "det går bra för Sverige".
    KillBill skrev 2019-05-21 21:08:49 följande:
    Om du läser den snart tre år gamla artikeln så ser du att det inte handlar om brist på mat utan om brister i kompetens kring äldres hälsa, dålig planering samt för hög medicinering. Sedan några år tillbaka prioriterar vården arbete för att få äldre vårdtagare att äta bättre och mer 
    Det där inlägget kan du inte vara särksilt stolt över, såhär i efterhand.

    Som om anledningen till att pensionärer i Sverige svälter spelar någon roll för det skamliga i ATT de överhvudtaget svälter ...
  • Flash Gordon
    Att problemer med svältande pensionärer är gammalt gör det inte til en sämre värdemätare på om det går bra för Sverige eller inte. Det är oanständigt att pensionärer vanvårdas på det sättet. 

    Och jag har inte hört ens den västa döds-knarkar-borgaren använda minskade utbetalningar i sjukersättningen som ett bevis på att "Sverige går bra".

    Vi talar om två av de allra mest utsatta grupperna i samhället. Det är väl dessa två, och möjligen de handikappade som är beroende av LSS, ungefär.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna